Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara Baş Dönmesi Yaparmı?

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Bir sunum almıştık nikotinin etkileri üstüne. Aklımda kaldığı kadarını aktarayım.

1- Sinir hücreleri birbirlerine SNAPS denen şeylerle(?) bağlı.

2- Nikotin bir nöral stimulant. Özellikle beyne yakın sinir hücrelerinin birbirlerine tutunmasını kolaylaştırıp/arttırıp, iletimi hızlandırıyor. Zeka, odaklanma artıyor. Bağımlı olmayanlarda bu artış denge kaybına sebep olabiliyor.

3- Uyarıcı bağımlılıklarının tümünde gözlenen, zamanla yoksunluk ile normal ileti hasar görüyor, zeka düşüyor, konsantrasyon güçlüğü, odaklanma sorunları yaşanıyor. Her uyarıcı kimyasal/nikotin kişide normal, zaman zaman normal üstü ileti sağlıyor.

4- Sigara bağımlısı bir öğrencinin çözemediği bir soruyu bir sigara içtikten sonra rahatlıkla çözebilmesi, sigara kullanmayan bir öğrenci ise sigara içse de çözme becerisinde artış gözlenmemesinin sebebi budur.

daha çok uzun bir sunumdu ama çok tıbbi terim vardı aklımda kalanlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

döner tekme çok pis baş dönmesi yapıyor yahu

geçen gün mahallede olay oldu. 8çocuğua üstüste yaptıştırdım. durduktan sonra ister istemez Zui Quan yani Drunken Boxing tekniğine geçiverdim. mahalleyi dövmeyi Hei hu quan yani Anadolu Gaplanlarının Durdurak Bilmeyen Atılımları ile bitirdim.

ama baş dönmesi yaptı işte o üstüste attığım birbirinden isabetli, çene kıran döner tekmeler
Sosyal ağlarda paylaş

Lyvanna_Dolores said:

mazallah içer miçer beyne oksijen gitmez başı döner bayılır insan tıtıtı

5 dakika içinde; yarımpaket sigar kutusunu bitirip üstüne sigara ve tequilashotla devam edince başıma gelenin nikotin koması olduğunu az önce öğrenmek. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=nikotin+komas%C4%B1
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

döner tekme çok pis baş dönmesi yapıyor yahu

geçen gün mahallede olay oldu. 8çocuğua üstüste yaptıştırdım. durduktan sonra ister istemez Zui Quan yani Drunken Boxing tekniğine geçiverdim. mahalleyi dövmeyi Hei hu quan yani Anadolu Gaplanlarının Durdurak Bilmeyen Atılımları ile bitirdim.

ama baş dönmesi yaptı işte o üstüste attığım birbirinden isabetli, çene kıran döner tekmeler

...sonra uyanmışım.
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:

Lyvanna_Dolores said:

mazallah içer miçer beyne oksijen gitmez başı döner bayılır insan tıtıtı

5 dakika içinde; yarımpaket sigar kutusunu bitirip üstüne sigara ve tequilashotla devam edince başıma gelenin nikotin koması olduğunu az önce öğrenmek. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=nikotin+komas%C4%B1

kutuyu niye yedin ki
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

dasaaa said:
kadıköye yolun düşerse bi dürmümüzü yersin, kahvemizi içersin, ödeşiriz elbet.

bu mesajını çıktı alır gelirim bak.

gel lan gel buram buram hüzün kokulu dürüm ve hayal kırıklıklarından yapılmış kahve yanına bir bardak gözyaşı ikram ederim sana.

sonra beraber üzülürüz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...