Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD veya İngiltere Master + Doktora için MEB Bursu aldım

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

Ailene garanti aliyorlardır gibi bir his var içimde. Aİleye çöker direk devlet :)

Sen bence doktor ol :) Ben sana işe giriş maaşlarını söyliyim hatta. Süper über doktor olursan yıllık 65 -80 bin euro brutto ile almanyada mesela işe girebilirsin.

Çekersin 350 bin dolar kredi ödersin temiz temiz borcunu 10 yılda, 10 yıl da kariyer yurtdışında. Temiz temiz.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

fizban said:

ikiniz de doğru diyonuz, lafım yok.

evet bu arada nutella, o da doğru. bundan 6 sene sonra diyelim doktoranı bitirdin geldin türkiye çok daha kötü bir durumda olabilir. gelmeni zorunlu kılan birşey var mı ?

mesela "banane lan, dönmüyorum türkiye'ye" diyip trollface çekmeni engelleyecek birşey var mı ? sınırdan nanik falan yaparsın.

2 tane kefil istiyorlar bursu vermek icin,kefillerin altlarından evlerini felan alırlar muhtemelen :D

eger yurt dısında iyi bi iş bulursan o kefil oldukları borcu 10 senede deil 2 senede odersin zaten olay orda bitiyo
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendislerin tanrı muamelesi gördüğü bir ülkenin vatandaşı olarak 20 seneni ayda 4 milyara harcamak istediğinden emin misin?
asdaf

Bu arada ben mi yanlış düşünüyorum yoksa siz mi anlamadınız? Devletin burs vermesinin en büyük sebebi adamın bir dönüş için kendi devletinde çalışan olması gerekçesi. Sağol kanka ben Japonya'da ders vereceğim diyemiyor olması lazım (mantıken).
Sosyal ağlarda paylaş

eger meb
http://web.mit.edu/admissions/graduate/how_to_apply/feesandcosts.html
http://www.gdnet.ucla.edu/gss/library/1112gradfees.pdf

bu fiyatlara eyw diyorsa go go hic dusunme kız arkadas bulunur 10 sene cekilir mit/ucla doktoran ile 20 sene sora turkiyedeki en testisli adamlardan biri olursun.
hea tabi adamların seni kabul edicegini var sayarak
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çünkü Türkiye'deki genç erkek popülasyonunun çoğu "erkek dediğin adam mühendistir" düşüncesinin kurbanı. Evet gerçekte ayağa düşmüş bir meslek çünkü çok fazla mühendis var, yeterli iş imkanı yok haliyle. Ama dediğim gibi mühendisliğin değeri hala toplumun gözünde bir filozoftan daha fazla yani.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

eger meb
http://web.mit.edu/admissions/graduate/how_to_apply/feesandcosts.html
http://www.gdnet.ucla.edu/gss/library/1112gradfees.pdf

bu fiyatlara eyw diyorsa go go hic dusunme kız arkadas bulunur 10 sene cekilir mit/ucla doktoran ile 20 sene sora turkiyedeki en testisli adamlardan biri olursun.
hea tabi adamların seni kabul edicegini var sayarak

abi devlet veriyor,ben vermiyorum,bana göre fiyat problem degil yani
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

yalniz mit'ye gidebiliyo olmak yetmiyo. ilk dersten okulu birakirsin, hem de master doktora, fiyuuuv.

abi o konuyla alakasız belki ama mit yi iyi yapan zorlugu degil ögrencilerine sagladıgı olanaklar,500.000 $ lık bir robot koluna yazılım atabilmen öğrenciyken,yoksa hocalar dönemlik yaptıgı sınav kagıtlarını nete koyuyo al bak tr de aynı bolumde yapılan sınavlardan bir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

dandik muhendislişkle bi alakası yok ki
reel sektorde starter muhendis maası 1500 lira

ama profesorlugu ayda 4400 olarka dusunmeyin
sektore calısan bi adamsan onun 10 katını doner sermayeden danısmanlıktan felan lırsın
profesorlugun suksesi isim
yane bilmemne universitesinde profesor olursan daha cok iş geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette öyle, ama her MIT mezunu ünlü, imkanlı, başarılı mühendis olmuyor. Yanlış anlama, demek istediğim "sen muhtemelen yapamazsın o kadar iyisini" değil kesinlikle. Sadece artık MIT'ye, Harvard'a gitmek Türkiye'de 3-5 kişinin yapabildiği bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

kısmen haklı,
bana çevreden söylenen sen işini iyi yap/bil her zaman istenen adam olursun şeklindeydi. Ne derece doğrudur ilerleyen yıllarda görecez zaten

nutellam
şimdi bide şey var abi, bu mit fln diyorsun da senin bu okullara girebilme durumun ney? üst seviye bi okula rahat rahat girerim diyebiliyormusun

çünkü işin içinde vasat veya vasat üstü bir okula gitmekte var.

Ged'in dediği olaya pek bulaşma ama bence her tarafından risk damlıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

kısmen haklı,
bana çevreden söylenen sen işini iyi yap/bil her zaman istenen adam olursun şeklindeydi. Ne derece doğrudur ilerleyen yıllarda görecez zaten

nutellam
şimdi bide şey var abi, bu mit fln diyorsun da senin bu okullara girebilme durumun ney? üst seviye bi okula rahat rahat girerim diyebiliyormusun

çünkü işin içinde vasat veya vasat üstü bir okula gitmekte var.

Ged'in dediği olaya pek bulaşma ama bence her tarafından risk damlıyor :)

abi tabiki gircem diye kabul alcam diye bir kesinlik yok ama işte insan hayatında eline geçen bir şans,en azından denicem,vasat okul konusunda da haklısın,kabulu dandik bir okuldan alıp butun parayı oraya bayma riski de var.
Sosyal ağlarda paylaş

ogretim gorevlisi maaslarını cok karıstırmamak lazım onlardan fazlasını kazanıyorlar.. katıldıgın projeler yazdıgın paperlar danısmanlık yaptıgın sirketler vs.

parayı gostermemin sebebi sen gidip mit den kabul alırsan devlet "dur la orda 41k ne" diyebilir. bizim memleket gerzek dolu adamlara sartları dogru goster farkında olsunlar.

sesuya katılıyorum cogu konuda gelecegini tapulatıyorsun bi nebze ama istedigin sey buysa bu inanılmaz bi imkan. Hea bunun dısında naparsın turkiyede bi universiteye girersin masterını bitirsin o sırada yurt dısı baglantılı programlara katılıp yurt dısından referans alıp devleti karıstırmadan okulun seni direk burslu phd ogrencisi olarak almasını beklersin bu da bi yol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...