toggie Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 IE icin google'ın bi js'i var, baya is goruyor. IE6 ve IE7 icin ben ayrıca css hazırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 di said: senko said: hakketen front-end developer diye bi kavram varmış :D ama nasıl çalıştıklarını anlayamadım daha, makale vs okuyayım. galiba düşündüğüm gibi pixel pixel ayarlıyor css ile :/ abi şu an front-end'te back-end'te benim projede :) n00b'larin sahisin lan su yorumlarinla. Oturup adam akilli CSS2 ogrenmen ve hangi elementle ne yapabilecegini kesfetmen gerekiyor rahatca calisabilmek istiyorsan. Tasarima gore degismekle birlikte cross-browser yapi zor bir sey degil. Browser'larin huyunu suyunu ogrenmen gerek sadece. IE surumleri icin kulagini baya baya tersten tutman gerekebiliyor kimi zaman icin ama surukle birak ile yapilacak islerden bahsettigin icin zorlanacagini dusunmuyorum pek. abi bas bas bağırıyorum noobum daha önce gram web development tecrübem yok diye. hala nubsun diyorsun :D pzt girişeyim bakalım css olayına. dışardan bakıldığında çok zor bişi değilmiş gibi gözüküyor ama kesin saç baş yoldurur bana bayağı. basit şeyleri yapabiliyorum şimdilik ancak css'te işte herhangibi bir jsf elemanını veya faceleste styleclass ekleyip onu css'te fln oynuyorum rengi şu olsun boyutu bu olsun vs diye. işin bide ajax kısmı var, şimdililk primeface'leri kullanarak ajaxlardan kurtuldum ama elinde sonunda onu da öğrenmem gerekecek galiba sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 pixel pixel tasarim mi olur :D zaten primefaces containerlari sunuyor sana onlarla duzenleme yapabilirsin, parametre olarakta aliyordu sanirim, en son oyle kalmis aklimda.. birde eger ben kasmayayim css diyorsaniz twitter in bootstrap i size ilac gibi gelecektir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 uk bişi sorcam sana ya bu primeface'te bi zımbırtı yaptığımızda bunun css'si fln nerde duruyor biliyormusun? hani style diyip değiştirebiliyorum ama o elemanı atıyorum o butonu siteye koyduğum anda bi yerlerde default ayarlarının fln tutulması lazım değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 netbeans denmiş miydi? oh wait konu o değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 netbeans'te yaziyorum abi zaten jsf beanlerıni :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 senko said: uk bişi sorcam sana ya bu primeface'te bi zımbırtı yaptığımızda bunun css'si fln nerde duruyor biliyormusun? hani style diyip değiştirebiliyorum ama o elemanı atıyorum o butonu siteye koyduğum anda bi yerlerde default ayarlarının fln tutulması lazım değil mi? primefaces jar dosyasında meta-inf içinde oluyor tüm js ve css dosyaları zaten tüm default değerlerde bu dosyalar içerisinde gerçi bunu mu kastettin bilemedim ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 yok yok onu dediydim bazen pixelleri kestiremiyorum gözümde ordan default'undan hareket ederek boyut ayarlamak istiyordum bide growl gibi elemanların ayarlarını değiştirmek istiyorum işte sağda çıkmasında altta çıksın vs diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 div kullancan tablo mu kaldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 visual studio oneririm, oncelikle sana tavsiyem kara kalem elinle bi layout ciz, sonra hangileri table hangileri div olacak ona karar ver. daha sonra css class lari ayarla; layout.css buttons.css links.css panels.css iclerine ne kullanacaksan onlari gir. ilk layouttan basla, genelde ben header, content, footer diye 3 e ayiririm. sonra buttons a gec onlari bitir falan. tabi her ekledigin cssden sonra bi kenarda browserlar acik dursun ctrl + f5 leyerek git hepsinden. bende simdi yeni bir web sitesi gelistiyorum, ie 7-8-9 ff vs chrome ile test ediyorum simdilik bi sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 reyou sağol bundan sonraki procede dediğin gibi planlı gidecem hem front-end'te olsun hem server side'te olsun şimdi hem beanler classlar çok pis karıştı hemde tasarım karmakarışık oldu planlı gitmek şart o yüzden :) hatta sitenin ui'sini direk dreamweaver'da planlayıp yaratılan, dreamweaver'in generate ettiği css'leri direk netbeans'e geçirmeyi düşünüyorum. dreamweaver'da divleri sağa sola çekmek büyültmek küçültmek vs rahat oluyor bayağı, elle pixel girmeye göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 primefaces kullanıyorsan layout ları kullan bence aşağıda örneği var: http://www.primefaces.org/showcase-labs/ui/layoutFull.jsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 firefox edinip firebug kur bide. css leri düzenleyip denemeyle ugraşacağına direk browser üstünde düzenleyebilirsin anlık olarak. insanın developer olup da css diye bir kavramdan haberi olmaması da ayrı bir ilginçlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 webdev olmayinca normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 niye ya "ulan yılladırdı şu siteleri kullanıyoruz nasıl çalışıyor acaba" demesi lazım en kötü ihtimal üni de göstermemeleri ayıb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar