nameless Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Selams, Yaklaşık iki hafta önce uğraşmaya başladığım framework'u bitirdim. MVC'den HMVC'ye evrimleştirerek modüler bir yapı kazanmasını sağladım. Micro formatta olması ve core sınıflar dışında hiçbir şey yüklememesi gibi şirin özellikleri var. Yeni projelerimde bunu kullanacağım ama tek eksiği önbellekleme ile ilgili. şöyle apc veya memcache için yardım edecek cengaverler olsa çok tatlı olur. Yeterince utandırır bu ilk sürümü yoksa gereğinden geç sürmüş olduğumu düşünüceğim :(((8 asdlfk Session sınıfı çok ezik gibi hissediyorum; tavsiyelerinizi beklerim. Aslında, genel olarak tavsiye güzel olur. limovico Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 ben mvc lerden nefret ediyorum şahsen. bazen işi kolaylaştırcaz derken kodun anlaşılmamasına + bazı durumlarda özelleştirmeye engel oluyor. birde database sınıfı çok kötü duruyor sanki orada. biraz daha geliştirilebilir gibi. güvenlik açısından filan falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 evet onu da yazacaktım. baya ilkel oldu db sınıfı. tavsiye verin de geliştireyim güzel güzel ya da siz de bir fork ediverin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Örnekte model niye veritabanına bağlanıp query başlatıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 okudugum ve inceledigim kodlara gore model bileseninden anladigim, bir veri kaynagina baglanip controllera verilen input'un islenerek cevabini tekrar controller'e yollayan birim olduguydu; bu nedenle db'ye baglanti ve query'yi model icinde yazdim. mesajini gore yanlis oldugunu anladim ehuah nasil bir degisiklik yapmaliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 ANLATTIM YA LAN! Duduk beni harrasliyo gtalk'tan, telefondan, sonra burdan artislik yapiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 DIego dur allahini seversen zaten ortalik karisti asjkl olm anlamadim neden query cagirmamamiz gerektigini ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Aslinda dogru ya da yanlis yok denilebilir. MVC sanilanin aksine standard bir patern degil. Hatta patern olup olmadigi bile tartisiliyor. Controller, model ya da view deyince tam olarak ne yaptiklari kesin degil. Aralarindaki baglantilar bile degisebiliyor. Bir sistem mimarini tasarlarken, biz "MVC kullaniyoruz" deyip gecemiyorsun. Tek tek model nedir ne yapar, controller nedir ne yapar, hangisi hangisini nasil kullanir tasarlaman gerekiyor. Sen Limovico icinde modelin, controller'in vb görevlerini tam olarak tasarlayip dökümanlarsan, o zaman kalkip "biz Limovico'nun tanimladigi sekilde MVC kullaniriz" diyebilirsin. Neden model icinde neden query cagirmamamiz gerektigine gelince... aslinda modelin ne oldugunu tanimlamadigin icin dogru ya da yanlis degil. Bir cok MVC tanimina göre bir view'in gösterilebilmesi icin gereken tüm veriler model icinde saklanir. Bu verilerin modele yüklenmesi, veritabani baglantisini -senin örnegindeki gibi- model icinde yapanlar da var, modeli "aptal" tutup, bu tür görevleri DAO ya da baska yerlere verenler de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 teşekkür ederim cevabın için Mirage. tavsiye, eleştiri hepsini yaparsanız hem kendimi hem de bu altyapıyı geliştiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar