Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niye olmadığımız birisi gibi gösteriyoruz kendimizi

Tesbih

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

Suark said:

nası yapıcaksın abı onu?
ben oldugum gıbı olsam 2. gun ısten atarlar benı lol, sokakta yuruyemem bi yere falan da oturamam yani.

çünkü kendini oldugun gibi göstermeyip bi yerlere gelmişsin
şimdi de olmadigin kişiyi yaşamaya mahkum olmuşsun
yapacak bişey yok
geri dönüşün zor olur

e iyi de kendimi göstererek bi yere gelemem ki, direk ya hapisane ya tımarhane?
sen kendin olabilio musun ki lol =).
Sosyal ağlarda paylaş

Lyvanna_Dolores said:

selcuk muzik kulagi olan biri blok flutte en iyimizdir. annesi ressam genlerinde sanatci yatiyor bazen operaya baleye gideriz birlikte selcuk sporu da sever horoz dovuslerine meraklidir
selcuk numizmatikle de ilgilidir ilkokuldan kalma 2500 lirasinin hikayesi cok tatlidir yalniz bunu ben degil ortaokulda kompozisyon yarismasinda mansiyon odulu almis olan arkadasim selcuk anlatsin

selcuk hayalden cok uzak, gercekten cok uzaktir.

Saeros postu diye okudum.

Kaybettim.
Sosyal ağlarda paylaş

filozof olmuş herkes.

Ben low life form diyorum,çok internet az sosyallik,hedeflere ulaşamamak yada ulaşmış gibi göstermek yada gözükmek.Sağosunlar bunu gösterebilen çok portal var.Gerçek yaşamda o kadar şansın olmuyor armatörün oğlu ile yarışmak gibi adam biniyor AUDIE ye sen biniyorsun otobüse halbuki sen çekmişin 100 tane foto neye fayda çünkü hepsi başkasının fotosu sen sece photoshoplamışın /profit.. so you go digital.

Ginay demiş birşey ama açmamış oyun teorisi, ben sadece iş hayatında maruz kalıyorum buna, play the game.Herkes geçmişinde bir efsane aman aman.

New age is not for me.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

herkesin kendini olmadığı gibi gösterdiği dünyada sen olduğun gibi görünürsen elenirsin, o yüzden yani.
game theory,
aç, oku, öğren, irfan edin biraz.

elenmek demek para kazanamamak ve sosyal mertebe bakımından sana denk bir kadınla evlenememek demek mi yoksa direk ölürsün anlamında mı doğal seçilim durumları falan ?
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

işte onları yapamayınca doğal seleksiyon oluyo zaten

aslına bakarsan tam öyle denmeyebilir.
Para kazanamayıp yahut ben amacı para kazanmak olmayan diyeyim ,sosyal mertebesine denk bir hanımla evlenmeyen kişiye " doğal seçilime uğramışsın sen yaşamıyorsun aslında" demek bence biraz gaddarca ve saygısızca bir tavır olur.

İnsanların büyük bir kısmının daha çok para kazanabilmek veya daha çok kadınla beraber olabilmek adına farklı ortamlarda farklı karakterlere bürünerek hayatlarını sürdürüyor olması hayattaki amacı ve olayları tahlil edişi farklı olan bir insanda, konuyu açan arkadaşında içerisinde bulunduğu , şaşkınlık , merak hatta öfke uyandırabilir .

Nasıl ki para ve kadın için sabit ve istikrarlı bir karakterden ziyade su gibi her kabın şeklini alan bir karakter benimseyen insanlar para ve sosyal mertebe den daha çok bilgiye , karaktere , prensiplere önem veren kişilere gülüp "hehe sefile bak verek 10 lirada karnına et girsin" diyorsa . Diğer türlü düşünen insanda " lan paranın köpeği olmuşlar arkadaş , para dediğin nedir ki köpeğin önüne atsan yemez asıl olan kendin olmak karakter ve öz benliktir" diyebilir . Her iki düşünce yapısı da insanların seçimi olmakla beraber iki türde düşüncede vardır.Farklı düşüncelerdeki insanların kendi düşüncelerini bir diğerine empoze etmesi onu aşağılaması veya dalga geçmesi saygısızcadır ve insani değildir.

İnsanlar doğmadan önce içerisinde yaşadıkları düzeni belirlemezler burada bahsettiğim düzen insanların üzerinde söz sahibi olmadıkları doğa yasaları değil insanlığın tamamen kendi oluşturduğu medeniyet denilen düzendir bu düzeni güçlü olanların kendi çıkarlarına hizmet edecek şekilde oluşturduğunu söyleyebiliriz . Bu medeniyetin kurallarını biz belirlemedik hazır önümüze kondu ve yiyeceksiniz dendi bunu kabul edip yiyenler olduğu gibi hayır deyip isyan edenler de oldu ve isyan edenler yok olmadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

herkesin kendini olmadığı gibi gösterdiği dünyada sen olduğun gibi görünürsen elenirsin, o yüzden yani.
game theory,
aç, oku, öğren, irfan edin biraz.

Başkalarının onayıyıyla yaşıyorsan *elenmek* gibi bir olgu oluşur.

Kendine yeten, oldugu kişiden memnun adam elenmez zaten. O kendi dagının tepesindedir ve huzurludur da.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kendim gibiyim lan. %88 doğal.

diğer yandan misal sevmediğim yerler varsa değiştiriyorum. ama rol kesme bilmem ne değil, cidden yapıyorum bunu. ekliyorum bünyeye, update geçiyorum.

ha ilk sayfada bahsedilen gibi böbür böbür dolu olmak garip bişi ya neyse. zaten bırakın millet sizin yaptıklarınıza değer biçsin.

gerçi cinali de haklı. toplumun davranışı da biraz karşısındakini törpülemeye kasıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...