Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ygs-lys ye çalışmak

y1git

Öne çıkan mesajlar

Zamane gençlerini anlayamıyorum. Ya biz kerizdik ders çalışıyorduk, ya da sizler fazla şımarmışsınız çalışmıyorsunuz.
%90 dikkat dağınıklığınız var zaten. Kuyumcu çırağıda lazım. Sen git yarın işe başla. Orda dikkat et yalnız. Kuyumculukta hata pahalıya patlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sana şu kadar söyleyeyim öss, lys, ygs artık adı ne halt olduysa gerçekten basit bir sınav emin ol buradaki birçok mühendislik, tıp falan okuyan insan üniversitede kat kat fazla ders çalışmıştır/çalışıyordur. Yapamıyorum yaa diye gezinip, ergen psikolojisinden çıktığın an 25bin yaparsın derece yapmak için üstüne biraz emek lazım işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce alcaksın eline hangi dersten hangi konu başlıklarından sorumlusun bunu bir kagıda listeleyeceksin.
atıyorum matematikden üslü sayılar logaritma polinom gibi 20tane konu var diyelim bunların hepsini 2ay içinde bitirecek şekilde listele ve parçalara ayır. tabiki diger dersleride.
Başladıgın konuyu tam olarak bitir. Bugun parabole başladıysan parabolle ilgili tüm soruları cöz en az iki kitaptan. 1 kitap konu anlatımlı olur, diğer kitap soru bankası.
Dersaneye gidiyorsan dersane hızında da ilerleyebilirsin. Boyle boyle 1.turu tamamladıktan sonra aynısını tekrar yapacaksın.
burada onemli olan yaptığın planlamaya uygun hareket etmek, ve bir konudan gorebilecegin tum soru tarzlarını görmek, yapamadıklarını veya eksik konularını bir şekilde tamamlatmak.
1er haftalık periyotlarla cok kısa konu tekrarının ardından 30ar soru tamamladıgını düşündüğün konulardan soru coz ki öğrendiklerini unutmayasın.
Çözemedin sorularda da yardımcı olabilirim, kolay gelsin.
Son bi not, kesinlikle konu gözden cıkarması yapma, mesela ben "organik kimya öğrenmeyeceğim sınavdada yapmam" demiştim, acayip basit 5soru organik kimya sorusu cıkmıştı ve ben hiç bilmedigim için yapamamıştım, 5 soru aşağı yukarı 5000kişi oynamıştı.
Uzun bir zaman var onunde iyi kullan, öss kolay bir sınav her kültürden her ekonomik düzeyden ögrenci gözetilerek hazırlanmaya çalışılıyor, çok inanılmaz zor soru sayısı 3-4ü geçmez. Moralini motivasyonunu yuksek tut
Sosyal ağlarda paylaş

yarış bu yav
biz ne desek boşuna
bol bol antrenman yapıcan işşte
senle birlikte giren adamlar senden daha çok antrenman yapıp daha iq'lu ise yapacak bişey yok mesela
ve sen bunu bilmiyosun
şaka şaka biliyosun her sene 1 milyon bota karşı yarışıyor gibisin
o kadar sayıda insan olunca böyle ihtimaller susuyor istatistik bilimi konuşuyor çünkü
ne boş bir mesaj yazdım di mi
neyse işte sen kafanı elini vesaire sıcak tutacaksın sene boyunca
gerçekten spor gibi hobi gibi düşün
oyun gibi düşün
levellar var atlayıp duruyosun işte
hiscore kasıyosun flaan
sonra online kaydetmen gerekiyor kastığın hi score'u
ne kadar heyecanlı ve ne kadar zevkli bişey
1 milyon tane kofti rakibin var işte 975.000 tanesini geçmen gerekiyor ne kadar süper bir hedef ^_^ ve yapabileceğin bir hedef
yaa
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

12 yıldır maarif sisteminin içinde olup da "ilk 25 bine girmek için napmam lazım" diye soruyosan, vay bizim vergilerimize.

farklı bi açıdan baktiriyim, geçen sene ilk 100 bine giremeyen tam bir buçuk milyon 1,500,000 öğrenci vardı :D 25bin kolaydır git türev integrale başla, analitik geoya başla ygs için bugün 50 soru çözüp bi saat harcıyorsan , lys için 3 saat harca konu öğren soru çöz, ygs ye haddinden fazla çalışma
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitede öğrendiğin şeyler lisede gördüğün konulardan çok daha detaylı ve zor olduğu için tabiatıyla üniversite sınavına (her sene ismi değişiyor böyle diyeyim ben olaydan haberdar değilim) çalışmak çok daha basit geliyor üniversite öğrencilerine. Ama üniversite öğrencisi olmak demek mid term zamanları gelene kadar gezip eğlenmek demek. -Ya da benim gibi 5 gün içerisinde 9 sınavı olduğu halde buraya gelip böyle alakam olmadığı bir durumu okuyup bir şeyler yazmak- Mid term'e çalıştığımız gibi bütün dönem çalışsak tanrı olurduk. Herkes üniversite, üniversite sınavından zor der ama üniversite sınavı stresi bazı insanları otobüs çarpmıştan beter eder.

Ben sınavda iyi bir yeri kazandım ve sevdiğim bir okulda okuyorum, hayatımdan çok memnunum ama halen kendime sorarım değdi mi diye. Çünkü gerçekten çok çaba sarf etmiştim. Neticede şu an buradaki insanlar üniversite öğrencisi olduğu için salla ya kolay diyecektir ama sınav olayı ciddi bir disiplin ve özveri gerektiriyor : ) Zaten Türkiye'nin eğitim sistemi biraz böyle maalesef. Seni yapacağın mesleğe hazırlamak yerine kastırabildiği kadar kastırmak ve bir disiplin kazanmanı sağlamak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...