Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni multimedya eğlence hedeniz: Sony PSP

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır taşınabilir oyun cihazlarında liderlik Nintendo'ya ayitti. GameBoy 1989 yılından beri milyonlarca kişinin yanından ayırmadığı bir oyun konsolu olmuştur. 15 yıl boyunca Nintendo'nun kazandığı ünü yakalamak isteyen bir çok firma GameBoy taklidi alet'i piyasaya sürdü, SEGA, Game Gear ile GB'den üstün bir cihaz yapmıştı ama GB'yi yerinden sarsamadan silinip gitti.

Bu yıl ise Nintendo yeni GB'si Game Boy DS'yi duyurdu. Ama bu sefer ondan daha sağlam bir rakibi kapalı kapılar ardında yapım aşamasındaydı. Sony PSP

Sony PSP bir oyun cihazı olmakla birlikte ayrı olarak bir eğlence platformu. Yani Nintendo GameBoy DS'den bir kaç adım önde.
Resimde gördüğünüz üzere 16:9 ekrana sahip. 1.5 GB kapasiteli küçük DVD disc'ler(UMD) sayesinde oyunların yanında DVD filmlerde izleyebiliyorsunuz. Ayrıca MP3 player ve Discman özelliğinide barındırıyor. Ekstra memory'de takılabiliyor.

Grafik kapasitesi ise PS1'den oldukça üstün. Neredeyse PS2 gücünde!! (Aşağıda cihaz ile birlikte çıkacak oyunlardan görüntüleri görebilirsiniz.)

Formula1 04:

Grand Tourismo 4:

Metal Gear ACID:

NFS: Underground:

WRC:

Futbol:

Taşınabilir oyun cihazlarında çığır açacak olan Sony PSP, 2004 sonunda Uzakdoğu, 2005 başında ise Avrupa/Amerika'da satışa sunulacak. Fiyat? Ne yazık ki henüz belli değil :).

Gerçekten muhteşem bir alet. Bir GB sever olarak çıktığı zaman direk alacağım tabiki.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 24 Mayıs 2004 05:39 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Resimleri düzelttim.

telefonlar bu raddeye kısa bir zaman içinde gelmez. En az 2 yılda bu yapılanları yapabilir.
Gerçi şuan telefonlar için hem Microsoft'un hemde nVIDIA'nın işletim sistemi çalışmaları var. DVD kalitesinde görüntü oynatabiliyor bu sistemler ama telefonlara uyarlanması kullanıcı için pahalıya gelir ve kullanışsız olur.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

ya tabi ki bu kalitede oynatmazlar telefonlar yakın zamanda. abarttığım açık

ama yani ne biliyim bana çok saçma geliyo böle bişey almak. zaman geçirmek için telefonumda basit oyunları oynarım yain ne bilim. ki telefonlar da gelişiyor dediğim gibi güzel oyunlar falan olacak ilerleyen zamanda[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Sosyal ağlarda paylaş

Bende zaten GBA'yı falan aldım ama oynamıyorum. Ama geçen gün bilgisayarım bozuldu, 1.5 hafta bilg.'siz kalınca aklıma GBA geldi oynadım bir güzel :).

Veya tatile falan gidersem alıyorum yanıma. Zaman geçirmek için birebir. Sonuçta MP3 dinlerim, oyun oynarım, film izlerim falan. (DVD-RW ile yazılabiliyorsa UMD disc'ler seindfeld bölümlerini atarım disc'e :D)[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

Yukardaki resimlerin bazıları E3 Fuarında büyük ekranlarda oynatılan videoların çekilmiş resimlerdir. GT4, Metal Gear ACID resimleri ise firmaların verdiği gerçek resimler.

E görüntüyü büyütüp gösterince pixel'ler ortaya çıkıyor tabi :=)[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

çok şık bi alet şüphe yok,
uygun olursa ben de edinmek isterim. en azından sağda solda gt oynamak için.
Acaba Multi desteği var mıdır ya.
N gage'in en sevdiğim özelliğidir multi oynamak. N gage sayesinde sıkılmadan bitirdik bu sene okulu.

Ama fiyatı tabi ki uygun olmaz. Hadi 150-200$ arası bişi olsun.. oyunları gene çok pahalı kaçar[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 24 Mayıs 2004 20:46 tarihinde demiş ki:
400$ çok fazla anakart+ram+yeni işlemci + biraz daha ekleyip ekran kartı alınır o paraya, bu alete ise taş çatlasa 150-200$ veririm

uygun boyutlar ile sağlanmış portatiflik ve neredeyse kıyas kabul etmeyecek bir performans bekliyoruz biz bu aletten ;)

Eminim ürünü piyasaya sürecek olanlar da kişi başı 400$ falan beklerler. Zaman içinde bayağı düşer fiyatları ama ilk çıktığında uygun bir fiyat gibi göründü bana.

Yanlış anlaşılma olmasın 400$ doları az para gördüğümden değil, aleti büyütüyorum gözümde biraz... Bi de birkaç ay sonra düşmeye başlar fiyatı diye düşünüyorum.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatı 400 dolar olmaz bence. Max 300$ olacaktır.
Çünkü ağırlık verdiği kısım oyunlar. Kendi boyutlarında da tek rakibi GameBoyDS. Gameboy fiyatlarıda 150 doları geçmez hiçbir zaman. (Türkiye'de 250 dolar'dan satışa sunulmuştu GBA, ben ingiltereden 80 pound'a getirtmiştim :).

Fiyatını yükseltecek olan şeyler var desek... Mesela DVD filmleri oynatıyor, MP3 çalıyor falan. Oyun oynamayan bir insan portable DVD player olarak PSP almaz. Eğer fiyatı yüksek olursa kimse para vermez. Müzik dinlemek için ise binbir tane yol var zaten.

Yani bana kalırsa aletin fiyatı yüksek olmayacak. Bana kalırsa 200-250 dolar olur, oda olmazsa max 300.
PS2'nin fiyatı zaten 200 dolar yurt dışında.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

Her neyse... çıktığında görürüz fiyatını. Çok fazla portatif oyun merakım yok, hiç ihtiyacım yok aslında ama gene de bunlardan bi tane edinsem fena olmaz :D Zanetmiyorum bütçemden bir parça ayıracağımı...

Yine de bomba gibi girmesini bekliyorum piyasaya. Baksanıza bizim konsol bölümünü bile hareketlendirdi. Diğer konu başlıklarına bile uğurlu geldi sanki biraz.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Özelliklerini yazayım:

Product name:
PlayStation Portable (PSP)

Dimensions:
Approx. 170 mm (L) x 74 mm (W) x 23 mm (D)

Weight:
Approx. 260 g (including battery)

CPU:
PSP CPU (System clock frequency 1~333MHz)
Main Memory:
32MB

Embedded DRAM:
4MB

Display:
4.3 inch, 16:9 widescreen TFT LCD
480 x 272 pixel (16.77 million colors)
Max. 200 cd/m2 (with brightness control)

Speakers:
Built-in stereo speakers

Main Input/Output:
IEEE 802.11b (Wi-Fi)
USB 2.0 (Target)
Memory Stick™ PRO Duo
IrDA
IR Remote (SIRCS)

Disc Drive:
UMD Drive (Playback only)

Profile:
PSP Game
UMD Audio
UMD Video

Main Connectors:
DC OUT 5V
Terminals for charging built-in battery
Headphone/Microphone/Control connector

Keys/Switches:
Directional buttons (Up/Down/Right/Left)
Analog pad
Enter keys (Triangle, Circle, Cross, Square)
Left, Right keys
START, SELECT, HOME
POWER On/Hold/Off switch
Brightness control, Sound Mode, Volume +/-
Wireless LAN On/Off switch
UMD Eject

Power:
Built-in lithium-ion battery, AC adaptor

Access Control:
Region Code, Parental Control

Accessories:
Stand
Headphone with remote commander
Headphone with remote commander and microphone
External battery pack
Case
Strap

E3 Prototype Exhibition:
USB Camera for PSP
USB GPS for PSP
USB Keyboard for PSP[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oky, 24 Mayıs 2004 20:35 tarihinde demiş ki:
fiyatı yaklaşık 300-400 dolar olucakmış. Vallaha bu alete değer.

300$ olursa,alacağım kamerayı bırakır bunu alırım...
Offf :P
Alacak o kadar çok şey oldu ki bu yıl :P...
En üste bunu alıyorum.Tabii,görmeden olmaz hesabı,görmem gerek :][signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

PSP, söylenenlere göre Nintendo GameBoy DS ile birlikte aynı anda, 18 Nisan 2005'te piyasaya çıkacakmış Avrupa'da.

Sony fiyat için 200£'ya yakın olacağını söylemiş. Ama üstten mi yakın, alttan mı yakın bilemiyorum :).[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bu urun gayet guzel ama 3 sene sonra satmaz bu, 3 seneye kadar normal palm gibi 420x 320 ekranli wireless lan li 3 mp kamerali bir cep telefonu cikinca ve bunun icinde 300mhz islemci olunca insanlar, lan biraz daha dandik olsun ama telefon abi telefon olsun demeye baslarlar

yani 200$ olursa bende alirim 300$ a ben almam ama cok alan olur 500 e cok az alan olur[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...