Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hard-disk değiştirmece (ps3)

Oski

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

şimdi bu psn kardeşlik olaylarını keşfettikten kelli fifa 12 yle birlikte, benim 40 gb'lık hdd yetmeyecek. şöyle güzelinden bir hdd ile değiştireyim diyorum. sorularım:

1- kendi başıma evde yapabilir miyim?
2- şu an yüklediğim oyunları ve save'leri, yani komple hdd'yi kopyalayabilir miyim? misal fifa 12 5. kişi olarak indirdim. aynı hesaptan bi daha indiremem yeni hard diske, patlar oyun.
3- nasıl bir hdd tavsiye edersiniz? maksimum kaç gb olur? western digital, seagate falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

şu cihaz nasıldır mesela?

http://www.bimeks.com.tr/urun/105937/seagate-500-gb-2-5-7200rpm-16mb-sata-notebook-st9500420as-.aspx

RPM'lerin bir önemi var mı ps3 için? 5400 veya 7200 olması sıkıntı yaratır mı? her şekilde blu-ray'den okumaktan daha hızlı olacaktır diye tahmin ediyorum ama, makine o rpm'deki hdd'yi reddetme falan yapmaz herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi bir tane external hdd buluyorsun. fat32 olacak yanlız. usb den takıyorsun sonra ps3 te ayarlar kısmından backup diyorsun. çok kısa bir sürede bütün oyunlar, saveler, patchler, ayarlar, müzikler vs yedekliyorsun. Sonra PS3 ü kapatıp yeni hdd i takıyorsun. tekrardan external HDD i takıyorsun backup'ın bulunduğu . restore from backup diyorsun tertemiz neyin varsa kullanmaya devam ediyorsun.

30dk falan sürüyor bütün olay. zaten 40gb mış mevcut HDD pek birşey yoktur daha bile kısa sürer yedekleme, restore, takıp çıkarma.

RPM çok fazla birşey farketmeyecek ama al yani 7200. zaten mevcut HDD 5200 olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

abi şimdi bir tane external hdd buluyorsun. fat32 olacak yanlız. usb den takıyorsun sonra ps3 te ayarlar kısmından backup diyorsun. çok kısa bir sürede bütün oyunlar, saveler, patchler, ayarlar, müzikler vs yedekliyorsun. Sonra PS3 ü kapatıp yeni hdd i takıyorsun. tekrardan external HDD i takıyorsun backup'ın bulunduğu . restore from backup diyorsun tertemiz neyin varsa kullanmaya devam ediyorsun.

30dk falan sürüyor bütün olay. zaten 40gb mış mevcut HDD pek birşey yoktur daha bile kısa sürer yedekleme, restore, takıp çıkarma.

RPM çok fazla birşey farketmeyecek ama al yani 7200. zaten mevcut HDD 5200 olması lazım.

peki şey sorucam. şimdi ben de iki tane external hdd mevcut da, ikisinin de içinde bir sürü şey mevcut. ama yine de 40 gb yer var.

şu yukarıda yollanan sitede backup yükleyeceğiniz hdd'nin yeni formatlı ve 40 gb şekilde biçimlendirilmesi gerekiyor denmiş. doğru mudur? yoksa direk senin dediğin gibi 40 gb yeri olan bi external ile bu işi halledebilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...