Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dikey Geçiş Sınavı

fearothh

Öne çıkan mesajlar

Forumda bu sınav hakkında bir arama yaptım fakat sonuç bulamadım. Belki birinin faydasına olur amacı ile paylaşıyorum. Üniversiteye giriş sınavı ile ön lisans (2 yıllık) okuyan öğrenci arkadaşların ve sanırım aöf okuyan arkadaşların girebileceği bir sınav. 80 Türkçe 80 Matematik sorusu ve 180 dakika süre. Matematik soruları tamamen 1. kısım soruları. Çok basittir. Biraz düşündürür fakat bi kaç aylık düzenli bir çalışma ile full bile çıkartılıcak tarzdadır. Önemli olan pratiktir. Aslında herkesin çözebileceği tarzdır fakat çoğu kimse sürede problem yaşamaktadır. Türkçe soruları ise uzun uzun pragraflar halinde olsa bile basittir. Özel bir konu çalışması gerektirmez. Kitap okuyan biri süre problemi yaşamadan fulle yakın çıkartabilir. Olay bilgi sorularından çok mantık soruları çerçevesindedir. Her ön lisans bölümü öğrencisinin geçiş yapabileceği bölümler bellidir. Kontejanlar son zaman çok arttığı için yerleşme şansıda çok yükselmiştir. Not ortalamanızı yüksek tutmanız faydanızadır. Her bölümün 1. lerine 80 puan gelmektedir. Buna birde Dgs sınavından aldığınız puan eklenerek başarı sıranız belli olmaktadır. Önlisans okuyan arkadaşlar için çok cazip bir fırsat. Ben değerlendirdim. Daha detayli bilgi almak isteyen arkadaşlar özel mesaş yolu ile irtibata geçebilirler. Başarılar .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...