Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grip Aşısı Bilgilendirme Topigi


reyou

Öne çıkan mesajlar

İlk ne zaman olmaya başladım hatırlamıyorum 6-7 yıldır oluyorum herhalde, daha önceleri çok ağır geçmese de sık sık nezle-grip olurdum. Aşı olmaya başaldıktan sonra hafifledi.

2 sene önce çok az aşı geldiği için olamadım, ama herhangi bir problem yaşamadım. Geçen seneyse olmama rağmen tam 2-3 ay kadar 3-4 günde bir sürekli tekrarlıyan bir hastalığım vardı. Ya şans ya da geçen sene gelen aşılarda bir problem vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir dr tavsiyesi isterseniz: yaptırın. özellikle toplu taşıma araçlarını sık kullanıyor ve kalabalık, iyi havalandırılmayan ortamlarda sık bulunuyorsanız.
5dk bile sürmeyecek bi uygulamayla bazen 3-4 gün yataktan kaldırmayan bir hastalıktan korunuyorsunuz, delikanlılığa gerek yok :D
ha aranızda beslenme, vitamin ve spora dikkat edip sağlıklı ortamlarda çalışanlar vardır onlar belki gribe yakalanmayabilir veya hafif atlatabilir.

not 1: grip aşısı nezle ve bakterilere bağlı üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamaz, yıl içinde boğaz ağrısı veya burun akıntısı şikayetleriniz olabilir ama bunlar muhtemelen grip olmayacaktır.
not 2: domuz gribi aşısı hakkında yorum yapamıyorum, DSÖ bile dava edildi bu konuda. domuz gribi aşısı kişisel tercih.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...