Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aynasız Fotoğraf Makinesi

Masticore

Öne çıkan mesajlar

yeni bir foto makinesi almak istiyorum baslangic seviyesinde. nikonun veya canon un baslangic seviyelerindeki fotograf makinelerini dusunuyordum taa ki bu sony nex serisini gorene kadar. boyut olayi cok iyi. anladigim kadariyla cekim kalitesi de gayet iyi. siz ne onerirdiniz ilk duzgun fotograf makinesini alacak olan fakat cok da bu konuda bilgi sahibi olmayan benim gibi genclere? =)

Not: yurtdisindan (almanya) alma sansim var kasim ayinin sonlarina dogru. daha mi avantajli olur yurtdisindan almak fiyat acisindan?

Tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha vizör alışkanlığı da edinmemiş olduğuna göre nex 5n al gitsin. TR'de 1600 TL civarına taksitle alınabiliyormuş stokta bulunduğu sürece. Kit lensi ile alırsın sen bu sürede tecrübe edinirken sony ve 3.parti markalar bu sisteme daha bir sürü lens çıkaracak zaten o kısımlarına kafanı yorma derim. Ben bu işten biraz anlıyorsam eğer, bu nex5n ve kit lens gayet harika bir kamera.
Sosyal ağlarda paylaş

nex5n'de vizör yok
evf nex7'de var
10 yıla kalmaz tüm makinelerde olacak bişey ayrıca
ama tabi başka bir konuda tartışılması gerekne bişey

öyle diyosan 550D al aynı paraya
kocaman taşırsın yanında
iğne deliği gibi vizörden de bakar çekersin fotoğraflarını
iyi makinadır son tahlilde
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
nex5n alın
nex5 ilk çıkanlardan
nex5n ise gerçek bir dslr killer
nex7 de vizörlüsü(elektronik) megapiksellisi bi de vücutlusu işte tabi pahalısı da olmuş oluyor

olympus om-d5'e de bakın
ben ondan alıcam bir ara
türkiye'den millet alsın da 2.el olarak satsın diye bekleyeyim diyorum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

nex 7 aldım. Dalışta kullandığım için mümkün olan en küçük boyut gerekiyordu. Bunu da sağladı.

Dalış dışında performansı diger prof makinaları aratmıyor. Kendi lens sayısı az olduğu için adaptör ile diğer lens leri kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Tabi ki auto focus ve aperture gibi ayarlar gidiyor. Ama sonuçlar çok iyi

Focus peaking olayı inanılmaz kolaylık sağlayan bir şey (özellikle macro sualtında)

Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

dalış yapıyosan belki çoktan almışsındır ya ben gene de söyleyeyim, rokinon'un nex uyumlu 8mm fisheye lensi var: http://www.bhphotovideo.com/c/product/818650-REG/Rokinon_FE8M_NEX_8mm_Ultra_Wide_Angle.html

güle güle kullan bu arada =)

Bilgi icin sagol ancak bu lenslere uygun port yok
Sosyal ağlarda paylaş

port derken housing'teki şeylerden bahsediyosun heralde?
nex'lere uyumlu tek balıkgözü lens bu aslında, bildiğim kadarıyla da sualtında balıkgözü çok tercih ediliyor. uygun housing imkanı olmaması kötüymüş.

bir de sony 16mm için balıkgözü converter'ı vardı galiba şimdi hatırladım.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

port derken housing'teki şeylerden bahsediyosun heralde?
nex'lere uyumlu tek balıkgözü lens bu aslında, bildiğim kadarıyla da sualtında balıkgözü çok tercih ediliyor. uygun housing imkanı olmaması kötüymüş.

bir de sony 16mm için balıkgözü converter'ı vardı galiba şimdi hatırladım.

aynen. nex 7 için nauticam housing yapıyor yalnızca. 16mm için port da var, ancak çok bir faydası yok, 18-55 ile biraz idare edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...