Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiyesi olan?

Saeros

Öne çıkan mesajlar

dün dragonlance'den yaz alevi ejderhaları bitti. maşallah herkes öldü, kara toprağı boyladı. sizden tavsiye rica edeceğim. dragonlance'in bundan sonraki kitapları farklı yazarlar tarafından yazılmış ve ilk kitaplar kadar güzel değilmiş diye duymuştum. forgetten realms'a başlamayı düşünüyorum. belgarion serisi de güzelmiş diye duydum. siz ne tavsiye edersiniz?[signature][hline]Proxa, 23 Ağustos 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
kısırlaştırcam ben kendimi
Sosyal ağlarda paylaş

ya sıfır derken hack&slash gidio yani mesela işte drizzt onu ikiye kesti, wulfgar ejderhanın kanadı kopardı fln ama eğer ejderhamızrağı gibi dostluk dolu edebi bişey arıosan ewt fr sıfır derim... Ben tanisi hiç bi zaman sevmedim ama ilk üç kitap efsanelerin sonunda, ikizlerin sonunda ve yaz alevindede gözlerimin dolduğunu çok net hatırlıyorum insan o an kitabın bitmemesi için hrşeyi verebilecek gibi oluo dimi...[signature][hline]Thrash 'Till Revolution
Sosyal ağlarda paylaş

said:
glamdring_S, 24 Eylül 2004 19:23 tarihinde demiş ki:
ya sıfır derken hack&slash gidio yani mesela işte drizzt onu ikiye kesti, wulfgar ejderhanın kanadı kopardı fln ama eğer ejderhamızrağı gibi dostluk dolu edebi bişey arıosan ewt fr sıfır derim... Ben tanisi hiç bi zaman sevmedim ama ilk üç kitap efsanelerin sonunda, ikizlerin sonunda ve yaz alevindede gözlerimin dolduğunu çok net hatırlıyorum insan o an kitabın bitmemesi için hrşeyi verebilecek gibi oluo dimi...

hayatında 1 tane bile fr kitabı okumamıs biri icin ilginc sozler...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 24 Eylül 2004 19:13 tarihinde demiş ki:
sıfır mı? öyle mi dersin? tüh. :(

fr sıfır felan degil... mesela artık benim hic bi fantazi kitabı okuyasım yok, ama drizztin serisinin son cıkan turkce kitabını 3 gunde bitirdim...

güz alaca karanlıgını okudum, kış gecesine başladım bitirmeden bıraktım (baydı)...

ve şunu söyleyebilirim: eger farklı ve seni saran bi tarz+drow hastası olmak istiosan fr'den iyisi şamda kayısı.

bana kalırsa dl ise raistlin ve fizban dısında pek bisi ifade etmedi bana, yani en cok saran kişilikler bu ikiliydi ve onlar olmasa kitapların pek bi tadı kalmaz (benim için)

fr: hack'n'slash le alakası yok. arkadaş sanırım erotikligin olmamasından yakınmaya calısmıs, nitekim de yok. en fazla 6 cinsel olaya rastlayabilrsin koskoca seride(turkcelerde) ancak dl'de ise bunu iceren pek cok öğe var...

ayrıca raistlin hariç fr deki tüm karakterleri dl'dekilere yeğlerim...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batilc, 24 Eylül 2004 20:57 tarihinde demiş ki:

fr: hack'n'slash le alakası yok. arkadaş sanırım erotikligin olmamasından yakınmaya calısmıs, nitekim de yok. en fazla 6 cinsel olaya rastlayabilrsin koskoca seride(turkcelerde) ancak dl'de ise bunu iceren pek cok öğe var...

Abi ben burda ne demek istediğini anlamadım ya?
Sosyal ağlarda paylaş

FR sıfır değil. Ama Kara Elf üçlemesinden sonra Dzzzt bayıyor. Kara Elf'ten kaç kitap (ve kaç girdap gibi dönen pala / lavanta renkli gözler / 300 kiloluk panter / çok çentikli balta / tek boynuzlu miğfer / Tempuuuus!!!) sonra bayacağı kişiden kişiye değişiyor.

Ayrıca Hack'n Slash'le erotizm arasında ne alaka var ben de anlamadım. Diablo'nun kapağına 18+ falan koyacaklarmış diye duydum? :-)

Ayrıca DL yönetir. (Evet hadi FR vs DL kavgasına başlayalım! :))[signature][hline]Hayat sövünce güzel.

[Bu mesaj Eraq tarafından 24 Eylül 2004 23:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Fr ayrı Dragonlance ayrıdır. Bende olsam Dragonlance okurdum ama Fr de yabana atılacak değildir devam etmek istiyorsam batan güneşin ejderhaları ve sonrasında kayıp yıldızın ejderhaları var ondan sonrada yitik ayın ejderhaları var ama ben onu okumadım bu saydığım kitaplar weis&hickmanın ama onlardan önce yine dragonlanceden jean rabe nin yeni bir çağın doğuşu ile başlayan bir serisi var onu da okuyabilirsin araya konu sokuyor ama yine de fena değil[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

Batilc gene kendi çapında muhalefet edio beyler boşverin... Hatta "boşverini" açıklamam gerekirse adam güz alacakaranlığında sıkıldığını söylemiş artık takdiri size bırakıyorum... artı o cinsellik mevzuu senin anca onu anlayabilmenden kaynaklanıo kimse fr'nin hack&slash gittiğini reddedemez buz yeli vadisinin sanırım ilk kitabıydı onu ve anayurt'u epey inceledim hangi sayfayı açsam onu kestik şunu biçtik vb... Sadece raistlin ve fizban diorsun eğer sturm'ün felsefesinden, tas'ın herşeyi boşverebilmesine rağmen arkadaşları için herşeyiyle çabaladığından, tanis'in ikilemlerinden, kitiaranın ve diğer insanların güç arzusundan ve daha nicelerinden bişeyler çıkaramadıysan afedersin ama seninle bu konu hakkında konuşacak bişeyim yok...[signature][hline]Thrash 'Till Revolution

[Bu mesaj glamdring_S tarafından 25 Eylül 2004 15:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

glam senin dl hakkında hiç bir fikrin yok. " ben dl okuyorum, dl en iyi fantasktik dizi "demen seni engelliyo. 1 tane bile fr kitabını oturup okumadıysan bunun hakkında "abi boyle boyle hacknslash abi öldür kes biç hödö" diyemezsin, en azından kesin bilgin olmalı ki bende okudugumda biliyorum öle 2 sayfada 1 combat filan yok.

legacy of drowu okumak, sna drowların ne ve nasıl bir ırk oldugunu anlatır. icewind dale'da ise farklı ırkların buluşmasından ve belli başlı amaçlarından bahseder(ilk kitabında hatta drizzt anayurt arıyo kendine falan filan) dier "drizzt do'urden'İn maceraları" (hala komik gelio isim bana) kitaplarında ise drizztin kendi kendini yiyip bitirmesi ile ortaya cıkan yegane olaylar dizisi gecer.

ayrıca glam, evet duygulandım, şimdi burda acıklarsam spoiler olur salla ama var örnekler...

güz alacakaranlıgını okuyup zevk almamıs olmam demek senle tartışamiyacagım demekse boşver zaten sen kaffanda yer etmişin... zaten hep o klasik dar kafalı cumlenide kurmuşsun: " abi sen bunun böyle oldugunu kabul etmiyosan benim senle konuşçak bi şeyim yok"...

evet 3.5ed dnd isterim cünkü daha yeni, daha güncel... eger 3e yeterli olsaydı; bazı eksiklikler görülmeseydi cıkartılmazdı. nitekim 3.5ed daha iyi bi versiyon ve bende bunu oynamak istiyorum, ama bunun fr ve dl'yle alakası ne anlamadım...

said:
Sadece raistlin ve fizban diorsun eğer sturm'ün felsefesinden, tas'ın herşeyi boşverebilmesine rağmen arkadaşları için herşeyiyle çabaladığından, tanis'in ikilemlerinden, kitiaranın ve diğer insanların güç arzusundan ve daha nicelerinden bişeyler çıkaramadıysan

sturm paladin, ötesi var mı? tasın herşeyi boşvermesi ırksal özelliği arkadaşları için çabalaması ise alignment:), tanis'in ikilemi kendi kişiliği, kitiarıın guc arzusu normal herlezde olan bişi... eger bana bunlardan derin mi derin anlamlar cıkarmamı istiyosan hic bosuna ugrasma sana benzer seyleri gösterebilirim fr'de... *spoiler*göster dersen en en basit örnek, drizztin kendi deri rengi ve ailesi yüzünden dostlarını tehlikeye atmamak icin tekrar menzoberanzana geri dönmesi

hayır, bi-iki tane fr kitabı okumuş olsan tamam bi yorum yapabilirsin ( gerci okusan bile fr "0" kalır diyemezsin, fr bence solda sıfır kalır dicen) o zaman bişi demem. ama hiç kitap okumadan diger kitabın içeriği hakkında sallama bilgiler uydurmak da sana kalmış olsa gerek

said:
kimse fr'nin hack&slash gittiğini reddedemez
bu meseaja ise kopmaktan cevap veremeyecegim.

yalnız duygulanmaktan kastın nedir? bölew gözlerin yaşarcak filan mı? ben fr de kendi kendime söylendigim, icimin burkuldugu anlar oluyo. tabi sen dl okurken aglamıssan bilemem...

ya merak ediorum, madem rasitlin de dierleriyle eşit seviyede önemseniyo; niye gidip üstüne 3 kitap daha yazmışlar rasitlin ve caramonun? raistlini gercekten sevdim, fizbanı da öyle ama diger karakterleri onlar kadar sevemedim...

ha bisi daha: ben okuyupda zevk almadım demedim ki. okudugum da bana senin abarrtıgın kadar zevk vermedi. sonucta fantastik bi kitabı hep okumaya calısırım. mesela elaine cunninghamın fr deki daugter of drow cok sarmıstı ama bu 2. kitabı okumadım gibi bişi. benzer şekilde kış gecesine başladıgımda da bana cok kopuk geldigi icin ve daha sonra da pek sarmadıgı icin bıraktım...

hadi sana bi koz vereyim. drizztin kitaplarında sevmedigim olay su. ben baydım artemis entreriden, salvatore baymadı. neyseki onu da bu son cıkan turkce kjitapta halletmiş...

artemis deyince aklıma bi duygulanma daha geldi.
drizztin artemise karşı verdigi savaş, iyi kötü mücadelesinden cok, artemisin hayatındaki anlamsızlıgın vurgulanış biçimii... okursan ne dedigimi anlarsın. öyle 10 sayfada bir combat hack'n'slash filan degil...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

Yazik yani gidipte Forgotten Realms e sifir diyen bi zihniyetle tartisiyoruz ve ne goruyoruz FR denince aklina sadece Drizzt geldigini...Dragonlance i critige bile sokmam FR ile karsilastirinca cunku aralarinda buyukluk olarak bi kac 100 tane kitap var.Bak DL ye,ilk 4 uclemeyi al koy kutuphaneye geri kalan tamamen maddiyat icin yazildigindan biseye benzememis...tabi bu benim fikrim zevkler ve renkler tartisilmaz.Amaa is FR ye geldiginde olay boyut degistiriyor.FR sadece Elminister ve Drizzt serilerinden olusmuyor,turkceye cevrilmedi diye okuyamadik diye laf atmayalim unutulmus diyarlara,DL yi yazan kac yazar var 3-4 ama FR nin yazarlari 10 larca,kalite olarakta bir cogu cok guzel eserler yaratti 100lerce kitabi var 80 lerden beri yazilan hikayeler bunlar,elestiri yaparken neyi neyle karsilastirdigimiza dikkat edelim biraz daha ...[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katılıyorum dragonutopia. ama ne yazıkki en cok tutualn seri oldugundan elimde sırf salvatorun drizzt serisi var, ha bi de +2 tane elaine cunnigham var...

dlnin ilk üclemesi guzel olabilir ama artıky as gectiginden mi yoksa kitaptan mıdır nedir bana zevk vermedi. simdi dune'ı okuyacam sarmal yayınlarından, 1.5 haftadır elime almadım kitabı...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

okuyamamamın nedeni ise bi kısmın ingilizce olması (aslında 1-2 tane okusam gerisini anlarım) bide şey var burda yazılanlar. mesela millet avatar uclemeine rezalet demis bende hic almaya bile calısmadım...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
Delirtmeyin Beni
Sosyal ağlarda paylaş

hack&slash'le ilgili bi örn. veriyim mesela drizzt'in palası bunu bana ençok sen anlattın bikere kitapta "aa drizztin elinde buz yapan pala var" gibi bişey söz konusuysa hack&slash olmaması imkansız dl'de sadece 2-3 item vardır bunlardan biri krynn'in en önemlibüyü eşyalarından biri magius staff, biri hoopak asası dieri ve belkide tek savaş aleti kith-kanan'ın kılıcıdır ki oda 2 sayfada öyküden çıkarılır... neymiş drizzt aşmış two-handed pala kullanıomuş bunu okuycağıma açarım 2. dünya savaşı gazilerinden birinin günlüğünü okurum[signature][hline]Thrash 'Till Revolution
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...