Cin Ruhi Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Öncelikle BDRIP ve BRRIP arasında bir fark var mı onu anlamaya çalışıyorum. İkisi de aynı şey demek sanıyorum. Neyse ben Bdrip diyim. Şimdi bdrip filmi TV'de media player classic'le çalıştırıyosun altta üstte siyah bant oluyor. Fit to screen yapıyosun bu sefer ekrana sığıyor ama görüntü uzuyor. Ben de biraz çakallık yapıyım dedim TV'yi 4:3 formatına aldım sonra fit to screen yapıyım dedim yemedi. Bu sefer sağda solda siyah bant oldu. Yani altta üstte bant olmasını istemiyosam illa gidip sinemaskop TV mi almam gerekiyor. Bdrip'ler neden 16:9 formatında olmaz. Fit to screen yapmadığın zaman görüntü kadar siyah bant oluyor ekranda. Sinir oldum. Bir de bu sorunu vlc ya da gom giderir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 TV'leri bilmiyorum da monitörlerde 16:10 formatı var mesela, öyle bi TV varsa ondan tam uymuyo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 bu işin bdrip veya brriple bir alakası yok. sen gitmişsin BluRay'i ripleyen bir adamın dosyasını indirmişsin. burda esas olay o Bluray'de ve alıp ripleyen kişinin metodunda bitiyor. sinemaskop bir tv alman gerekmiyor, eğer güncel bir televizyonun varsa zaten 16:9 widescreen olacaktır. Filmler genelde 1920x1080 yapılıyor. Ama tabii üstünde "1080p" yazsa da farklı formatlarda olması imkan dahilinde, mesela 1920x800. Bluray'i hazırlayan firmanın işidir, belki Bluray kabının üstünde yazar. 16:10 veya 16:9 veya başka bir formatta olup olmadığı da yazabilir. eğer farklı bir ratio'daysa, bu durumda üstte ve altta siyah çizgi olacaktır tabii, bunun kaçarı yok. o Bluray'deki filmin orjinal formatı buymuş demek ki, keyfini çıkar. bu konuya neden bu kadar taktığını ve bantların gitmesi için uğraştığını anlamadım. yahu altı üstü siyah çizgiler. illa tam ekranı kaplayan bir görüntü mü gerekiyor izleyebilmek için? illa "siyah çizgiler" olmadan izlemek istiyorsan, TV'lerde "ak ıllı mod" veya "zoom" diye farklı gösterim modları olabiliyor. resmi genişleterek tüm ekranda gözükmesini sağlıyor. ya da bilgisayarda izliyorsan ve mpc benzeri bir program kullanıyorsan, video frame ya da pan&scan'den widescreen formatını değiştirebiliyorsun. tabii böyle bir durumda videonun esneyeceğini ve görüntünün bozulacağını da hesaba katmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 o siyah bant biraz fazla olunca ben de zoomlama gereği filan duyuyom. ama mpc ile görüntü biraz daha gri tonları oluyor. normal windows media playerda da zoom olayı yok. acaba gom ya da vlc mi yüklesem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar