Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baruter'e 1 yıl hapis istemi


Fin

Öne çıkan mesajlar


Penguen’de çizdiği karikatürde cami sütununda okunan “Allah yok, din yalan” yazısı nedeniyle Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile bazı vatandaşların şikâyetçi olduğu karikatürist Ömer Bahadır Baruter hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Baruter’in “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanılması talep edildi. Baruter, bugün hâkim karşısına çıkacak.



http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1064690&Date=28.09.2011&CategoryID=77
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Böyle bir suç tanımı varsa patinin yarısı avukat aramaya başlasın bence.


var


Madde 216 - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatta bunun bi de şu versiyonları da varmış. karşı dava açsın bence o sendikaya. illa vardır aralarında nasılsa.


- Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medeni nikah yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.

- Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muallak yasalar işte. hangi davranışlar dini değerleri aşağılamaya giriyor hangileri girmiyor hepsi ülkenin kafa yapısına bağlı. adam "allah yok dinler de yalan" diyor ve bu yüzden de dini değerleri aşağılamış oluyorsa durum oldukça kötü.

Türkiyede hristiyanlığın, museviliğin vs bozulduğunu ve bir din olarak geçerli olmadığını söyleyen tonla din adamı var o zaman onları da tutuklasınlar. Ama yok böyle adamlar nedense hep islamdan çıkıyor. Adamı ülkenin kültüründen soğutur bu tipler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...