Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılımla uğraşıp

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

Yok öyle değil. Ben bu işi seviyorum hani iş bulamazsam bırakıcam diye bir durum yok tek top takılır hobi de olsa birşeyler yapmaya devam ederim. Bu işten aldığım zevki anlatamam yani.

Ben kişisel konusunda yazdığım gibi herşeyden çok çabuk sıkılırım ama yazılım öyle değil. Bildiğin aşk diyelim. Sadece şansım ne olur onu merak ettim. Gider kariyer.net'ten başvurumu yapar öyle de görürüm ama ilk başta bir öğreneyim dedim
Sosyal ağlarda paylaş

diplomasız da yapılabilecek ve istersen çok çok başarılı olabileceğin bir iş sonuçta. diploma olayını kafaya takma. diplomasız olup kepçeyi bırak kazanla para kaldıran adamlar var. internetten algoritma da öğrenirsin, dil de öğrenirsin çoğu şeyi zaten öğrenirsin ama ellerini bir işe bulaştırmadan da bir cacık olmaz. öğrendiklerini işe dökmeyi bildikten sonra biraz da tutkun varsa, istekliysen zaten piyasada aranılan adam olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

ben edebiyat fakültesi çıkışlıyım. şu anda türkiye'deki büyük yazılım firmalarından birisinde çalışıyorum. ünvanım yazılım mühendisi (my ass).

bildiğim kadarıyla şirkette benim dışımda matematik, mat. müh., bilg müh. ve buna benzer bölümlerden mezun olmayan yazılımcı yok. büyük firmaların hepsi değil ama bir çoğu diplomaya bakıyor. hatta ben de kafamdaki şirketlerden bazılarını bu sebeple elemek zorunda kalmıştım. zaten bu da 2. işim. direkt buraya giremezdim muhtemelen.

tabiiki çalışma esnasında bir dezavantajı yok bu durumun. ama şirket değiştirirken ve ilk başlarken, sıkıntılar çekmene sebep olabilir. hazırlıklı ol.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaç bilgisayar mühendisi hocam vardı, şahsi bilgisayarıma o/c yaparken ram'ine zarar vermiştim. bu sebepten ötürü bilgisayar kendisini resetliyordu. hocalara deneme amaçlı sebebini sorduğumda da cd-rom pistir temizlersen eğer sorun çözülür demişlerdi.

o yüzden diploma gerekli mi sorusuna bu ülkede koy g.t.ne diplomanın derler.

--------------------
@aktiftablet

yok artık lebron james hakikatten...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...