vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Forumda bakıyorum, ya miskinlikten ya da bilmediğinden yanlış ekler kullanılıyor. Ya ayrı yazılması gerekirken bitişik yazılıyor ya da bitişik yazılması gerekirken ayrı... Türkçemize biraz dikkat edelim. Şimdi, bulunma halini belirtmek için kullanılan -de -da ekleri bitişik yazılır. Örnek: -Anne, kırmızı kalpli boxerımı bulamıyorum. -Odanda, en alt çekmeceye bak. Bir diğer kullanım şekli de, şimdi yazdığım gibi bağlaç dediğimiz şekilde kullanımı. -Odamda da yok. Çamaşır sepetine de baktım. Orada da değil. Soru ekleri. mi mı? Her zaman ayrı yazılır... -Ya oradadır. En alt çekmeceyi iyice karıştıdın mı? -Onu da karıştırdım, çamaşır sepetini de... Yok işte yok. -Nedir yani? Bu kadar mı önemli bu boxer? Birşeyler mi karıştırıyorsun sen bakayım? ki eki hal ve duruma göre değişir. Sıfat ve zamir yapan ki bitişik yazılırken, bağlaç olan ki ayrı yazılır. -Ne karıştıracağım? Benim için önemli ki istiyorum. -Kardeşininkilerden giyiver işte bu günlük. -Aman anne, Öyle birşey dedin ki, aman neyse. Hah buldum. Türkçemizi sevelim, doğru kullanalım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kumathros Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 bunların bitişik, dinozorun dinazor şeklinde yazıldığı ayrı bir dil var, malca diye, kullananı çok. karıştırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Eğitim bölümüne açman da ayrıca anlamlı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 sostizm said: Eğitim bölümüne açman da ayrıca anlamlı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 herkeze ibret olur umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 bende böyle bir başlık açmak istiyorumdum, iyi olmuş açtığın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Oh you two... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Ben ciddiydim. Emek harcamışsın, örneklemişsin. Ama sen sonrasında bana kaba davranmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 ayrıca yabancı isimlere gelen ekler türkçe okunduğu haliyle gelir, bu da böle köşede dursun. Sonra "bööhöhöhöhö herife bak MESENE diye okuyor." sendromu yaşamayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 sostizm said: Ben ciddiydim. Emek harcamışsın, örneklemişsin. Ama sen sonrasında bana kaba davranmışsın. yok senin için demedim. Diğer yazılarda herkes yerine herkez yazılmış, diğerinde de ayrı olması gereken 'de' bitişik... :D Desteğin için teşekkür ederim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 bende böyle bir konu açsammı diye düşünüyordum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 BiDe böLe BüyÜkLü KüçÜkLü yaZanLar OluYo..eeh of ne zormuş sdf vazgeçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 facebukta öyle yazan bi kız vardı.kız dediğim koca kadın yani 26 yaşına gelmiş.sordum bi gün buna daha karizmatik oldugunu düşünüyormuş öyle yazınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 ne bicim insanlarla arkadassiniz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Red said: kız dediğim koca kadın yani 26 Hayır o hala bi kız. 26 yaşındaki insana koca kadın diyemezsin. Dememelisin. Deme lan lütfen =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 yaslandık ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 abi bende bazen kendimi 19 zannediyorum 25 oldugumu unutuyorum.2 aya 26 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 19 olsak ne güzeldi şimdi halbuki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 19 da geç ya şimdi 16 olcaktık lisede.of of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 harbi lan liseye koysalar beni yine ama dandiklerine değil js fln böyle negzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 napardın senko sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 çok çalışır fransızca öğrenirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 yalnız şu 2 sayfadan bile anlaşılıyor, bende derken de ayrı olmalı, 3 kişide falan var. herkeze değil herkese.:=) eğer hızlı yazmaktansa --> tamam olabilir öbür türlüyse --> eğitim şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 ilkini bilerke yazdımda 2. de üşendim ben ondan sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Red ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar