Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya gezisi hakkında yardım

Meov

Öne çıkan mesajlar

Yeri burası mı bilmiyorum fakat, ortalama 1.5 ay sonra italyaya gitmeyi düşünüyoruz kız arkadaşımla.

Bende patilerden daha önce orada bulunan ve deneyimlerini paylaşacak biri var mıdır diye sorayım dedim.

10 gün kalıcaz romada city guest houseda. Milano, piza, floransa, venedik, roma.. Hepsine 1 günlüğünede olsa uğramak istiyoruz.

Planı yaptık fakat asıl sormak istediğim.

İtalya alışveriş yapılabilecek bir şehir midir Türkiye'ye göre.

Mesela Türkiye'de bulamadığımız keds, vans, etnies tarzı ayakkabı modellerini bulabileceğimiz bir mağaza önerebilir misiniz?

Arkadaşlardan aldığımız tavsiyelerle az çok biliyoruz ama olmazsa olmaz dediğiniz yapılası aktiviteleri sorayım birde.

Hani şurada şunu yiyin özellikle tarzı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi italya bir sehir degildir sevgili meov :)

sordugun sorulara gelirsek, italyadan alisveris yapmak cok abes kacar turkiyede yasayan bir insan icin. ha cok param var harcamak istiyorum ona birsey diyemem. orta halli seyler icin zaten turkiyede ucuz ve kaliteli seyler mevcut. onlar zaten bizden aliyorlar kumasi blmemneyi sende ustune marka yapistirilmis turk kumasi alip kaziklanma yani :d

birde su gunubirlik fikrinizden vazgecin. butun tatili yolda gecirirsiniz. zaten yuruyeceksiniz cogu zaman okadar yorgunluga yol yorgunlugu eklerseniz bunye kaldirmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle birşey var.

kedsin sadece standart modelleri var diğerleri lazım bize. bu kız arkadaşım için.

etniesinde 48 ya da 49 numarası lazım yani 13 ya da 14.

bu ikiside yok trde =)

ayrıca giyim olur birşey olur ne bileyim.

gezilecek mekan olur.

herşeye açığım açıkcası =)
Sosyal ağlarda paylaş

Odeon said:

birincisi italya bir sehir degildir sevgili meov :)

sordugun sorulara gelirsek, italyadan alisveris yapmak cok abes kacar turkiyede yasayan bir insan icin. ha cok param var harcamak istiyorum ona birsey diyemem. orta halli seyler icin zaten turkiyede ucuz ve kaliteli seyler mevcut. onlar zaten bizden aliyorlar kumasi blmemneyi sende ustune marka yapistirilmis turk kumasi alip kaziklanma yani :d

birde su gunubirlik fikrinizden vazgecin. butun tatili yolda gecirirsiniz. zaten yuruyeceksiniz cogu zaman okadar yorgunluga yol yorgunlugu eklerseniz bunye kaldirmayabilir.

evet farkındayım.

şöyle düşündük, sabit kalacak bir yerimiz olduktan sonra trenle 1 1.6 saatlik yolculuklar yaparak diğer şehirlere ulaşma imkanıda varmış sanırım. boşuna her şehirde 2 günlük kalacak yer aramayalım dedik. City guest houseda gayet sevimli duruyor. eh :)

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

anladım. açıkcası öyle çok paramız flm yok hayet orta halli öğrenciler olarak gidiyoruz. Evet sanırım italyada internet bulup ebaydan sipariş vericem eheh =)

teşekkür ederim odeon.

aklınıza gelen yardımı dokunabilecek şeyleri yazarsanız mutlu olurum dahada.

sadece ingilizcem var iyi düzeyde sanırım bir problem çıkmaz =)
Sosyal ağlarda paylaş

haritalarda isaretlenmis yerleri bile gorebilirseniz iyi bu ayirdiginiz zaman zarfinda. turistik yerlerde zaten gidilecek yerler belli.
tren olayina gelince, http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

suradan kesin bilgi edindikten sonra planinizda degisiklikler olacagina eminim :)
Sosyal ağlarda paylaş

şu günlük 5 euro olan tren kartları yani şimdi şey. ama bu şimdi romadan şeye 100 diyor. nasıl desem aa. Eskişehirde en iyi barlar kafeler gençler? :D

Dumur oldum şuan evet.

yok mu ucuz bir yolu şehirden şehre geçmenin?

10 gün roma çekilir mi? :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya şuan kesin olan bir şey yok aslında tam olarak.

misal fransayada gidilebilir.

ya da ne bileyim polonya olur.

da bu şehirler arası ulaşım fiyatları baya can sıkıcı.

elbet yürüsem 10 eurodan fazla yakarım ama, istdan romaya gidişim 175 lira, romadan venedik 245 lira.

en ucuz tren biletide 115 lira flm.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz de bu yaz gitmistik. Ilk basta söyleyecegim 1 gün yetmez, hele ki Roma'ya 3 gün kaldik o bile yetmedi bize. Roma'da Roma Pass alin, 25 euro falandi. Bu zimbirtiyla 2 ayri müze vs yerlere beles girebiliyorsun. Daha sonrasindakilere de indirimli giriyorsun. Bu Pass ile kuyruk beklemeden ayri bir kapidan giriyorsun rahat oluyor. :) 3 gün boyu da sehir ici tramvay/otobüs vs beles biniyorsun vs. 2 beles hakkinizi en pahali olan müzelere kullanin. Colloseum ve Vatikan falan.
Venedik'i tekrar düsünün bence. Bu aylarda yagmurdan gecilmez ve yagmur yaginca sokaklar su altinda kaliyor. :P Yaninizda cizme türü seyler yoksa o tarafa hic gitmeyin. Onun yerine Roma'da 1 gün fazla kalin.

