Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölümden Dönenler


Laraken

Öne çıkan mesajlar

Ölümden dönenler anlık yaşamazlar ölümü. Ölüm en az seneliktir onlar için ve insanlara anlatacak mistik bir şeyleri yoktur.

"Beyaz bişi gördüm"
"Işık vardı"
"Hiç tanımadığım biri yanı başımda belirdi"
"2 dakika ölü kalmışım."
"Çok korktum gördüğümde o sağa kıran arabayı."
"Soda şişesinin üzerine oturdum az daha ölüyordum."

Hayır. Anlattıklarım bunlar değil. Gerçekten ölü olanlar, gerçekten ölümden dönmüş insanlar. Ben size kefenin içine konulacakken kurtulmuş insanlardan bahsetmeyecem; tam aksine kefenin içine konulan insanları bira kutusunun içine sığdırmaya çalışanları anlatacam.

Şunu bi açıkllığa kavuşturalım önce: Ölen ölür, gerisi sikinde değildir. Dünyada kalan son işini de yapmıştır ve yukarıdan izlemiyordur. Aşağıdan da izlemiyordur, yanlardan da izlemiyordur, çaprazlardan da. O sadece ölmüştür ve geride kalanların yani sizin yaptıklarınız umurlarında değildir.

Ölenin kalbi durmuştur ama asıl olay; yaşayanın kalbini yavaşlatmıştır. Ritmini değiştirmiştir yaşam akışının. Ölümden Dönenler bu yüzden farklıdır hayatta yaşayanlardan. İki saniye değildir ölümle tanışmaları. Arada oturup bir kaç kadeh içerler onunla.

Bunlar için bi yakının ölmesine gerek yoktur. İnsanlar yaşaraken de öldürebilir yakınlarını. Kafalarında en dibine itebilirler; hayallerinin bile. Yaşanacabilecek onlarca şeyle yaşayamadıklarının arasına duvar çekebilirler. Hissetmek istemezler, o hislerin nasıl olacağını düşünmezler tek başına kalmadıkları sürece.

Tek başına kaldıklarına... O zaman başlar ölümden dönmek işte. Karar vermek zordur, ya hayatını sikeceklerdir sığmayan bira şişesini rakı şişesine çevirerek belki sığar diye; ya da sığmadığını anlayıp yavaş yavaş tekrar küçülterek kefenin beyaz olduğunu anlayacaklardır.

Rakının beyazlığı değil kesinlikle. Ölen insanlar masumdur. Hepsi değil tabiki ama Ölümden Dönenler'in "ölenleri" masumdur kafalarında çünkü mutlu anılar mutsuz olanları sikerler o sırada. Sike sike silerler o acı anıları yıllar geçtikten sonra.

Kefen hep beyazdır.

Ölümden Dönenler ağlayabilen insanlardır başka insanlara kafaları güzel olmadan.

Ölümden Dönenler bir daha arkasına bakmaması gereken insanlardır.

Ölümden Dönenler'in aslında ölümle ilgisi yoktur.

Doğup, yaşamaya başlarar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yolculuk insanı sonunda ölümü bile 3gün sonra duyulan bir kişinin
yada gökyüzündeki tek bir yıldızın yanlızlıgı kadar büyük bir yanlızlıga iter.
çünkü ego ancak tam bir ümitsizlik noktasına gelince teslim olur.
bu teslimiyet acı vericidir. cunkü kisi kendini yutacak dipsiz bir uçuruma açılmış gibi hisseder.
bu ölüm gibi gelir. ancak bu bi taraftan ölümdür diger taraftanda o bir diriliştir. o dogmak icin ölmektir.
bu yolculukta kişi bilinçaltının karanlıklarına dalar. iç dünyamızın bu karanlıgı gerçek benligimizin tanrının şekilsizliginin göz kamaştırdıgı yerdir. benligimiz karanlıkta gizlenmiş bir ışıktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...