Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baruter'e 1 yıl hapis istemi

Fin

Öne çıkan mesajlar

anaconda said:

Sana göre bana göresi yok dışarda %50lik kesimin inancı olsa, ben o inançtan olmasam bile saygı gösteririm.

Sanat diye dışkı yapmak olayı gereksiz.

saygısızlığı nasıl tanımlıyorsun? adam orda kendi fikrini bir eserine yansıtmış. yani zaten sen ateistsen otomatik olarak allahın olmadığını ve dolayısıyla dinlerin yalan söylediğini kabul ediyorsun. şimdi ateist olmak suç değilse bunu yarattığın bir esere koymak neden suç?

haberin yorumlarında da var o zaman kuran kitapları da yasaklatılsın orda da allaha inanmayan insanlar cayır cayır yanacak deniyor. bu ateistlere hakaret değil de ne o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

anaconda said:

Sanat olduğunu herkes kabul etmek zorunda değil. Bence sanat değil diyorum sanatına saygı göstermiyorsun diyosun.

Cons said:

hergün allah bir diye 5 kere bağır, zorla dinlet
başkası kendi isteğinle okuduğun biyere tersini yazsın gg ahaha

Sen de kendi isteğinle yaşıyosun burda.

başkalarının fikirlerine saygı göstermiyorsan aynı şekilde senin fikirlerine veya inançlarına saygı gösterilmesini bekleyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

anaconda said:

Sana göre bana göresi yok dışarda %50lik kesimin inancı olsa, ben o inançtan olmasam bile saygı gösteririm.

Sanat diye dışkı yapmak olayı gereksiz.

saygısızlığı nasıl tanımlıyorsun? adam orda kendi fikrini sanatına yansıtmış. yani zaten sen ateistsen otomatik olarak allahın olmadığını ve dolayısıyla dinlerin yalan söylediğini kabul ediyorsun. şimdi ateist olmak suç değilse bunu yarattığın bir esere koymak neden suç?

haberin yorumlarında da var o zaman kuran kitapları da yasaklatılsın orda da allaha inanmayan insanlar cayır cayır yanacak deniyor. bu ateistlere hakaret değil de ne o zaman.

simdi söyle oluyor,büyük cogunlugu müslüman (default allahın varlıgına inanan) bir kesimle yaşarken ateist olup allahın varlıgı red ediyorsan müslümanların inanclarına saygısızlık göstermiş oluyorsun,bence cok haklı adam beyler :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

problem ifade özgürlüğü değil, ifade özgürlüğü tabii ki önemli bişey de. İfadesini değerlendirmeden sadece sanat gözüyle bile bakamıyorum şahsen. Hani ateist gözüyle bakınca bile sanat değil bana göre.

Ki dışarda bu inanca sahip ciddi bi çoğunluk varken ifade özgürlüğü "çevrdekilere saygı"dan sonra gelir.

Tabii herkeste saygı kavramı olmayabiliyor.

"nutella yerim" said:

muhafazakar yönü var ama liberal yönü yok bence,napolyon olamaz

ikisinden önce insan olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

fikir beyanı özgürlüğü diyip yırtar olay olmaz.

o kadar şakirtlere yobazlara laf ettik de, burada kısmen hakları var bence. Az çok zaten ifade özgürlüğü ve dini baskılara karşı tavrımı biliyorsunuzdur. O yüzden şakirt damgası vurmayın da.

şimdi bahadır baruter zaten bayağı kötü bi karikatürist, sırf ismi şanı ağırlığı olduğu için hala büyük dergilerde çizebilen bir adam. eğer penguene uykusuza bugün yeni yetme karikatürist olarak başvursa direkt red alırdı. Ne çizimleri çizim, ne espirileri espiri. Öyle olunca da ekstrem şeylerle ilgi çekmeye çalışıyor. Bi işte sağa sola bok çizip leşliği abartıyo, bi cinsel fantaziye veya tecavüze takıyo kafayı falan öyle öyle ilkokulda bile yapılmayacak espirileri aşırılıklarla süsleyip ilgi topluyo. Bakın söz konusu espiriyi açın, objektif olarak bakın, en ufak bi güldürme, tebessüm etme hadi onu da geçtim "iyiymiş" dedirtme şansı var mı bunun? Öyle işte. Bu sefer de bunu denemiş adam. ilgi de gırla, daha ne olsun? Boş yere tahrik, troll.

Ha, davadan normal koşullarda sonuç çıkmaması lazım da, bakalım... belli olmaz burada.

En azından bir işe yaradı baruter, bu saçmalığı ortaya çıkardı. Şunu dine hakaret ya da aşağılama olarak algılayan odunlarla dolu ülke. Fikir özgürlüğü/beyanı bile suç kabul ediliyor, iyice kötüye gidiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

anaconda said:

Ardeth said:

problem ifade özgürlüğü değil, ifade özgürlüğü tabii ki önemli bişey de. İfadesini değerlendirmeden sadece sanat gözüyle bile bakamıyorum şahsen. Hani ateist gözüyle bakınca bile sanat değil bana göre.

Ki dışarda bu inanca sahip ciddi bi çoğunluk varken ifade özgürlüğü "çevrdekilere saygı"dan sonra gelir.

"nutella yerim" said:

muhafazakar yönü var ama liberal yönü yok bence,napolyon olamaz

ikisinden önce insan olmak lazım.

belli vasıflara sahip olmayanı sadece kolu bacagı böbregi var diye insan diye nitelendirmiyorum malesef
Sosyal ağlarda paylaş

anladığın anlamda "insan" değil de insanlık diyelim.

S-H said:

başkalarının fikirlerine saygı göstermiyorsan aynı şekilde senin fikirlerine veya inançlarına saygı gösterilmesini bekleyemezsin.

Saygısızlığa saygı göstermiyorum diyelim.

Biri bir şeyi durup dururken yapar, diğeri de ona cevap verir ve toplumda sıkıntı başlar.

Öyle bi durumda ilk adamın bunu yapış sebebi "ifade özgürlüğüyse" o adamı döverler. Kimse kimseyi kandırmasın ifade özgürlüğünden çok daha önemli şeyler var.

Durup dururken ateistlerin tecavüz uğradığı sergi açmak gereksiz mesela ve evet o da ifade özgürlüğü ve sanat.
Sosyal ağlarda paylaş

anaconda said:

Ardeth said:

Yazdığın bu paragraf hiç bir şekilde benim yazdığım şeye cevap vermiyor. Siz öyle bir dine inanıyorsunuz ki size göre ateistler cehennemde cayır cayır yanacak. Bunu da alanen söylüyorsunuz. Bu nasıl saygı anlamadım? Müslümanlık öyle bir dinki kamusallaştırıldığı an zaten inanmayanlara saygısızlık oluyor.

Tiksinmeye başladım artık kendi inanlarından çok inanmayanlara konsantre olan dinlerden. Direk savaş ve şiddet çığırtkanlığına varıyor çünkü iş.
Sosyal ağlarda paylaş

allah ve din olgusu bir inanç yani kişinin kendisini bağlayan bir şey, allah yok din yalan demek allaha ve dine inananlara hakaretse, allah var din gerçek demekde ateistlere hakaret ,bu mantıkda bakarsak,

sonuçta ateistlerde aynı dine allaha inananlar gibi bunu tersi bir düşünceye inanıyorlar,

suçlamanın içeriği nedir

"Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis"

eee bu halk denen kesimin içinde dini değerleri benimsememiş bir ateis kesimde var, o zaman onlarda mahkemeye başvursun, ben rahatsız oluyorum diye. yani özetle saçma sapan bir dava açmışlar, isteyen inanır isteyen inanmaz , sen var diyebiliyorsun bunu heryerde yazıp çizebiliyorsan, yok diyende aynı şeyleri yapabilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

anaconda said:

S-H said:

Saygısızlığa saygı göstermiyorum diyelim.

Biri bir şeyi durup dururken yapar, diğeri de ona cevap verir ve toplumda sıkıntı başlar.

Öyle bi durumda ilk adamın bunu yapış sebebi "ifade özgürlüğüyse" o adamı döverler. Kimse kimseyi kandırmasın ifade özgürlüğünden çok daha önemli şeyler var.

Durup dururken ateistlerin tecavüz uğradığı sergi açmak gereksiz mesela ve evet o da ifade özgürlüğü ve sanat.

durup dururken mı yapıyor bu adam sence sanatını ?

adamın sanatını / meslegini önce durup dururken yapılan sıradan bir şeye indirge,sonra adamın işine/sanatına müdahale eden yobazları "ona cevap veren kitle" olarak sıradanlaştır,sonra sıkıntı cıkmasının sebebini de "durup dururken ortalıgı karıştıran adama" yükle,tam bir şakirt stayla,tebrikler.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

şimdi bahadır baruter zaten bayağı kötü bi karikatürist, sırf ismi şanı ağırlığı olduğu için hala büyük dergilerde çizebilen bir adam. eğer penguene uykusuza bugün yeni yetme karikatürist olarak başvursa direkt red alırdı. Ne çizimleri çizim, ne espirileri espiri. Öyle olunca da ekstrem şeylerle ilgi çekmeye çalışıyor. Bi işte sağa sola bok çizip leşliği abartıyo, bi cinsel fantaziye veya tecavüze takıyo kafayı falan öyle öyle ilkokulda bile yapılmayacak espirileri aşırılıklarla süsleyip ilgi topluyo. Bakın söz konusu espiriyi açın, objektif olarak bakın, en ufak bi güldürme, tebessüm etme hadi onu da geçtim "iyiymiş" dedirtme şansı var mı bunun? Öyle işte. Bu sefer de bunu denemiş adam. ilgi de gırla, daha ne olsun? Boş yere tahrik, troll.

ilk önce bahadır baruterin esprilerini vs beğenmeyebilirsin eskisi kadar beni de güldürmüyor fakat çizgisi çizgi değil dersen bok atmaya çalışmış olursun türkiyedeki en güzel çizgilerden birine sahiptir kendisi(karikatüristler içinde).ayrıca 10 yıldır baruteri okuyorum ve adam 10 yıldır aynı yani öyle adı var güldüremiyor trollüyor filan çok saçma argüman.
Sosyal ağlarda paylaş

ya inancını dile getirmek neden saygısızlık oluyo ki,ben koyu bi müslüman olsam inançsız birinin allahın varlığını kabul etmemesi ve dile getirmesi beni bu kadar germezdi.inanıyosan zaten inanıyosundur,noluyo yani bu karikatürü okuyunca inancın mı zedeleniyo.
biz zaten farklı görüşlerin,inançların varlığını bi kabullenebilsek..
tamam inandığın tanrına,peygamberine küfredilse direk saldırı amaçlı ''ayıp ama'' dersin çok istersen ama ordaki ç.k kadar yazı da bence hiçbi aklıbaşında müslümanı germez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...