Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Berlin - Tegel Havalimanı

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Ya ben bir halt ettim, diğer biletler 470 480'ken atatürk - berlin/tegel arası 340'a bilet bulunca hemen atladım; benim Berlin'den trene binmem lazım şimdi am bu Tegel havalimanından tren istasyonuna nasıl giderim bilemiyorum; meğer tren istasyonu öteki Schönefeld havalimanının bitişiğiymiş.

Var mıdır daha önce Tegel'e gitmiş, Berlin'de yaşayan vs. Bana bir söyleyin, ben nasıl Berlin'den Göttingen'e giderim elimde valizlerle?
Sosyal ağlarda paylaş

Site bayağı güzelmiş.

Bu arada Berlin - Göttingen arası 44 euro gibi bir fiyat çıkardı, tabii şimdi alırsam. Yarın için bilet istediğimde 79 euro hesap çıkarttı mesela, normal mi bu fiyatlar?

Ben tren vs. biletini Almanya'ya indiğimde alayım diyorum da, öyle x2 olmasın fiyatlar bir de :P
Sosyal ağlarda paylaş

3,5 km taksi ücreti asagi yukari 6-7 10 euro de sen ona. :P

Tegel'den TXL isimli otobüse atliyorsun 20 dk'da Hauptbahnhofa gidiyorsun.

Eger hafta sonu geliyorsan ve acelem yok diyorsan "Schönes-Wochenende-Ticket“ alip Göttingene gidebilirsin. Eger bilet otomatlarindan cekersen 39 euro, kasadan alirsan 41 euro vs. Bu biletle sadece IRE, RE, RB ve SBahn'a binebiliyorsun ve 6 saat sürüyormus Göttingene kadar. Hizli tren de 74 euro ve ~2,5 saat sürüyor.

Berlin ici ulasim.
Sosyal ağlarda paylaş

Berlin'deki her iki havalimanı da şehiriçi sayılır, o yüzden pek bi kaybın yok gibi, sadece Tegel'den şehir e daha hızlı gelirsin, ben genellikle Shönfeld 'i kullanıyorum çünkü araç kiralama konusunda daha fazla seçenek var...
Yani sonuç olarak
Tegel=Sabiha gökçen ama Maslakta(Sen Taksim'e gitmek istiyorsum)
Schönfeld= Atatürk Airport gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
3 gündür falan Göttingen'deyim de, TXL için teşekkürler.

Hauptbahnhof'ta uğraşmak istemedim aktarmayla vs.yle 74 euro'yu bayılıp hızlı trenle geldim Göttingen'e, istasyona girmemle trene binmem arasında 10dk falan vardı sanırım, ki bilet makinesinden değil sıraya girip kasadan aldım.

Göttingen'de de taksici hayvani yardım etti (bavulumu falan adam taşıdı, yurdu buldu) 3.5-4km civarı yola da 8 euro aldı.

İstanbul'da avrupa yakasından anadolu yakasına geçmekten daha kolay oldu Tegel'den Göttingen'e gelmek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...