Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En çok yetenek isteyen eşleşme.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Her oyuncunun zorlandığı match up vardır. Fakat size göre macro ve microsu en üst düzey ,multitastking açısından en çok zorlayan ve komplike bir oyun bilgisi ve yeteneği gerektiren eşleşme nedir?

Kendime göre oluşturduğum listemde sebepleriye şu sıralama geliyor.

1- TvZ: Bana göre şuanda en çok yetenek isteyen eşleşme bu ana sebebleri maçın uzaması ve 2 tarafında macro yapması gerekliliği. Çok fazla multitaskinge ihtiyaç duyması. Örnek verirsek terran birden fazla yere drop yaparken aynı zamanda atağa gitmek zorunda oluyor ve o sırada zergin muta harrası yada yola bıraktığı burrowı banelingler gibi bir çok varyasyon mevcut. 2 tarafta kolay exp alıp koruyabildiği için maçlar uzuyor ve genelde 200 pop olabiliyor 2tarafta. Ayrıca karşılıklı counter yapma ve base trade gitme ihtimalide her zaman mevcut. Açılışlar çok değişmesede oyun ilerleyince 2tarafında oldukça çeşitli taktik varyasyonları mevcut.

2- PvT Bu eşleşmedede scout ve timing çok önemli. Anlık hatalar 2tarafıda çok geri düşürebiliyor. Aynı zamanda macro kaçırmak ve rahat oynamak yok. Tam bir gerilim filmi 2taraf açısındanda. Oyun ilerleyince terran dropları tossun multitaskingini zorlarken , tossunda ff'leri ve stormları terranın micro yapma zorunluluğunu had safhaya çıkaran bir eşleşme.

3- TvT Benim listemde ilk3e girmesinin sebebi diğer mirrorlardan çok daha karmaşık orderlarla maça başlanabilme ihtimalinin olamsı. Pvp'lerde 4gate yapan veya onu savunan gibi ilk10dk çok sığ açılış olmasına rağmen TvT'de fast exp , hellion drop , cloack banshee , tank marine rush , mmm rush , mech , gibi yapılacabilecek ve başarılı olunabilecek bir sürü açılış mevcut. Buda 2 tarafın birbirini sürekli kontrol etmesi gerekliliğini zorunlu kılıyor. İyi scout etmek en büyük gerekliliklerden biri ve genelde 2 iyi oyuncunun maçı uzuyor ve oyun başı yaptığı açılıştan çok farklı bir combinasyona gidebiliyor. Ayrıca tvt'de bir noktadan sonra 2tarafta kaynak patlaması yaşayıp macronun önemi çok değer kazanıyor.

4-PvZ: Pvz'de eşleşme olarak uzun süre tosslar 4gate çeker zergler savunur yada void abanılır şeklinde gittikten sonra düzene girmeye başladı. Tossun fast expine karşı zerglerin 3.cü hatchi atması ve oyunun late game gitmesiyle karşıılıklı macro game havasına dönüştü. Micro olarak diğer eşleşmelerden bana göre daha kolay.. 2 tarafında defansiv oyun tercihi özellikle oyunun ilk10dakikası genelde pasif maçlar izlememize sahne oluyor. Eski pvz ile kıyaslayamayacağım bir eşleşme. Bw'deki pvz çok daha zordu.

5-ZvZ: Bu eşleşmenin kısır olmasının sebebi 2 ırkın oyun başı ling+banaeling oyun sonuna kadarda roach+infestorla maçı götürebilmesi. Çok fazla zvzden anlamam ama izlediğim kadarıyla stephano bu kombinasyonla zibil gibi zvz kazanıyor. Microdan çok timing ve macroya dayalı bir eşleşme gibi geliyo bana.

6-PvP: Kesinlikle en bodoz eşleşme. 4 gate ve anti 4gate üçgeninde kilitlenmiş diğer mirror eşleşmelerden çok daha geri kalmış pvp'yi ortalama standart oyuncu seviyesine düşürmüştür. Neredeyse master pvpler ile platinum pvpler birbrine çok benzemetke hatta rep izlesek ayıramayız duruma geldik. Özellikle taldarim denen mapte dünyanın en iyi oyuncuları bile bunu counterlayamayacağı için eşşek gibi o 4gate'i açıyolar. Bu match up'ta huk dışında yenilme ihtimali düşük dediğim adam yok gibi herkes herkesi yenebiliyor.

Mesaj tarihi:
valla yetenek diyince aklıma micro based matchuplar gelio bunlardada en önemli factor casterlar oldugundan tvt pvp ve zvz yi direk eliorum
pvz daha cok one combat oldugu için onuda eliyorum
geriye tvz ve tvp kalıo
simdi ikisindede oyun stilleri degisik olabilio ama genelde tvp de terranlar bio gittigi için genelde daha bi micro gerektiren ve yetenek isteyen bi matchup haline gelio kanımca

ayrıyeten beni en cok yoran oyunlar genelde tvp oluo bu micro kasma muabetinden dolayı
OYUM TVP YE..
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

Pvz'de eşleşme olarak uzun süre tosslar 4gate çeker zergler savunur yada void abanılır şeklinde gittikten sonra düzene girmeye başladı. Tossun fast expine karşı zerglerin 3.cü hatchi atması ve oyunun late game gitmesiyle karşıılıklı macro game havasına dönüştü. Micro olarak diğer eşleşmelerden bana göre daha kolay.. 2 tarafında defansiv oyun tercihi özellikle oyunun ilk10dakikası genelde pasif maçlar izlememize sahne oluyor. Eski pvz ile kıyaslayamayacağım bir eşleşme. Bw'deki pvz çok daha zordu.

PvZ de koreli toss ve zerglere bakarsak matchupun hic de pasif olmadıgını goruruz.Tosslar warp prism harassla zergler de muta harass drop nydus etc le multitaskinge zorluyor.
Ayrıca 2 tarafın da cok guclu 2 base timingleri var.
Bence bir toss icin en cok yetenek gerektiren matcup pvz.
Mesaj tarihi:
Lorrotar said:

abi sen zvz yi cidden hiç anlamamışsın.zvz nin early-mid game i komple micro.timing ve macro kısmı dk 15 den sonra basliyor.

allaskına ne microsu yapıosun canı az olan linglerimi kacırısoun yoksa roachları ileri atack yapıp micro yaptınımı zannediosun
h3h3h3

yetenek diyince daha cok su sekilde dusun infestorlarla muta harrası bitirmek

mesela ben zerg oynarken rakip muta basıo tuncada bana infestorla tutarsın dio, 10 üst üste çıkmıs mutaya paralyz atıorum 2 tanesini tutturabiliorum bu bi yetenek
sen yapamazsın
  • Yeni Oluştur...