Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

Myshkin said:

"Tatar Ramazan" said:

Pitbull, Dogo gibi 50 çeşidin kırmasından olmuş genetik ucubesi hayvanları bile savunan varya ilginç cidden.

Her canlıyı savunurum ben şahsen gayet. Savunulmayacak bir durumu olsa soyu tükenirdi zaten.

Evcil olmayan her hayvanın soyu tukenir o zaman? Ne yapalım evde kutup ayısı mı besleyelim?
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

zaten sıkıntı sizin köpeklerinizi insanlardan daha zeki sanmanızda yatıyor. bu sorunu irdeleyelim bence ist101 den sonra.

askerde 18 yaşındaki insanlara klozet eğitimi verildiğini gördüm ben
benim köpeğim nereye sıçması gerektiğini 3 aylıkken öğrenmişti

evet köpeğim çoğu insandan daha akıllı diyebiliyorum ben
git biraz hayata karış nasıl düşünemeyen insanlar olduğunu gör
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

aynen benim de rottweiler ım var acaip oyuncu falan ısırmasını bile bilmez doğru dürüst
ama kime ayar olsa hırsız uğursuz çıkıyor tipinden bile belli oluyor

ben de besledim senelerce rot. o da çok güçlü hayvan ama huyu sakin. onun da zayıf noktası sahibine aşırı düşkün ve korumacı olması.

8 aylıkken arkadan şaka diye sinsi sinsi gelip boğazıma sarılan arkadaşımı dişlemek için zincir kırmışlığı vardı rahmetli pascal'ın. zaten sıkıntı burada başlıyor. hayvanda insana ciddi zarar verebilecek potansiyel ve kontrolünü kaybetme ihtimali var.

benzer başlıklarda daha önce de söylemiştim. bu tip iri ve güçlü köpeklerin günümüz şehir hayatında yeri yok zaten. finodan büyük olanları hepsi yasaklanmalı şehirde.
Sosyal ağlarda paylaş

piskoloji falan okuyor olsaydım bu köpek sevmeyen yada korkan, önyargılı yaklaşan tipleri kesin araştırırdım

bunların altında kesin çocuklukta yaşanan travmalar yatıyor
illaki küçükken ya köpek ısırmıştır yada anne baba bi şekilde köpekle falan korkutmuştur zamanında

bundan nedense eminim
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Ya bi sana bi de rewendor'a verecek cevabım yok hakkaten benim, zekam yetmiyor benim cidden bak siz bana cevap yazmayın en iyisi.

Ya bırak şimdi kaçamak cevaplar verme. Sahibini öldüren pitbull dedim bişi demedin. Savunulmayan canlının soyu tukenir dedin. Devamını getirmedin.

Kopeklerin cinsine gore huyu degisir. Pitbull da saldırgan bir koper turudur ve evcil hayvan olarak bakılması insan hayatını tehliyeke attıgı icin bir cok ulkede yasaklanmıstır.

Kopegin dogasında olan bu davranısı nedeniyle kopege suc atılamaz. Pitbull yasaklanmalı dedigimizde sizin anladıgınız sey bizim hayvan dusmanı oldugumuz. Halbu ki okumayı bilseniz oyle olmadıgını anlayacsınız.

Konun baslarında arastırma yaptın mı, neye dayanarak soyledin gibisinden konusup durdun. Madem ukalalık yapacak kadar bilgiye sahipsin cevabın varsa otur adam gibi yaz, tartısalım. Eger yoksa hic bir sey yazma, zekam yetmiyor diyerek ergen tribine girme.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

neden sonuç ilişkisine girmeyen istatistiğin kendisidir, istatistik bilimi o veriyi doğru anlamayı kullanmayı ve ona göre yorum yapma, neden sonuç da dahil çıkarımlarda bulunma yetisi kazandırmayı amaçlar.
bu tarz istatistikler korelasyondan başka bir bilgi vermezler, arasını sen elinde somut veri olmadan doldurursan büyük hataya düşersin. aradaki korelasyonu neden sonuç ilişkisini "mantık" yolu ile açıklamak yerine diğer araştırmaları da incelemen gerekir.

öyle olmasa istatistik için en iyi yalan söyleme bilimi denmezdi herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Karea said:

aynen benim de rottweiler ım var acaip oyuncu falan ısırmasını bile bilmez doğru dürüst
ama kime ayar olsa hırsız uğursuz çıkıyor tipinden bile belli oluyor

ben de besledim senelerce rot. o da çok güçlü hayvan ama huyu sakin. onun da zayıf noktası sahibine aşırı düşkün ve korumacı olması.

8 aylıkken arkadan şaka diye sinsi sinsi gelip boğazıma sarılan arkadaşımı dişlemek için zincir kırmışlığı vardı rahmetli pascal'ın. zaten sıkıntı burada başlıyor. hayvanda insana ciddi zarar verebilecek potansiyel ve kontrolünü kaybetme ihtimali var.

benzer başlıklarda daha önce de söylemiştim. bu tip iri ve güçlü köpeklerin günümüz şehir hayatında yeri yok zaten. finodan büyük olanları hepsi yasaklanmalı şehirde.

zaten demek istediğim bu, bu dogo daha önce benim bacağı kapmaya çalışmıştı ve kapsa gitmişti yani. aynı şeyi husky ile karşılaştıramazsınız yada bir k9 ile filan. ama işte köpekler bizden daha akıllı, naparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

hunn rott almanın amacı o zaten
kimse arkandan gelip boğazına yapışmasın diye
guard köpeği rott , yapması gerekeni de yapmış zaten

bence zincirli de olsa öyle bir köpekle beraberken nasıl davranacağını bilmeyen bir arkadaşını aynı ortama koyarak sen hata yapmışsın, köpekte suç yok
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

şimdi yukardaki pkk örneğinden gidelim
pkk napıyor çocukları alıp beyin yıkayıp eğitip salıyor güneydoğuya yıkın yakın terör estirin diye

aynı şekil sende köpeği piskopat yapabilirsin

ama o çocukları kurtarıp eğitip topluma da kazandırabilirsin

e sonuçta biz o çocuklara da ceza veriyoruz? "neden kendin düşünmedin" diye.

Mesela, git bi adama saldır, kafasını kır. "bana şunlar yaptırttı" de, salarlar mı seni =).

akıllıysa köpeğe ceza vericeksin
yok akıllı değil sahibi onu silah olarak kullanıyorsa, o silahı bulundurtmayacaksın. Nasıl aslan besleyemiyorsam, rot da besleyememeliyim kırsalda falan olmadıkça. Gerçi ev savunması amaçlı evde tutabilirsin sadece de o zaman da hayvana yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

şimdi yukardaki pkk örneğinden gidelim
pkk napıyor çocukları alıp beyin yıkayıp eğitip salıyor güneydoğuya yıkın yakın terör estirin diye

aynı şekil sende köpeği piskopat yapabilirsin

ama o çocukları kurtarıp eğitip topluma da kazandırabilirsin

aynı seyi aslan icin de yapabilirsin. al kucukken adam gibi besle. ya da ne bileyim kar leoparı falan, seklin olur hem bembeyaz hayvan. karıya kıza hava atarsın.

ama evinde aslan ya da leopar besleyen yok. neden olmadıgını biliyosunuzdur herelde? aradaki farkı anlamayacak kadar kimsenin akılsız oldugunu dusunmuyorum. anlamamıs gibi yapıyorsunuz ama kusura bakmayın sizin karsınızdakiler de salak degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...