Floransa'nin biftegi disinda pek cekici bir tarafini göremedim. :)

Biz Parma-Rimini-San Marino-Roma-Piza-Floransa-Verona seklinde 2 hafta gezdik ve yamulduk resmen.

Bu arada grubunuzda kiz varsa diz üstü etekle kiliselere giremiyorlar akillarinda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Roma, Floransa, Siena, Pisa, Venedik yapmıştım ben.

Kime sorduysam alışveriş meraklısı değilsen milano'ya gitmene hiç gerek yok cevabı aldım. Gitmedik o yüzden.

Bu arada trenle gezmeyi düşünüyorsan hem düşündüğünden pahalı söylediğin gibi, hem de öyle 1 saatte falan olmuyor o işler :) Floransa - Venedik arası italya'nın en hızlı treniyle gittik o bile 2.5 saat sürmüştü yanılmıyorsam. Şehirden şehire gezmek pahalı, bu yüzden gidip dönerim gibi bir mantığı unutun bi kere.

Yapacağınız şey şöyle, roma - floransa - venedik şeklinde gideceksiniz, arada pisa ve sienayı aradan çıkartın derim ben. Uğrayın geçin konaklamanıza gerek yok. Roma 4 gün, Floransa 4 gün, Venedik 2 gün diye de tavsiye edebilirim. En güzel şehir Floransa.
Sosyal ağlarda paylaş

alışveriş meraklısı yanlış bi tanımlama, cüzdan boşaltma meraklısı olman lazım tabii boşaltacağın cüzdanın da bayağı bir kalın olması.

ve evet opera bale ve futbol hariç milan bildiğin istanbul'un levent'i gibi bi yer. aşırı sıkıcı beton bi şehir. ha benim gibi o aktiviteleri severim dersen sıkılmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzeye geliceksen İtalya'da Venedik için zaten diyecek pek birşey yok. Benim gözümde İstanbul'dan sonra en güzel ikinci şehir :). Böyle romantik (kız arkadaşın var mı ya da onunla mı geziyosun bilmiyorum gerçi) ve/veya emekli konseptinde bir iki gün geçirmek istersen. Milano'yu es geçip, Milano'ya maksimum 40 dakika uzakta Como gölü kıyısına gidebilirsiniz. Biz Bellagio'da kalmıştık 3-4 gün ucuzcaydı kaldığımız otel, çok da güzeldi. Otel dediğim apart otel gibiydi işte 4 kat, 2 katı bizimdi, 2 kat da boştu zaten. Sahipleri falan çok şekerlerdi yani.
Como gölü hakikaten muhteşem bir yer bu arada. Aynı zamanda; Anakin'le Padme'nin evlendiği şato da orada, George Clooney'nin villası da :).
Eğlenmek isterseniz, gitmedim ama kuzeyde yine Gardaland'e gidebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Verona tren istasyonundan otobüs kalkıyor, ama emin değilim. Bayağı iyi bir eğlence parkı diyorlar.
Fransa'ya gitmek istiyorsanız Loire vadisi ilk önerim olur muhtemelen. Hakikaten muhteşem biryer.
Güney doğuya gidecekseniz, Bordeaux içinde yaşamadığınız sürece çok güzel bir şehir. Turistleri mutlu eder yani, Bordeaux'ya giderseniz St. Emillion'a gitmeyi unutmayın, Bordeaux'nun dibinde bir bağ kasabası, çok güzeldir. Tabi kum dağlarına da gitmeniz lazım Bordeaux etrafında.
Fiyat konusunda 10 euro'ya anca rejyonal tren bulursunuz. O da Roma'dan Venedik'e gitmez. Yalnız İtalya'da yemek güzeldir ve çok da pahalı değildir. Güzel bir pizza 10 euro civarı tutar işte. Fransa'da yemek azıcık canını acıtabilir ama insanın.
Fransa için pastis önersem mi bilemedim şimdi de (bildiğin rakının hafifi). İtalya için şöyle bir iki önerim var; mideniz sağlam değilse sek grappaya hiç bulaşmayın. Yemek sonrası limoncello çok iyi gider. Limoncello her zaman çok iyi gider zaten. Bir de grappa espressoyla hiç fena olmuyo. Garsona cafe corretto derseniz, o anlar :). ("Corretto come?" derse, "Con grappa." deyiverin.)
Ha ekleyeyim, Fransa insanı soğuktur. Yeni insanlar tanımayı, onlarla takılmayı falan pek beklemeyin Fransa'da bence. Ama İtalya... Bir bara gidip kalabalıkla içerek bağıra çağıra izleyebilirsiniz mesela. Hatta bazen adını bile bilmeden içki ısmarlarlar sana :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...