Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahretsin Karın Kaslarımın Simetrisi Bozuldu

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Benim kilom 105 filan. 3 aydır starting strength yapıyorum yani temel hareketler. 85 Squat 90 filanda deadlift yapabiliyorum. Fakat bench press im düşük ki o da 60. Yani daha kendi kilomu yakalayamadım fakat daha 3 aydır çalışan birisi için fena rakamlar olmadığını söylüyorlar. Bence çok önemli bu hareketler ve güç için çalışmak estetik açıdan düşüncek olursanızda mesela parçalı kaslı birisi güç çalışmaya başladığı zaman dehşet bir görüntü veriyor böyle kas yoğunluğu arttığı için canavar gibi oluyor.
Ben mesela kendimden örnek vermek gerekirse güç antrenmanı ile interval kardiyoyu birleştirdim yağ yakmak için daha ideal bir sistem yok iki antrenman tipide büyüme hormonunu tetikliyor böylece çok güzel yağ yakılabiliyor.
Tabloya göre konuşmak gerekirse novice değerlere yaklaşmışım bench press hariç. Fakat en zorlandığım hareket the press. Ondada kendi ağırlığına çıkmak yıllar alırmış :)
Sosyal ağlarda paylaş

tabloya dikkat ederseniz tifillarin bench presi oransal olarak daha rahat basmalari gerekiyor yani 60 kilo eleman 120 kg elite de basabilirken ki 2 kati yapiyor kilonun nerdeyse, ama kisinin kilosu arttikca o oran %50 nin altina iniyor.

kendimden biliyorum nan, 95 kiloyum 100 kg az ustu yapiyorum , arkamda yardimci olursa biraz daha artar ama gerek yok sirf tehlike lanet hareket, omzumu sakatliyor vs..

cevremde de boyle 100kg olup 150 kg i adam gibi calisan gormedim bir ara 160 kilo ayi biri geldi sisman o bastiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

oha 1,5 kati ile bench, o ne lan.

adam olympia benchde giriyor 140 kg adamin agirligi 145 kg.

naptiniz naaaannn..

50 kg adam icin sorun degil belkide 100 kg lik adam icin 150 kg bench ahahaha.

sallamayin nan.

ilk fotodan mide haric hersey anlasiliyor ama mide ile ilgili bir sey yok ki resimde. tek baklava gorunuyor sadece. onunda simetrisi olamaz zati :)

mide ne lan :D
en azından kendi ağırlığınızı basıverin benchte

Soris said:

Benim kilom 105 filan. 3 aydır starting strength yapıyorum yani temel hareketler. 85 Squat 90 filanda deadlift yapabiliyorum. Fakat bench press im düşük ki o da 60. Yani daha kendi kilomu yakalayamadım fakat daha 3 aydır çalışan birisi için fena rakamlar olmadığını söylüyorlar. Bence çok önemli bu hareketler ve güç için çalışmak estetik açıdan düşüncek olursanızda mesela parçalı kaslı birisi güç çalışmaya başladığı zaman dehşet bir görüntü veriyor böyle kas yoğunluğu arttığı için canavar gibi oluyor.
Ben mesela kendimden örnek vermek gerekirse güç antrenmanı ile interval kardiyoyu birleştirdim yağ yakmak için daha ideal bir sistem yok iki antrenman tipide büyüme hormonunu tetikliyor böylece çok güzel yağ yakılabiliyor.
Tabloya göre konuşmak gerekirse novice değerlere yaklaşmışım bench press hariç. Fakat en zorlandığım hareket the press. Ondada kendi ağırlığına çıkmak yıllar alırmış :)

ben de starting strengthe başladığımda squatı o kiloyla yapıyodum tam o aralar belimi bi sakatladım hala toparlanamadım bi sene geçti gücüm aynı yerde bile değil
Sosyal ağlarda paylaş

ya her şey çok güzel gidiyodu. 25er lbs takarak başladım squata. her gittiğimde 10 lbs arttırarak 70er lbs takmaya başladım. sonraki gittiğimde 75 yaptım çok güzel hissediyodum. her seferinde güçlenmek iyi bi his tabi. sonraki antrenmanda 80 80 taktım. 1-2 tekrar yapınca belimde bir rahatsızlık hissettim. ama gazlıydım 5 tekrar çıkarcam diye zorladım kendimi. set bitince o iğrenç bel fıtığı ağrısını hissettim...

tahminimce fazla gaza geldim her gittiğimde ağırlığı arttırmaya çok kaptırdım kendimi. forma gerektiği kadar dikkat etmedim. karnımı kıçımı yeterince sıkmadım belki yaparken. öne fazla eğildim belki ağırlık fazla geldiği için. belki paralelin aşağısına inemiyodum bile bilmiyorum şu an.

ağırlığı o kadar hızlı arttırmamam gerekiyodu 70 70 de 1-2 hafta takılıp formu mükemmel yapmadan ilerlememem gerekiyodu. önerim senin de öyle yapman işte. squattan gerçekten anlayan birine izlettir kendini yaparken. deadlift için de geçerli bu. yanlış bişeyler yapmadığına emin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...