Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Hep görüyordum yolumun üzerindeki o "Türkiye Çöl Olmasın!-TEMA" yazısını... Hiç girememiştim içeri cesaretimi toparlayıp,ta ki,düne değin. Yılda 8000KM dağ-taş görüp,bir tane yaprak göremeyince bazı yerlerde nasıl içerlediğimi kapıdan girmeden gözümün önüne getirdim... Bir önceki Geceden araştırdığım ve öncedende birazcık bilgimin olduğu Palamut tohumları bulabilmeyi umuyordum. Zile bastım.Kapıdan içeri girip Temsilciyle el sıkıştığımda bile,içimden,"200 tane tohumdan 1 tanesi tutsa bile canına okudum şimdi bu erozyonun" diyordum... Uzun bir konuşma oldu.Yanında Bir torba dolusu palamut tohumu...Ve Az sonra dolduracağım Tema üyeliği... Yıllık Sadece 2 Milyon..Para mı bu??? Bedava fidan dikmeye ben zaten dünden razıyım...Üstüne üstlük,diktiğim her fidana gözüm gibi bakmayada... Dikmesi çok kolay,sadece yan yatıracağım,4 cm derine gömeceğim ve umut edeceğim.. Hesaplama yaptım,Bisikletle gittiğim parkurlara 4x4 harici bir araçla gitmenin imkaanı yok.İrtifa yüksek. Çantama bir seferde en az 50 tohum alabilirim.1 tanesi tutsa? Bir tane.... Ben göremem belki,ömrüm yetmez..Ama oraların orman olduğunu gören gelecek nesiller olsun istiyorum... http://www.tema.org.tr/[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Yarışa Gittim Gelicem!10 Ekim Alanya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 benımde bır fıdan var[signature][hline]Ne sen Leylasın Ne de Ben Mecnun Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 hadi senin yasadigin bolge de bos alan var da agac yok burda bos alan yok agac var agac kesip dolduruolar naapicaz ?[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cmrownz Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 inşallah proje gerçek olur[signature][hline]Arion, 23 Eylül 2004 16:42 tarihinde demiş ki: Ultima Online oyundur(bir bakıma da goruntulu chat) so , what do you expect from this person :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 yazidan cok etkilendim:) doguyu bilmiyorum ama ozellikle ic anadoluda toprak cok ciplak gozukuyor insani rahatsiz ediyor. keske herkes boyle bilincli olsa, odtu sagolsun ankara gibi bir yerde bile kisa surede ufak capli bir orman olusmus durumda, olmayacak bisey degil yani.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Tebrikler :) Bende fırsat buldukça böyle kampanyalara katılıyorum, geçen sene 20 ağaç diktirmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blindoki Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Bende zorla bi kaç tane dikmiştim resmen okulda angaryacılık vardı zorla diktirdiler bööle insanlar oturuyo tabi biz ezik hazırlık sınıfı yardım severleriyiz böle taşıdık kovalarla su falan ama ne yaparsın maksat sanayi içinde bi yeşillik kumak.[signature][hline] Karanlık yollarda yürümek kolaydır yeterki bir amacınız olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 benimde 15 tane mi ne fidanım vardır nooldular acaba 10 yıl önce ormana dikmiştik:) Birde palamut tohumu 3 er 3 er ekilir tektek ekersen şansı düşüyor (öğre biliyorum ben) böyle yaklaşık yarım karış toprak altına (üstüne örtmücen toprağı kazıcan tepecik yapmıcan yani) yan şekilde 3 tane (şu predatorün laseri varya üçgenin uçları o şekilde:P) aralarında 3 4 parmak boşluk olacak kesin çıkıyor diyorlar[signature][hline]yas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
missu Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 yani insanlar popztar yarismasina yolladigi oylari yarisini temaya yollasalardi 10 sene sonra kocaman bi ormanimiz olurdu ama iste... bu arada tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Chem doğruluk payı aradım ama bulma yüzdem oldukca düşük... 3er 3er ekilmesi gibi bir şey yok,zira TEK ekiliyor. Sen dünya üzerinde hangi tohumun 3lü ekildiğini gördün? :) Üstünü örtmeden diktiğini hesaplayacak olayım,o zaman her meşe ağacının etrafında meşe ağacı biterdi yere düşen palamutlardan ardı arkası kesilmeden... üstünü örtmeden çimlenmeside oluşmuyor,hayır,şimdi buradan alıp uygulamak isteyen arkadaşlar olur yanlış bilgi olmasın öyle... "Kesin çıkma" durumu yok! Tohumların %75 i fire veriliyor her durumda.Hayvan yiyebiliyor,su almadan gidebiliyor..Çeşitli sebeblerle... Sadece %25 i yaşıyor ihtimallerde.[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Yarışa Gittim Gelicem!10 Ekim Alanya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Önünde eğiliyorum Halfmumi ... Son 1 aydaki (sadece 1 ay aydır doğru düzgün takip ediyorum) en iyi ve en işe yarar başlıktı sanırım bu.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me.