Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Önümüzdeki haftasonu için araç kiraladım. Kiraladığım grupta VW Golf, Ford Focus veya Mercedes-Benz A Klasse olduğu söyleniyor. Aracın modeli, donanımı, motoru falan rastgele. Canımı sıkan konuya gelince; Mercedes'in A sınıfı araçları ne kadar kötü? Otobanda yüksek hızla gideceğim için keyfimi kaçırdı biraz Mercedes kullanma ihtimali. Aracı teslim almadan önce gidip biraz muhabbet kursam, konuşsam falan işe yarar mı acaba diye düşünüyorum. Bu konunun, tesadüfi akıbetimi etkileyeceğini hiç sanmasam da muhabbetini açasım geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Şahsen Golf'ü tercih ederim bu üçü arasından. A serisi hakkaten Mercedes'e hiç yakışmayacak bir araç, eski bir modeline (2004 falandı sanırım) binmiştim, kendimi Getz'de sanmıştım ilk etapta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Yüksek ihtimalle Focus gelir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 2012 A çıkmış olsa ve o olsa..Off.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 2012 A'ları beğendim ben de (: Motor ve donanım seçeneklerinin en alt seviyede olacağını tahmin ederek umarım Focus gelir diyorum ben de. 1.6lt motoru olur en azından. Yol da tutar, oh mis. Tanıdığım bir araç en azından. Golf 1.4 lt atmosferik motoruyla 180+ km hıza çıkabilsem bile zorlanır, çok yakar diye düşünüyorum. Kısmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Otomatikse Focusla hız yapmayı unut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Ahah! Otomatik vites ihtimali kabus gibi çöktü şimdi. Kontrol ettim de araç donanımı arasında düz vites olduğu yazıyor. Durduk yere otomatik vites vermezler kiralamada da herhalde. Focus'un muhteşem 4 ileri otomatik vitesi vardı bir aralar di mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 B180 verdiler aynı fiyata. Düz vitesli cici bir şeye benziyor. Boşuna telaş topici açmış oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Selam, Bari yorumlarını paylaş araç ile ilgili :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 1.6, minik turbolu, 90kW güç, 200Nm de tork üreten; ağır ve bol hava dirençli bir araç işte. Fabrika değeri azami hızı da 190km/s. 15000km'de yeni ve bakımlı görünen bir araçtı. Şehir içinde oldukça keyifliydi. Zaten yurtdışında olduğum için bir aydır araba kullanamıyordum ve özlemiştim. Şehir içi özelliği olarak araba da koltuk da yerden yüksek. Oturması binmesi çok rahat. Koltuk arabanın tabanına yakın sayılabileceği için de sürüş pozisyonunun rahatlığı olarak da çok hoşuma gitti. Bununla birlikte müzik sistemi, ses kalitesi açısından çok kötü. Bagajı hatchback araç kadar. (Yeni B serisinde 470lt olacakmış). Koltuk ısıtması güzel, sırtın üst bölgelerine kadar çalışıyor. Kötü yanlara gelirsek, performans açısından hiç tatmin edici değil tabi. Şanzıman geçişleri, debriyajı falan şehir içinde gitsin derseniz oldukça rahat. (Ama kesinlikle dandik olduğunu hissettiriyor.) Süspansiyonlar güzel, rahat. Hız sınırları içerisinde kullanması keyifli bir araç her yönüyle. Ama 160'tan sonra veya sert virajda içimden -keşke Focus'um olsa- diye bol bol geçirdim içimden. Otobanda hızın 175'ten 180'e çıkması 15sn civarı sürüyordur. Rampa aşağı sürerken dahi ibrenin 180'i görmesi çok uzun sürüyor. Rampa aşağı görebildiğim en yüksek hızsa 185km/s. Yol düzelince hız kaybediyor falan. Yüksek devirde güç/tork grafikleri çok hızlı düşüyor gibi bir his verdi. Kıyaslama yapmam gerekirse her yönüyle Focus'u özletti açıkçası. Şirindi ya araç. Özledim bile. Teslim ederken içimde burukluk bile hissettim. Hah bi de başka konuda gördüm, aklıma geldi yakıt tüketimi konusu. Çok dikkat etmemiş olsam da son (5.) viteste tam gazda uzun süre gittim. Zaten araç hızlanmıyordu. Araç bilgisayarı, 12.5lt/100km'lik bir tüketim değeri gösterdi. 1.6lt benzinli bir araç için normal kabul ediyorum. Şehir içinde pek kullanmadığım ve dikkat etmediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim ama 8-10lt arasıydı tüketim. Çok sık 0-50, 50-0 hızlanıp durduğum için bu da normal gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar