Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lan rezilliğe bakın yaaaa

cetintas

Öne çıkan mesajlar

fikir özgürlüğü demek bir insanın hiçbir baskı altında kalmadan fikirlerini açıklayabilmesi demek. İster yazılı, ister sözlü. Senin eşcinsellik hakkında dile getirdiğin düşünceleri geri kafalılık olarak görmek ve bunu dile getirmek fikir özgürlüğüne aykırı bir eylem olmuyor. O yüzden elmayla tornavidayı karıştırmayalım. Ha birisi çıkar ve sen eşcinseller hakkında fikirlerini açıkladığın için seni yargılamaya kalkar, zor kullanarak fikrini değiştirmeye çalışır veya fikrini özgürce dile getirmeni engellerse o başka.

Bana göre de eşcinsellere karşı bağnaz bir tutum almak, onları farklı görmek, dışlamak, bana uzak olsunlar anlayışı sapkınca.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

cetintas said:

ben yokken arkamdan sallayan adamlar da adam değilsiniz.

İnternette bir tartışmada ben yokken nasıl bişey ya? Ben yokken... Peki

şöyle oluyor çok bilmiş kardeşim.
"çıkıyorum" dememe rağmen birisi gelip bana posta koyuyor,birisi benimle dalga geçiyor,birisi öyle ir tane de değil 4-5 tane boş atıp dolu koyduğu mesajlar yazıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

fikir özgürlüğü demek bir insanın hiçbir baskı altında kalmadan fikirlerini açıklayabilmesi demek. İster yazılı, ister sözlü. Senin eşcinsellik hakkında dile getirdiğin düşünceleri geri kafalılık olarak görmek ve bunu dile getirmek fikir özgürlüğüne aykırı bir eylem olmuyor. O yüzden elmayla tornavidayı karıştırmayalım. Ha birisi çıkar ve sen eşcinseller hakkında fikirlerini açıkladığın için seni yargılamaya kalkar, zor kullanarak fikrini değiştirmeye çalışır veya fikrini özgürce dile getirmeni engellerse o başka.

Bana göre de eşcinsellere karşı bağnaz bir tutum almak, onları farklı görmek, dışlamak, bana uzak olsunlar anlayışı sapkınca.

yok canım kardeşim.baskının allahı var burada.he bana işlemez ayrı mevzu.ama bu söylediğine inanma diye söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben anlam açısından sormuştum.

mesela genel olarak toplumsal normlardan farklı davranan herkes sapkın mı? meselaaa ne bileyim Türkiyede müslüman olmayanlar sapkın mı

yani elbet ki TDKyı açıp bakabilirim ama genelde herkes kendince biraz farklı kullanır bu kelimeleri ondan sordum
Sosyal ağlarda paylaş

sapkın davranış normalde oldukça gri bir çizgiye sahip. yani belirli bir puan skalasına oturtulabilir öyle ki ne bileyim hem adam öldürmek sapkın bir davranıştır hem de mesela sallıyorum Türkiyede ramazanda içki içmekte sapkınlıktır (en azından sosyolojide kullanıldığı üzere öyledir, kabul edilemez sapkınlıklar tolere edilebilir sapkınlıklar falan diye ayrılır sonra). Yani sapkınlık oldukça geniş bir davranış yelpazesini kapsıyor. O sebeple aslında eşcinsel ilişkiye sapkınlık demek açık seçik konuşmak olmuyor pek oldukça tersi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

yok senin yaptığın demagoji ki sık yapılıyor burada.
toplumsal normlardan farklı davranmak sapkınlık değildir, doğanın mormlarından farklı davranmak sapkınlıktır.

Ben sosyolojide kullanılan tanıma yakın bir tanımın vardır diye öyle dedim:

http://www.enfal.de/sosyalbilimler/s/012.htm

Ama doğanın normları diyorsan hepimiz sapkınız çünkü prezervatif kullanıyoruz, sonra ne bileyim oral seksten hoşlananlar olabilir aramızda ya da bunu isteyenler de onlar da sapkın.
Sosyal ağlarda paylaş

yok canım kardeşim.
ramazanda içki içmek sapkınlık falan değildir ama adam öldürmek sapkınlıktır.
sen de pekala biliyorsun bunu. eşcinsellik de sapkınlıktır. normal bir davranış değildir. ne kadar zorlarsan zorla, ramazanda içki içmekle eşcinselliği eşitleyemezsin,denkleyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...