throine Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Söylediğin şey çok saçma olmuş. Bilgisayar mühendisleri, onların hocaları teknik servis elemanı değil. Bilmek gibi bir zorunluluğu yok. Bilmemeleri onları kötü bir mühendis, hoca da yapmaz. Tam tersi donanım gurusu olmanın seni mühendis yapmayacağı gibi. :) İnşaat mühendisi görünce gel beraber bana ev bakalım depreme dayanıklı mı değil mi sen anlarsın, Makineci görünce abi bizim şu tesisat meme yapmış tamir et, Elektronik müh. görünce şu benim telefonun nesi var hacı bi el atıversene ..... off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Ractamainus said: gözlemlediğim kadarıyla tam tersi. asıl işi yazılım olan firmalar, diplomaya daha çok değer veriyor. haksızlar da diyemem pek. ama bazen bu şirketin dinamizmini kaybetmesine de sebep oluyor bence. Diploma degerli. Diplomani aldigin universitenin de bir degeri var tabi ki. Fakat en kotu durumda, diploma bizim icin tabiri caizse "i$lenebilirligini" ifade eder. Cok daha kaba bir tabir ile bir konsept sundugumuz zaman, anlamadigi noktalari dile getirebilecek, tartisabilecek ve ogrenebilecek kapasite de oldugunu temsil eder. Tabi ki bu yazdiklarim 4 yillik ilgisiz bir bolum mezunu icin gecerli. Boyle bir durum da , seni on plana cikarabilecek tek sey tecruben ve portfolyon olacaktir. Fakat tecrube kazanabilmek icinde i$e girmen lazim ki .. klasik hikaye. Open source projelerde yer alman ilk is icin yardimci olabilir. Eger cevrende bildigin, cevrendeki arkadaslarinin, yasini bilmiyorum belki buyuklerinin tanidigi, ogretmeyi seven yazilim muhendisi insanlar var ise tani$. Yardimlarini iste i$ bulmak icin degil , ogrenmek icin, danisabilecegin ufacik noktalar, seni yoldan cikmaktan kurtarir, rotani duzeltir. Sana belki guc verir diye yaziyorum. Bundan yaklasik 2 yil kadar once senin gibi a$ik bir basvuru aldik. CV ye baktik dolu gozukuyor ama bo$, universite tamamen apayri bir bolum, fakat cover letter tutkulu, arkadasimizin fiziksel lokasyonu da yakin oldugundan oturu ve meraktan cagirdik gorusmeye. Gorusme sonucu anlasildi ki kendini gelistirmeye calisan, zeki bir arkadas ama bugune kadar internetten buldugu makaleler, eline gecirdigi , gecirebildigi kitaplar ile yogrularak ogrenebildiklerini toparlamis. Kendisini sevdik, gozundeki i$ik bizi de heyecanlandirdi. En onemli dikkatimizi ceken nokta, sorulan bir soruya yanlis cevap verdigi ni anladiginda yuzunde beliren merak, ve ard arda gelen sorulari ile o esnada bile ogrenmeye calisiyor olmasiydi. Ben bu arkadasimizi kendi ekibime aldim. Normalde yeni gelenlere her zaman danisabilecegi, sorulari ile rahatsiz edebilecegi tecrubeli bir arkadas atariz,ben bu durumu daha extend ettim, hafta sonlari da okula gelir gibi yanima ofise gelmesini istedim. 2 yil gecti, cok memnunuz , su an yuksek lisansini yapiyor - asistanlik da aldi, bitsin phD icin iteleyecegiz. Cok basarili. Insan istedikten sonra, gercekten istiyorsa, hemen hemen her seyi basarabilir. Sana iyi sanslar dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Küçük ölçekli firmalarda yer bulabilirsin bence bir şekilde kendini gösterebilirsen. Böyle sağlam insan kaynakları olan yerlerde ise işin zor olur baya onlar öyle abuk sabuk şeyleri sorguluyorlar ki bilgisayar ile alakalı yerlerden mezun olmadıysan pek şansın olmaz bence (daha önce iş tecrüben olmadığını varsayıyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 VaranasKing said: Bir kaç bilgisayar mühendisi hocam vardı, şahsi bilgisayarıma o/c yaparken ram'ine zarar vermiştim. bu sebepten ötürü bilgisayar kendisini resetliyordu. hocalara deneme amaçlı sebebini sorduğumda da cd-rom pistir temizlersen eğer sorun çözülür demişlerdi. o yüzden diploma gerekli mi sorusuna bu ülkede koy g.t.ne diplomanın derler. No offence ama yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 aktiftablet said: Java zaten kurumsal olarak cok az yeri olan bisey. İlk isini bulman zor olur ama sonra kendini gelistirmene bagli olarak imkanlarin artar. Farkli konularda uzmanlasan adam degerli olur zaten. Yuuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 di said: aktiftablet said: Java zaten kurumsal olarak cok az yeri olan bisey. İlk isini bulman zor olur ama sonra kendini gelistirmene bagli olarak imkanlarin artar. Farkli konularda uzmanlasan adam degerli olur zaten. Yuuh. Yuh +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Ractamainus said: gözlemlediğim kadarıyla tam tersi. asıl işi yazılım olan firmalar, diplomaya daha çok değer veriyor. haksızlar da diyemem pek. ama bazen bu şirketin dinamizmini kaybetmesine de sebep oluyor bence. Buyuk sirketlerin "universite mezunu" sarti var ama bolumun ne oldugu cok onemli olmuyor. Yeterki az biraz alakasi olsun. Yazilim icin basvuran kisi ben matematik okudum algoritma da nedir bilirim diyebilsin en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Yooo ben pazarlama mezunuyum diye gittim (gerçi referanslarım çok diye sanırım) adamlar alacaktı beni valla. 4-5 tane kişisel proje yap rahat girersin bence. Ben hiç sıkıntı çekmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konumuna gore farkediyor iste. Lead developer olacak olsan daha alakali bir bolum arayacaklardir mesela. Ya da deneyiminin hat safhada olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Yerim lead developerı zaten maaş vermiyorlar adma gibi. Mmleketiniz dandik olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 He memleket sadece bizim senin degil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Şehir olarak bahsettim, milliyetçi damarı tuttu adamın !?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 computer science =/ software development diyip geçiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 != konuyu gene kendime cekip, farkli bi yere cekiim. ben okulunu okudum, is vermiyolar. asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 ben de okulunu okudum. hani belirteyim dedim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Ben okumadim, lise mezunu kaldim, her sekilde tokatliyorum sizi. adsaas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 benim yazılım kariyerim başlamadan bitmişti. :-[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 o zaman sana kesin iş verirler hacıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 aktiftablet said: Java zaten kurumsal olarak cok az yeri olan bisey. İlk isini bulman zor olur ama sonra kendini gelistirmene bagli olarak imkanlarin artar. Farkli konularda uzmanlasan adam degerli olur zaten. Bu ne Genc beyinleri zehirlemeyin. Okulunu okuyup is arayan, askerligini yapmis var mi, adam alacam, aquilla haric. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 ben askerligimi yapmadim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 benim duyduğum (daha 1. sınıf cs okuyorum), istekli olan adam yazılım algoritma falan fisan öğrenip okullu adamı ikiye katlayabilir ama bilgide ama mühendislik sıfatına yaklaşması çok zor, o ileri seviye matematik,fizik,zart zurt,mühendislik disiplini çoooook zor dediler okumadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Dogru demisler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 okullu olup istekli olan napar sizin denkleme gore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 http://zounz.com/wp-content/uploads/2009/07/moneycount.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar