reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 mesela bi web sayfam var, ben bunu her 30 saniyede bir yenilemek istiyorum, setInterval(30000) yerine serverdan client'a gonderebilecegim bir kod ile trigger etme sansim varmi? biraz arastirma yaptim ama tam olarak implementasyonunu bulamadim? bi fikri yada zikri olan var mi?
geezus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 reverse ajax değil onun adı ama =) comet diye geçiyor, şimdiye kadar ki en iyi emplementasyonu long-polling denen yöntem, websocketler tüm browserlarda desteklenince ona doğru kayılır ama şimdilik bu var. yeterince keyword verdim internette bir sürü makale mevcut bununla ilgili
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 comet diye geciyor evet :) ama herkes cok karmasik ugrasilmaz falan diyor nette, bide adam gibi example yok, herkes teorisinden bahsetmis. bide iframelerle falan yapiliyo sanirim ama ben ole bisi istemiyorum, heleki ie de o her refresh edisinde clack sesini verdigi zaman unut gitsin.
Fly Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 evet longpolling e bak hatta muazzam basit bir ornek vermek gerekirse http requestin cevabini ilk aldigin anda bitirmiyorsun da, daha paket geliyor (1.1 de bunun tanimi da vardi, parcalar halinde yollamaca) diyip veya baska dolambaclarla tcp baglantisini koparmiyorsun uzun sure, o sekilde serverdan clienta mesaj atman mumkun clientin bunu tetiklemesini beklemeden tabi sinirsiz timeout veremeyebilirsin/sakat olabilir, onun icin de periyodik olarak yeni request acip iletisimi yeni kanaldan surdurmen gerekiyor vs engine framework vs kullanmadan nginx, c++ de yazdigim app ve js ile kendi capimda baya eglenerek yapmistim, korkunc seviyede zor degil jquery kullaniyorsan response update state i sayesinde iframe vs gerektirmeden yaptirabilirsin eve donunce kodlari duruyorsa postlarim hatta
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 node.js ilginc biseye benziyo, eve gidince kurcaliyim biraz, jquery ile entegre calisabiliyomu bu yoksa tamamen isole bi library mi?
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Fly said: evet longpolling e bak hatta muazzam basit bir ornek vermek gerekirse http requestin cevabini ilk aldigin anda bitirmiyorsun da, daha paket geliyor (1.1 de bunun tanimi da vardi, parcalar halinde yollamaca) diyip veya baska dolambaclarla tcp baglantisini koparmiyorsun uzun sure, o sekilde serverdan clienta mesaj atman mumkun clientin bunu tetiklemesini beklemeden tabi sinirsiz timeout veremeyebilirsin/sakat olabilir, onun icin de periyodik olarak yeni request acip iletisimi yeni kanaldan surdurmen gerekiyor vs engine framework vs kullanmadan nginx, c++ de yazdigim app ve js ile kendi capimda baya eglenerek yapmistim, korkunc seviyede zor degil jquery kullaniyorsan response update state i sayesinde iframe vs gerektirmeden yaptirabilirsin eve donunce kodlari duruyorsa postlarim hatta hmm bu ilginc bi yontem, acaba bi browser ne kadar sure timeout vermeden bekleyebiliyoki? simdi mesela ben jquery ile bi request gonderdim hali ile browser bi sure reponse beklicek, ben diyelim server tarafinda bi while loop koydum 5 dakika boyunca dongu yaraticak, browser beklermiki response gelmesini yoksa 30 sn sonra falan timeout mu verir?
Sypro Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 opera'dan takip ettiğim kadarıyla 1 saatten fazla beklediği oldu.
Fly Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2011 reyou said: ... hmm bu ilginc bi yontem, acaba bi browser ne kadar sure timeout vermeden bekleyebiliyoki? simdi mesela ben jquery ile bi request gonderdim hali ile browser bi sure reponse beklicek, ben diyelim server tarafinda bi while loop koydum 5 dakika boyunca dongu yaraticak, browser beklermiki response gelmesini yoksa 30 sn sonra falan timeout mu verir? yanlisim yoksa timeout http cevabi gelmezse devreye giriyordu, basit bir heartbeat mekanizmasi koyman yeterli olur, periyodik olarak ufak mesajlar atarsin ama tum session icin komple idiyse o olay (net hatirlamiyorum) en kotu client tarafindan yeni baglanti actirirsin websockets udp tcp soketi acmis gibi isleyecek, bununki gibi saklabanliklar yapmak zorunda birakmayacak da simdilik boyle
Öne çıkan mesajlar