Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 systemd kullanmaya başlayayım diyorum ama kararsızım. Sanal bir makinanın içinde baktım epey, çok hoş şeyleri var. Kullananınız var mı? sysvinit kullandım şimdiye kadar hep. Bilmiyorsanız neyden bahsettiğimi: http://0pointer.de/blog/projects/systemd.html Daha da basiti: http://en.wikipedia.org/wiki/Systemd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 napcan ki abi sen systemd'yi bi işine yaramaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Güzel şeyleri var ya. Boot hızlanıyor, PIDlerle uğraşmak gerektiğinde gıcık ediyordu beni, cgroups kullandığı için CPU kullanımı da daha bir optimize oluyor ki notebook ile önemli. Fedora, openSUSE, Mandriva hep geçti, Debian da yeni versiyonda geçiyor sanırım; insanlara destek vermeye çalışırken ya ad destek alırken kolaylık olur. CUPS gibi daemon'ları başta başlatmıyor, gerekince açıyor otomatik. Minik minik şeyler de var. Güzel yani, tek derdim sağlamlığı. Debian mesela hala unstable diyor ama geçenler de var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 fedore suse'de fln default mu geliyor yoksa opsiyon şeklinde mi sunuyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Default geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Duramadım geçtim. Ayarları migrate etmek bir 20 dakikamı filan aldı, basit çok. Şu anda güzel görünüyor, GDm'y otomatik başlatana kadar biraz uğraştım ama oldu sonunda. Boot süresini 10-15 saniye arası bir şey yaptı. Readahead var, her seferinde o arada farklı bir şeyle açılıyor. CPU kullanımında bir iyilik göremedim ama gnome-shell daha az CPU kullanıyor gibi sanki. GUI tooları filan da var, hoş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar