hamsilipilav Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 cetintas su konularda yanlışsın: 1- sürekli elin rumu elin rum bakanı tadında adamın rumluğuna ilişkin aşağılamamsı hitap 2- burda sana cevap yazanlar hipsterlık olsun yada artislik olsun diye yazmıyorlar gerçekten iğrenç vs bulmuyorlar dehşet bir şey gelmiyor onlara eşcinsellik. 3- insanların özel hayatına hakaret etmek, sapkın olarak tanımlamak vs. sene 2011. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 evet haklısın kendilerine ulusalcı, cumhuriyetçi diyen tayfa yeri geldiğinde en ülkücüden daha milliyetçi, bazı konularda da en muhafazakar dindar adamdan daha şahin kesilmekte sakınca görmezler. onlara göre bu son derece normaldir ne de olsa kürt değillerdir dolayısıyla terörle, şiddetle hatta siyasetle ilişkisi olmayan ve sırf "kürt ya da doğulu" olduğu için bir insan haksızlığa, kötü muameleye maruz kaldığında masum kürtlerin haklarını savunma ihtiyacı hissetmezler. aynı şekilde bu "ulusalcı" tayfa gay olmadığı için gaylerin haklarını da savunmaya yanaşmazlar. onlar kürt değiller, gay değiller, yahudi değiller, çingene hiç mi hiç değiller, ten renklerinden, şivelerinden dolayı polisler önlerini kesmiyor. dolayısıyla bu insanları anlamazlar haklarını savunma da ihtiyacı hissetmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 buldunuz gazı yardırın sizde. cetintas ne kadar yanlış konuştuysa da eşcinsellikle ilgili bu fırsatını bulup lafı kemalizme vs.'ye getirip genelleme yapanlarda bir o kadar hatta bir on kat falan daha saçma kafalar yaşıyor. akıllı olun la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 mükemmel şeyler yazılmış ama hepsini okumayacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Yani bir de eşcinsellik kişisel özgürlüktür deyip arkasından tiksinç rezil iğrenç diye nitelendirmek ayrı komik. Dediğim gibi aklınızı kullanarak bunun kişisel bir tercih olduğunu görebiliyorsunuz madem o zaman biraz da iradenizi kullanıp tepkilerinize hakim olun. Kimse gidip de eşcinselleri kucaklayın ya da onlar için dernek açın demiyor. Buna kişisel özgürlük diyorsanız o zaman kişisel özgürlükmüş gibi davranın. Bunun tersi örnek istiyorsanuz da mesela tecavüz etmek. Bu kişisel özgürlük değil çünkü karşıdaki insanın özgürlüğünü ve haklarını çiğniyor ve bu davranış tiksinç, iğrenç, rezillik. Umarım örnek açıklayıcı olmuştur sizin verdiğiniz tepki ile kişisel özgürlük kavramının örtüşmediğini göstermek açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 throine said: evet hakısın kendilerine ulusalcı, cumhuriyetçi diyen tayfa yeri geldiğinde en ülkücüden daha milliyetçi, bazı konularda da en muhafazakar dindar adamdan daha şahin kesilmekte sakınca görmezler. onlara göre bu son derece normaldir ne de olsa kürt değillerdir dolayısıyla terörle, şiddetle hatta siyasetle ilişkisi olmayan ve sırf "kürt ya da doğulu" olduğu için bir insan haksızlığa, kötü muameleye maruz kaldığında masum kürtlerin haklarını savunma ihtiyacı hissetmezler. aynı şekilde bu "ulusalcı" tayfa gay olmadığı için gaylerin haklarını da savunmaya yanaşmazlar. onlar kürt değiller, gay değiller, yahudi değiller, çingene hiç mi hiç değiller, ten renklerinden, şivelerinden dolayı polisler önlerini kesmiyor. dolayısıyla bu insanları anlamazlar haklarını savunma da ihtiyacı hissetmezler. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 kavramlar çok karışmış ya, abi tamam insnalar vurdurabilir banane de niye hoşuma gitmesi gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 topiği okumadım ama bi insanın vurdurması hoşunuza gidecek diyen olmadığına emin gibiyim. var mı lan yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 kim hoşunuza gitsin diyor arkadaş. bunu kişisel tercih olarak görüyorsanız o zaman kişisel tercih* gibi davranın. Yok bu kişisel bir tercih değil diyecekseniz kimin haklarını nasıl ihlal ediyor neden toplum bundan uzak durmalı bunlarla gelin. Gerisi tatava Yani mantığınız çok garip, bir şeye iğrenç, tiksinş, rezillik demeyince hoşuna mı gitmiş oluyor? Şalgam suyunu sevmemek için ondan tiksinmen mi gerekiyor arkadaş? Bok yemekten tiksinirsin şalgam suyunu da sevmezsin. Bir insan hakkına sevmediğiniz bir şey muamelesi yapmak değil sorun olan ona bok muamelesi yapmak sorun olan. *:niye bir gruba özel kişisel tercih var derseniz tabi ki bu cinsel ilişkiler konusundan genel bir kavramın özel bir duruma indirgenmesi sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ardeth said: cetintas said: bazı patidaşların elin rum bakanının cinsel tercihinin avukatlığına soyunması en az konunun kendisi kadar ilginç,şaşırtıcı,dehşetengiz. eşcinsellik herkesin kendi tercihidir ama bir erkeğin başka bir erkeğin arkasına geçmiş olmasının düşüncesi bile iğrenç,tiksinç,rezil. . Bu nasıl bir anlayış yahu? Bugün birileri eşcinsel olduğu için suçlanır da biz sesimizi çıkarmazsak, insanlara bazı kişisel tercihlerin yasal olarak suç sayılmasının yanlış olduğunu anlatmazsak, yarın da ne bileyim ben alkol içtiğim için birileri beni tutuklamaya çalışırsa ve kimse sesini çıkarmazsa hiç bişey demeye hakkım yok. değil ses çıkarmamak, ''vurun ..neye'' nidalarıyla adamın üstüne yürüyecek sürüyle aydın geçinen, çağdaş olduğunu iddia eden insan var ne yazık ki... throine said: Kendi çıkarına uygun, kendinde olan bir şeyse savunur ama iş başkalarının haklarını savunmaya geldiğindetıpkı diğer demokrat, "çağdaş" cumhuriyetçi olduklarını iddia edenler gibi bir anda sus pus olur. tüm demokrat, çağdaş, cumhuriyetçi kişileri aynı kefeye koyman, böyle bir durumda, ya da diğer insan hakları savunuculuğu durumlarında hepsinin sus pus olacağını iddia etmen gerçekçi bir görüş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ya ben de sevmiyorum erkek eşcinselliğini ama şöyle ki gidip evlerinde otel odalarında naparlarsa yapsınlar diyorum... Ne kadar iki yüzlüyüz ya 2 erkeği öpüşürken görsek yolda midemiz bulunur, iki kızı öpüşürken görsek 30 kişi tarafından tecavüze uğrama tehlikesi atlatırlar... :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ha istiyorsanuz tiksinedebilirsiniz o noktada da bir sorun yok aslında (yine biraz iradenizi kullanıp daha ölçülü tepkiler vermeniz tercih sebei bence). Ama bunu bu tercihini kullanan insanları rencide edecek şekilde yaparsanız, yani karşısına geçip (veya kamusal bir alanda) yaptığın şey tiksinç iğrenç hatta rezil vs derseniz o zaman o kişinin haklarını çiğneme çizgisine geliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 cetintasa cok yüklenilmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=u7U3yKyWeXY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ardeth said: topiğin ana argümanı: gerçekten dürüst olsaydınız hepiniz gaylerden tiksindiğinizi itiraf ederdiniz yok, o senin her zaman ki çok bilmişliğin değerli kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 hamsilipilav said: cetintas su konularda yanlışsın: 1- sürekli elin rumu elin rum bakanı tadında adamın rumluğuna ilişkin aşağılamamsı hitap 2- burda sana cevap yazanlar hipsterlık olsun yada artislik olsun diye yazmıyorlar gerçekten iğrenç vs bulmuyorlar dehşet bir şey gelmiyor onlara eşcinsellik. 3- insanların özel hayatına hakaret etmek, sapkın olarak tanımlamak vs. sene 2011. birader,karşında alık yok,terbiyesizlik yapıp da bana anlama kılavuzu hediye etmene ihtiyacım yok. kimsenin özel hayatına hakaret ettiğim yok ama sizin doğrularınızı da kabul etmek zorunda değilim. ağzınızdan demokrasi lafını düşürmüyorsunuz ama görüşlerime terbiyesizce ve en aşağılık şekilde peşpeşe saydırıp duruyorsunuz. burada senin yazdığının aksine amacının sırf benimle tartışmak olduğuna emin olduğum en az 20 tane adam var. onun için aklını kendine sakla,bana da bir daha böyle ayarlı-giderli bir cevap yazma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 ne alakası var ayarla giderle eşcinsellik sapkınlıktır diyorsan faşizan bir şekilde insanlardan tepki çekersin tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 throine said: evet haklısın kendilerine ulusalcı, cumhuriyetçi diyen tayfa yeri geldiğinde en ülkücüden daha milliyetçi, bazı konularda da en muhafazakar dindar adamdan daha şahin kesilmekte sakınca görmezler. onlara göre bu son derece normaldir ne de olsa kürt değillerdir dolayısıyla terörle, şiddetle hatta siyasetle ilişkisi olmayan ve sırf "kürt ya da doğulu" olduğu için bir insan haksızlığa, kötü muameleye maruz kaldığında masum kürtlerin haklarını savunma ihtiyacı hissetmezler. aynı şekilde bu "ulusalcı" tayfa gay olmadığı için gaylerin haklarını da savunmaya yanaşmazlar. onlar kürt değiller, gay değiller, yahudi değiller, çingene hiç mi hiç değiller, ten renklerinden, şivelerinden dolayı polisler önlerini kesmiyor. dolayısıyla bu insanları anlamazlar haklarını savunma da ihtiyacı hissetmezler. sen de yanlış adamsın, benim konu başlığımı amacından çıkarıp homoseksüel haklarına indirgeyen anlayış nasıl olur da benim gibilerin(artık neysek biz) ne olduğumuz ve ne olmadığımız konusunda ahkam kesme hakkını görebiliyor? senin bu yaptığın şimdi ne oluyor? yaşın kaç bilmiyorum ama kürtler için ya da geyler için değil hak-eşitlik-özgürlük-parasız eğitim için yıllarca mücadele ettim. burada bu söylediğin şeyleri hak edecek bir adam değilim. üzüldüğüm nokta gerçeklere bakışlarımızdaki muazzam farklılığın gittikçe daha da derinleşmesi. ısrarla söyledim,siz anlamazdan geldiniz ama aha bir daha söylüyorum...şu dünya üzerindeki herhangi bir eşcinselin ne yaptığı zerre kadar umrumda değil ama haber konusu herifin eski bir bakan olması ve resmi bir görevle komşu bir ülkede bulunması olayı zaten yeterince rezil hale getiriyor. bunu anlamak için yeterli insanlar olduğunuzu düşünüyorum. zaten bu anlamaz tavırlarınız amacınızın pek çok konuda olduğu gibi burada da konuyu sulandırmak olduğuna kesin olarak inandırıyor beni. hee...buna karşın benim eşcinsel adama sempati duymamı gerektirecek ne var? bu dünya üzerindeki her adama, her ideolojiye sempati duyacağız diye bir şey var mı? musevileri yakan hitler'e de sempati duyalım o zaman. veya bok yeme fantazisi olan kadın-erkeklere de sempati duyalım. böyle bir şey var mı ya? benim eşcinsellerin yaptıklarına karışmamam demek onların yaptığını beğenmem, iğrenç bulmamam anlamına nasıl gelebilir? ağzınızdan insan hakları lafı düşmüyor ama mahalle baskısının kralını yapmaya çalışıyorsunuz. hayret... hedehodohop takma isimli kişi.diğer arkadaşlara yazdıklarım senin için de fazlasıyla geçerli. anlama sorunun yoksa şimdiye kadar yazdığım her şeyi gayet iyi anlamış olman lazım. hala aynı şeyleri yazıp durduğuna göre derdin konuyu sulandırmak. sonuç: eşcinsellerin cinsel tercihleri zerre kadar umrumda değil. ne yaparlarsa yapsınlar. ama eşcinsel ilişkiyi(kadın olsun,erkek olsun)iğrenç-tiksinç bulmama hakkımı kimseyle tartışmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Sen hötöröflerden iğreniyor olabilirsin ama bu düşünce ve değer yargılarınla senden tiksinen, iğrenen daha çoktur muhtemelen. Yaptığın şey en amiyane tabiriyle ayıp. Sana ne elalemin ne yediğinden. Sen kendi yediklerine bak. OPNOLOK SOPOKLOKTOR, OGRONÇTÖR... Oldu. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 cetin kaptan senin bilinçaltında bi homoseksüellik yatıyo olabilir. bende hoşlaşmam pek ama isteyen istediğinin arkasına geçsin sanane yav :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 cetintas said: hedehodohop takma isimli kişi.diğer arkadaşlara yazdıklarım senin için de fazlasıyla geçerli. anlama sorunun yoksa şimdiye kadar yazdığım her şeyi gayet iyi anlamış olman lazım. hala aynı şeyleri yazıp durduğuna göre derdin konuyu sulandırmak. Ardeth çok güzel açıklamış durumu , senin eşcinsellerin veya gangbangçıların hayatlarına,tercihlerine,özgürlüklerine karıştığını iddia etmiyorum.Bu durumdan hoşlanmıyabilirsin , hoşlanmak zorunda da değilsin ; ama mesele bunları iğrenç,tiksinç,sapıkça bulup yaftalaman hatta hedef göstermen.Belirli bir olguya karşı böyle düşünenler sayıca artmaya başladığında orda özgürlükler azalmaya başlıyor.Adamın önce cinsel kimliğini ezmişsin(gay) sonra bunu yaşayış tarzını ezmişsin (gangbang) son olarakta ulusunu ezmişsin (elin rumu türke hede hödö). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Sapık diye yaftalarsan böyle olur çetintaş. ÖBÜŞMEYİN LAN diyen otobüs şöförü modeli işte. Ayrıca eşcinsellerden tiksinme hakkımı saklı tutuyorum muhabbeti de kürtlerden/yahudilerden/urumlardan nefret etme hakkımı saklı tutuyorumla aynı kapıya çıkıyor. Afedersin rum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Bugün sokakta tayt giyilmesini iğrenç ,ahlaksız ,rezil bulup darp yapanlarla senin gibi düşünenler arasında ne fark var ? Sayınız çoğaldığında benzerlerini yapmıyıcak mısınız ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 ırkla cinsel tercihi bir tutmak olmadı bence pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Gayet oldu cinsiyetçilikte,homofobide,ırkçılıkta özünde ''öteki'' olana nefrettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar