Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesai 06'da başlayacak, cumartesi mesaisi geliyor

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Hahah evet alamadım memurlara bok atıyorum.

Genelleme olmasın, tamam ancak memurların %90'nı yatıyor bu ülkede. Doktor diyorsunuz, mümessil ile anlaşıp her gelen hastaya balgam sökücü veren doktor biliyorum.

Yapmayın arkadaşlar, bu ülkede memuriyetin çok rahat olduğu bir gerçek. Milletvekili bile işini yapmıyor bu ülkede memur mu yapacak? Bizde ki sistem, yunanistan, ispanya, italya'da ki sistem, zihniyet aynı. Sonuçlarını görüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin büyük çoğunluğu memurluğu yatış olarak görüyor, sebebi de her ay kesintisiz maaş alması. (Cezai durumlar dışında) halbuki, her sabah aynı saatte aynı yere giderek aynı işleri defalarca yapmak belli bir zaman sonra insanı ciddi anlamda robotlaştırıyor. Bunu kimseye anlatamıyorsunuz da.. Etrafınızdaki arkadaşlarınızla bu konuyu paylaştığınızda hassttr ordan akşama kadar yatıyorsunuz birde şikayet mi ediyorsun lan diyorlar. Şikayet eden yok, sadece zor iş bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kimse götünü göbeğini kaşıyarak maaş almıyor (tabi belli başlı kesimlerin memurları hariç onlar cidden öyle yapıyor ama azınlıklar işte..) Nihayetinde kimseye anlatmaya uğraşmamak lazım, cumartesi de mesai günü olsun hatta pazar da olsun, çift maaş versinler gitmezsem şerefsizim ama yıllık iznimi 30 güne çıkarsınlarda bari 30 gün dinlenebilelim yılda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyada falan monoton işlerde çalışanların yerleri değiştiriliyordu sürekli. Memurlarda var mı bilmiyorum ama kurumların güvenlik görevlilerinde falan vardı bu olay. Hatta biri bir şekilde unutulmuş, adam 20 yıl sonra falan emekliliği gelene kadar sıyırmış o arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon ya. Cidden memuriyet zor iş. Özel sektörde kıçını yırtmaya benzemez her gün aynı işi yapıyorsun daha ötesi mi var psikolojik olarak yıkılıyorsun. Halbuki özel sektörde her an adrenalin kovulucağım korkusu, maaş yatacak mı yatmayacak mı, mesaiye kaldık para alır mıyız, ulan çocuğum olacak şirket beni mi yollayacak iş gezisine...

hop oturup hop kalkıyorsun ne kadar güzel bir hayat yaşıyor. Memuriyet kadar zor bir şey yok arkadaşlar. Daha az çalıştırsınlar çift maaş versinler. Devletin bürokrasisi o kadar hızlı işliyor ki zaten biraz izin yapsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Almanyada falan monoton işlerde çalışanların yerleri değiştiriliyordu sürekli. Memurlarda var mı bilmiyorum ama kurumların güvenlik görevlilerinde falan vardı bu olay. Hatta biri bir şekilde unutulmuş, adam 20 yıl sonra falan emekliliği gelene kadar sıyırmış o arada.

sıyırmış mı lol
Sosyal ağlarda paylaş

Özel sektör insanları fazla bunaltıyor diye memurların suçu ne bunu anlamadım ben. Çok kıskandıysanız siz de memur olun. Memurlar daha verimli olacak şekilde çalıştırılsın denilse anlayacağım da. Mesai uzasa verim daha da düşecektir. Başka yollar denemek lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

Myshkin said:

sıyırmış mı lol

ferdinand von schirach'ın kitabında anlattıgı muvekkıllerınden biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca ben öğretmenim. Sabahtan akşama kadar hiç oturmuyorum. Tenefüslerde çocuklar soru soruyor. Hele bir de nöbet tuttuğumda yemek bile yiyemediğim zamanlar oluyor. Kendimi ağır işçi gibi hissediyorum. Tabii ki yatanlar var ama. Adamlar şu mantıkta iyi bizi 5 e kadar burada tutsun ama ek dersimi versin. Önemli olan verimli çalışmak, işte fazla zaman geçirmek değil...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...