[Bu mesaj kavel tarafından 25 Eylül 2004 09:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Az önce girip üye oldum ve kredi kartımla yapabileceğim ölçüde bir bağış yaptım. Siteyi incelediyseniz illa kredi kartınızın olması gerekmiyor. Bir banka hesabınızın olması yeterli. Hatta daha da güzeli sadece bir bankamatik kartınız varsa evden bankanızı arayarak internetten kullanabilmek için şifre alabilir ve havale ücreti ödemeden -genelde 09:00 ve 15:30 saatleri arasında- istediğiniz bir hesaba EFT yapabilirsiniz. Oda mı olmadı? O zaman hiç birinizde eksik olmayan cep telefonunuzu elinize alıp kısa mesaj olarak TEMA yazıp 3464 e gönderiyorsunuz. Bedeli ise 2.500.000.-TL. Hesap numaralarını ve burda anlattığım diğer şeyler için siteye girdiğinizde hemen aşağaki kısma bakın. Orada kocaman şekilde yazıyor.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Ama sanırım Online Bağış bölümnde bir sorun var. Application Error veriyor sürekli...[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Tanıdığım bir çok forum kullanıcısının genelde 2. sayfaya bile bakmadığını göz önünde bulundurunca, konunun kaybolup gitmesini istemedim. Nasıl diyorduk eskiden ? Hah .. Up :-P (Bunu türkçe nasıl söylicez ya? Güncelledim diyelim :) )[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 eheh ben ızcıyım we mersınde ıal ormanı war bızde her sene oraya agac dıkıoz (fıdan yane) )))[signature][hline]"Erkek adam renkli takım tutmaz" "Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın bırakın o şeref bize kalsın" "1903'de doğdu bizim aşkımız 2004'e geldik hala aşığız" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 çok etkileyici yazmışsın :) Bende 20 kadar fidan dikmiştim sonra oranın altına petrol ofisi açtılar ve o fidanları oradan söktüler. Benim fidan diktiğim yere yaklaşık 50 kişi daha 20 şer fidan dikmişti hepsi koparıldı. Orası dinamitlendi ve opet petrol ofisi açıldı.[signature][hline]:):( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Anlaşılan pek ilgi olmuyor artık böyle şeylere!... Yazık.... Bu topiğin mesaj sayısı bu kadarda kalmamalıydı. Yarın,sonraki gün ve sonraki gün yine tek başıma çıkıp ekeceğim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 çok şey yazmak istedim buraya ama sessiz kalmak istiyorum. biri çıkıp salakça bir geyik yapacak çünkü eminim.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Biz lisedeyken sınıfça başlatmıştık kampanyayı...walla kaç tane diktim sayamadım :D:D[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Ben 10 tane fidan dikmişitm. Ama bayağıdır bakmıyorum ne oldu diye. İsmimi vermiştim. Gidip şu çamlıca(sanırım) tarafında nesin vakfı taraflarında bir çiftlik var. Orada ekmiştim..[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Unutulmaması gereken tek şey var... Eğer yaşıyorsanız, bunun en büyük kaynağı ağaçlar. Ağaç olmasa, su da olamaz... Bunu aklınızın bir köşesinde tutmanızı ve gelecekte hayatın devam etmesini istiyorsanız elinizi uzatmanızı tavsiye ediyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Bizimde 4 arkadaş olarak 50 ağaçlık bir çam ormanımız var (ağaçlık yani tam orman değil) Dikilirken yanında olmasamda orda benim yarattığım ağaçların olduğunu bilmek güzel. Eminim herkes bu duyguyu tattığında çok mutlu olacaktır. Herkese tavsiye ediyorum. Ağaç Dikin![signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 kavel'e yardim $ekillerini anlatarak yardimci oldugu icin halfmumiyede konuyu actigi icin te$ekkur diyim bende telefondan mesaj yolladim ayda bir yollamayi dusunuyorum insallah gitmesi gereken yere gidiyordur[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 şu ana kadar 30 civarı fidan dikmişlerdi adıma, çalıştığım her ay için bir paket fidan almak/diktirtmek niyetindeyim. Sene de sadece kendi adıma kağıt/hava harcamam 30 ağaca tekabül ettiğinden bunu bir borç biliyorum. Hesapladım her insanoğlu her senesi için 30 tane ağaç diktirtmeli...[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 said: Disappear, 27 Eylül 2004 01:01 tarihinde demiş ki: kavel'e yardim $ekillerini anlatarak yardimci oldugu icin halfmumiyede konuyu actigi icin te$ekkur diyim bende telefondan mesaj yolladim ayda bir yollamayi dusunuyorum insallah gitmesi gereken yere gidiyordur Tamamını ağaç dikimi için kullanamıyorlardır fakat paranın çok büyük kısmının vakıf ve amacı için harcandığına eminim. çünkü TEMA her zaman için yaptığı şeyleri kanıtlayabilecek bir vakıf. kaldıki geçmiş senelerde bir çok TV kanalında bunu yaptılar. Belki hala yapıyorlar ama TV izlemediğim için pek bilmiyorum. İçin rahat olsun yani :)[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar