Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C Tipi Schengen Vize

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

xaty said:

1 haftalık duration of stay ile 15gün kalamazsın mesela. kalırsın da çıkarken damga yersin, tekrar vize alırken sıkıntı olur (ülkesine göre ceza alırsın, vize alamazsın vb.)

Ben trenle Fransa'dan İtalya'ya geçecektim. Nasıl olsa trende pasaport kontrolü yapmıyorlar. 10 günü geçecekti kalışım 5 gün kadar bir süreyle. İtalya'dan çıkarken çat diye o dediğin damgayı basarlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

logtrig said:

tamam fotokopisini buldum, çıktısını aldım..

ben zamanında estonyadan 1 aylık şengen almıştım. ilk girdiğim ülke letonya'ydı. kontroldeki kadın aldı pasaportumu. gezinin amacı ne dedi. eğitim dedim. burada ne kadar kalıcaksın dedi. bi gece kalıcam ertesi gün de otobüsle estonyaya geçicem dedim. mührü bastı yolladı.

Bu dediğini ben de yaparım demiştim; ama adam gıcıklığına gidip de oteli ararsa diye iptal ettirmedim daha. Orada kalacak arkadaşım var ama invitation letter almadığım için şimdi adama arkadaşım var şu şu adreste oturuyor dersem, o zaman da neden invitation letter yollatırmadın diye sorabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

İnandırıcı olursan oteli aramaz, tren schengen bölgesinden çıkmıyorsa o seferde pasaporta bakmazlar, baksalar da öyle bi mühür basmazlar. Onu en son TR'ye dönerken basarlar gerekirse. 2-3 günden bişi olmaz ama. Uçağı kaçırdım, uygun bilet anca bu zamana buldum falan diye sıkarsın bişeyler. Ya da planımı değiştirmek zorunda kaldım gibisinden..

Arabayla sınır geçerken kapı diye bişi yok zaten, sembolik eski kapılar var da ogs'den geçtiğinden hızlı geçiyosun. Schengen içi uçuşlarda hava alanlarında bile pasaport kontrolü olmuyor bazılarında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...