Theridone Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 niçe diyom karili kizli ortam diyom. siz burda baska baska seyler pesindesiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 irvin yalom oku işte. adam yazmış birebir terapilerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 wastyrx said: life with louie izle abi, louienin babasının cevapları yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 patrickstar said: roman olmalı mı emin değilim açıkçası, nereden başlasam bilmiyorum ama şu nietzscheden başlayabilirim sanırım. Tam bir mühendis kafası aferim aferim. Safi bilgi kitaplarına yönel, hikaye ile seyreltilmiş olmasın. Madde madde sıralayacak sana insan a. şöyledir, b. böyledir vs vs diye. Hikayeye gerek yok sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Erich Fromm - art of loving'in bi kısmını okumuştum, ingilizce PDF'i vardı. Bayaa iyi tespitler vardı da bi yerden sonra baydı sanırım. Sadece aşkla alakalı değil, yaşamla da alakalı ciddi konuları ele alıyordu, bayaa not almışım şimdi baktım arşivden. Eleman demiş ki mesela modern insanın özgürlük diye açıkladığı şey aslında bir illüzyondur, istediğin kitabı okumakta özgürsün ama toplumun çoğuna önerilen ve çoğunluk psikolojisi ile okumaya zorlanan kitaplar "sınırlı" gibi falan filan. Fikir olsun diye not aldığım bi paragrafı paylaşayım: http://i.imgur.com/P48ZJ.jpg Buna ek olarak TED'de de bayaa sunum var psikoloji ile alakalı, mesela şu benim çok ilgimi çekmişti, bayaa başarılıydı: http://youtu.be/9X68dm92HVI Bunlar dışında, aslında en başta söylenmesi gereken kısım eğer uzun uzadıya okumaktan hoşlanmıyorsan Stumbleupon'ın psikoloji kısmını mutlaka takip et, sürekli stumble kas derim. Bana artık sürekli aynı makaleler çıkmaya başlamıştı o derece kastırmışım bi dönem. Böyle işte. Sonra allahım yarattığın çeşit çeşit kullarını öpeyim deyip bu konulara kafa yormaktan vazgeçtim. Düt: Bi de sosyal psikolojiye sarmıştım bi ara bayaa, deneyleri falan oturdum okudum, çıkarımlarını ve yorumlarını okudum ama bi yerden sonra kafayı yemeyeyim işime bakayım diye bırakıyor insan. Filmi de çekilmiş stanford prison experiment (zimbardo deneyi) olsun, milgram's experiment olsun, conformity experiment olsun çok ibretlik mevzuular, okuması da çok zevkli. Bi de cognitive bias'lar olarak anılan zaafları okumak insanı bayaa aydınlatıyo, "hee bu herif şurada o yüzden böyle yapmış lan demek ki" falan diyosun, bi yerden sonra benzer insanların benzer davranışlarının sonucunu tahmin edebiliyosun, daha az "anlamıyorum bu insanları abi" diyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Yalom mal adam ama oku seversin. "Aşkın Celladı Psikoterapi Öyküleri" diye bir kitabı var ondan başla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 niçeden başladım gidiyorum işte bakaym şu an fena değil kitap sardı baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar