Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek]basit yemek tarifleri


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
soguk çelik tencereye sırayla diz;
et (tavuk ya da kırmızı et, balıkta olabilir somon gibi)
patates
soğan
domates
biber
hepsi 20cm çaplı çelik tencerede yarım cm doğranmış daireler şeklinde tek sıra.
en üste kimyon, kekik, kırmızı pul biber ve tuz.
kapağını kapat.
ocağı aç yarım ayarın da yarımı kadar yanacak şekilde ateşi aç.
soğuk tencereyi koy.
40-45 dk sonra yemeğin hazır. servis etmeden 3dk önce büyük tahta kaşıkla hırpalamadan karıştır.
yağsız susuz nefis sebzeli et yemeği sana.
Mesaj tarihi:
Et Park tarzi bir yerden sade sinitzel al (nasil yaziliyorsa artik) ama dovdurme. Sadece ince kessinler. Onu yatir grill tarzi bir seye ya da tavaya hafif tereyagi ile. Yanina sevecegin sebzelerden koy. Servis yaparken bir kac da ot koydun mu tamamdir.

Tarifi olacakti tutorial'larin arasinda bunun.
Mesaj tarihi:
mantar al, saplarını söküp iç kısmına kaşar koy. tavaya ya da tepsiye diz, ocakta ya da fırında 10 dakika ısıt. ocakta olacaksa üstünü kapatırsan daha iyi sonuç alırsın.
Mesaj tarihi:
/summon somon.


yani somon.


firin tepsisine zeytinyagi + limon + su;

baligi derisi altta kalcak sekilde koy.

firina daya, ac yanina bi bira; olsun sana $ukela
Mesaj tarihi:
Fistan said:

soguk çelik tencereye sırayla diz;
et (tavuk ya da kırmızı et, balıkta olabilir somon gibi)
patates
soğan
domates
biber
hepsi 20cm çaplı çelik tencerede yarım cm doğranmış daireler şeklinde tek sıra.
en üste kimyon, kekik, kırmızı pul biber ve tuz.
kapağını kapat.
ocağı aç yarım ayarın da yarımı kadar yanacak şekilde ateşi aç.
soğuk tencereyi koy.
40-45 dk sonra yemeğin hazır. servis etmeden 3dk önce büyük tahta kaşıkla hırpalamadan karıştır.
yağsız susuz nefis sebzeli et yemeği sana.


bu super yemek ama 30 dakika yerine 3 saatte piştiğini düşünüyorum ben.
buzlukta tavuk kofte falan bulundur hemen ızgara yaparsın yiyecegin zaman, yanına da domates biber falan.
yada kremalı mantarlı makarnada kolay.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
calimero said:

mantar al, saplarını söküp iç kısmına kaşar koy. tavaya ya da tepsiye diz, ocakta ya da fırında 10 dakika ısıt. ocakta olacaksa üstünü kapatırsan daha iyi sonuç alırsın.


bu baya güzel olur kesin dene.

ya da mangal yak.
Mesaj tarihi:
Yalancıktan gözleme yapabilirsin. Hazır yufka ve kaşar al.
Kaşarı ince dikdörtgen şeklinde kes iki parça. Yufkanın içine koy, yufkayı da zarf gibi katla. Tavaya at, yağlamana gerek bile yok. Ama çabuk pişiyo dikkat et. İki tarafını da pişir ye. Çok da güzel oluyo.
×
×
  • Yeni Oluştur...