Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rocksmith

DoruK

Öne çıkan mesajlar

oha iyi gibi gorunuyor bu.

cort evl-k4'umu cikarayim aylardir yatiyor. gfdg.

eksiden bir alıntı

oyunu aldigim günden bu yana yaklasik 15-20 saat oynamis bulunmaktayim ve tecrübelerimi paylasmayi görev bilirim, malum oyun 2012'de avrupaya gelecegi icin almayi düsünenlere bir kaynak olabilecegimi düsünüyorum.

ilk olarak ön aciklama yapmam lazim; yaklasik 8 senedir elektro gitar ve akustik gitar caliyorum. cok süperim diyemem ama yinede taksim'de ve sirket konserleri vs. derken kasla göz arasinda 9-10 tane konser vermisligim var.. yani kisacasi gitar calma konusuna yeni ya da yabanci biri degilim.

simdi oyuna gelelim:

oyunu almak istediginiz zaman karsiniza üc adet secenek bulunuyor:

1- sadece oyun : ps3 blueray oyun cikiyor icinden ve kablosu cikmiyor, haliyle en ucuz hali bu. (kablosuz oyun ne ise yarayacak size birakiyorum)
2- normal oyun : ps3 blueray oyun + rocksmith gitar baglanti kablosu, ben aldigimda 79$'di, size bu sekilde almanizi tavsiye ederim.
3- gig set: ps3 blueray oyun + rocksmith gitar baglanti kablosu + gibson lespaul gitar, eger gitariniz yok ise ögrenmek istiyorsaniz iyi bir yatirim olabilir.

hepsinden perde numara etiketleri cikiyor gitarinizin üstüne yapistirmaniz icin, 1-3-5-7-9-12-15-17-21 seklinde. yeni baslayanlari düsünülerek yapilmis cok ince bir düsünce.

gelelim oyunun kullanim seklinde:
oyunu oynamaniz icin ihtiyaciniz olan seyler: ps3 + rocksmith blueray oyun + gitar baglanti kablosu + elektro gitar ya da jak girisi olan elektro-akustik bir gitar.

elektro akustik ile oynamayi düsünen arkadaslara tavsiyem kendinize yazik etmeyiniz, gidip bir adet elektro gitar edininiz, oyundaki bir cok sarki elektro gitar bazli ve birden kendinizi 17.perde de "ben bunu nasil basayim" diye bulabilirsiniz.

rocksmith gitar baglanti kablosu:
bir tarafi normal mono gitar jaki ve diger tarafi ise usb portu. kablonun uzunlugu yaklasik 3 metre kadar ve oldukca rahat. kablonun üzerinde bir adet kara kutu var ve bu kutunun icinde bir dsp olduguna eminim ama patentli bir yapi. acip icine bakmak icin kesmeniz gerekir ki bunu yapmak istemezsiniz. sonra usb'ye gelmeden xbox icinde uyumlu olsun diye bir ucta son buluyor. bu ucun ucuna ek kablo ile usb dönüstürücü takili. yani kisacasi kablonuzu kolunuzun altina alip bir xbox sürümünde de oynayabilirsiniz ayni kablo ile. genel bir kablo üretmis olmalari cok hosuma gitti bu sekilde ps3, pc ve xbox sürümleri olan insanlarla sorun yasamayacaksiniz.

oyunu taktiktan sonra neredeyse yok denecek kadar kisa bir yükleme sonrasi oyun basliyor, acilistaki demoyu izlemenizi tavsiye ederim oldukca keyifli. daha sonra oyun sizden gitarinizi sisteme rocksmith gitar baglanti kablosunu baglamanizi istiyor. gitari baglayip gürültü yapmanizi istiyor ve bu sekilde gitarin ne kadar ses cikartabilecegini ölcüyor. benim elektro gitarimin sesini sonuna kadar acik bir sekilde kullaniyorum benden daha kismami istemedi. daha sonra gitari akor ediyorsunuz ve oyuna daliyorsunuz.

oyun direk bir kariyer modunda aciliyor ve burada direk sizi hemen rolling stones satisfaction'a atiyor. sarki baslamadan önce size tablari nasil okumaniz gerektigi konusunda bilgilendiriyor. her tel icin ayri bir renk var ve perde numaralari tablarin arasinda yaziyor. daha önce tab okumamis olsaniz bile kisa sürede alisabileceginiz bir sistem. hangi tele basmaniz gerektigi cok daha uzaktan highlight ediliyor ve zaman veriyor tele kacinci perdede basacaginizda cok ne gözüküyor ve notaya vurma ani yaklastikca perde ikonu giderek büyüyor ve en kocaman oldugunda basiyorsunuz.

eger yanlis perdede iseniz hangi yöne dogru gitmeniz gerektigini gösteriyor, eger yanlis perdede iseniz saga veya sola gitmenizi gösterirken, yanlis telde iseniz dogru deli oklar ile isaret ediyor.

oyunun en güclü yani ise burada ortaya cikiyor, bir sarkiyi ilk defa caldiginizda zamanlamaniza ve dogru basip basmadiginiza göre daha fazla yada daha az nota getiriyor. bazi sarkilarda bastan notalarin tek tük gelmek yerine hizli geldigini fark ettim, onlarda yanlis basarsaniz ise onu da azaltiyor. diger bir güzellik ise sarkilarin bölünmüs olmasi, yani gitarda caldiginiz farkli bölümlerin hepsi bir birinden ayrilmis durumda ki bu oyuna ayri bir dinamik katiyor. eger sarkiyi ikinci kez caliyorsaniz ve acilis kismini hatasiz en üst seviyede calabiliyorsaniz size o en zor halini getiriyor. ama ilk basindan beri batirdiginiz solo kismini halen daha en kolay hali ile getirmeye devam ediyor. kisacasi sarkinin neresini iyi caliyorsunuz ve neresini kötü caliyorsunuz cok iyi biliyor ve ona göre o bölümlerin zorluk derecelerini ayarliyor. gitar hero'da oldugu gibi bütün sarki kolay veya bütün sarki kazik gibi gelmiyor. sizin nerede gelisime ihtiyaciniz var ise oraya odaklanmaya devam ediyor.

akor basmaniz gerekirse hangi akoru bastiginiz sol üst kösesinde yaziyor ve zamanlamasina bakiyor, eger akoru dogru basarsarsaniz daha fazla akor vurusu vs. ekliyor tipki yukarida anlatildigi gibi. akorlar ilk basta kolay akorlar olurken daha sonra 7'li sus'lu vs. olabiliyor ve en sonunda orjinaline kadar geliyorsunuz.

bir sarkiyi caldiginiz zaman sizden ulasmanizi istedigi bir esik puan var, eger bu esik degerine ulasirsaniz sarkiyi konser vereceginiz zaman kullanabiliyorsunuz. eger esik degerine ulasmadiysaniz konser'e gecemiyorsunuz.

daha sonra konser'de calacaginiz setlist'in bütün sarkilarinda esik degere ulastiysaniz konser'e geciyorsunuz. konser'de daha önce tek tek caldiginiz sarkilari pes pese calmanizi istiyor. hic durmadan sarki üzerine sarki caliyorsunuz ve en sonunda eger konserin basari esigini asarsaniz sizden bir de bis sarki calmanizi istiyor. eger bis'te cok basarili olur ise o zaman iki bis dahi calabiliyorsunuz.

bütün bunlari yaptiginizda sürekli rsp "rocksmith points" kazaniyorsunuz, puan kazandikca amfiler, pedallar ve gitarlar otomatik aciliyor ve daha sonra amp mode'da onlari kullanabiliyorsunuz. ayrica motivasyon olmaniz icin bir level sistemi koymuslar ve puanlariniz arttikca seviye atliyorsunuz.

gelelim oyunun diger modlarina ki bu kisimlari gitara isinamamis, yeni gitar calmaya baslamis ya da ilk defa bu oyunla gitar calmayi ögrenmek icin inanilmaz kaynaklar.

birincisi ufak oyunlar var ve bu oyunlar size gitarda oyun oynatarak eksersiz yaptiriyor. ör: zombileri öldürmek icin dogru gösterilen akora basmaniz bekleniyor. gercekten oldukca zevkli ve yine size ayak urdurarak zorlasiyor.. yani gelismenize yardimci oluyor.

ikinci olarak teknik challange'lar var ve burada ise belirli bir gitar calma teknigi üzerine sizden o teknik üzerine calmanizi istiyor, burada bronz, gümüs ve altin madalya alarak o teknikte ne durumda oldugunuzu gösteriyor.

ücüncü ise ögretme modu: size videolar ile ders veren cok ciddi bir kisim var ve hem egitmenin kalitesi hemde görüntü ve anlatim inanilmaz olmus. kesinlikle cok iyi ve detayli bir calismanin sonucu oldugunu söyleyebilirim yani klasik youtube derslerine filan 10 basar.

ayrica oyunda alt yazi secenegi oldugunuda ekleyeyim, bu sekilde derslerde anlatilanlari duymak yerine okuyada biliyorsunuz.

play a song kismi: son olarak sarkilari serbest calabiliyorsunuz, ki guitar hero'da oldugu gibi sarkilari acmaniz gerekmiyor.. hepsi acik geliyor.. ben özellikle bu kismini cok sevdim.. sarki acacagim diye kafayi yemiyorsunuz.. bastan bütün sarkilar elinizin altinda oluyor.. sarkilarin bir cogunda birden fazla calabileceginiz sekil var, single note, chords, combo gibi farkli farkli sekilleri olabiliyor. özellikle cift gitar olan sarkilarda bu kisim oldukca eglenceli ve cift tarafli oluyor.

bir sarkiyi mükemmel caldiginizda notalari olmadanda calabiliyorsunuz, ki bu da eglenceli ve konsere hazirlayabilir.

bu dev yaziyi sonlandirirken ve özetlemeden önce oyunun cok güzel bir oyun oldugunu ve her kurusu hak ettigini söyleyebilirim.

son olarak oyunun gitar tecrübesine göre su sekilde degerlendirilmesi cok dogru olacaktir.

- yeni baslayan: hic gitar calmamis insan, oyun tam sana göre para verip alacagin derslerden cok daha etkili olabilir, hemen al derim..
- orta seviye: daha önce bir hevesle gitari eline almistin ama sonra "olmadi be abi" diyip biraktin.. simdi eline alma vakti.. sabirli bir ögretmenin var ve bütün zaman senin..
- ileri seviye: kendini gelistirebilecegin tek tük gelismis noktalar kaldiysa onlarin üzerine egilebilirsin, ayrica hep grubu toplamak zor olacaktir, kendi kendine tam bir grup ile calmak cok zevkli.
- profesyönel: sanirim senin ps3'te canin sikildi ve degisik birsey denemek istiyorsun.. yoksa almak icin hic bir sebebin yok.

ps: artik unuttugum bir husus var ise edit yapar eklerim.

Sosyal ağlarda paylaş

gitarı takiyorsak oyunu niye oynayalım orasını anlayamadım ben
gitarı bişilere takacaksam amp'a takar gerçek notalarla çalarım

hani guitar hero iyiydi 5tuş fln eğlenceliydi de bunun mantığını anlamadım.

gitar öğrenmek için fln denenebilir belki, ama böyle gitar öğrenmek te ne kadar sağlıklı olur oturup düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...