di Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Kardesim gondermis az once. Turevlerini duymustum da unutmusum, o sonunda koptum baya baya. =) Ali 3. sınıfa giden zeki bir çocuktur.Bir gün öğretmeni Ali’ye ‘Siyaset’ nedir diye sorar. Ali düşünür ama o çocuk aklıyla cevap veremez. Eve gider kitaplara bakar ama hiçbir şey anlayamaz. O da babasına sormaya karar verir. —Baba, Siyaset nedir? Baba düşünür. Ali’ye uygun bir yolla anlatmak ister. —Bu evde parayı getiren kim oğlum? —Sen… —Ben kapitalist rejimim. —Peki, parayı alıp bizim yiyecek içecek ve giyecek gibi ihtiyaçlarımızı karşılayan kim? —Annem… —O da hükümet. —Peki, küçük kardeşinle kim ilgileniyor? —Dadım… —Dadın işçi, kardeşin gelecek, sen de halksın o zaman. Ali her şeyi not alır ve uyur. Gece garip seslerle uyanır. Bir de bakar ki kardeşi ağlıyor. Yanına gidince altına pislediğini anlar. Hemen annesini kaldırmaya gider. Ama ne yaparsa yapsın anne kalkmaz. Bu arada salondan gelen sesleri merak eder ve salona gider. Babasıyla dadısını uygunsuz yakalayan Alinin ağzından aynen şu kelimeler dökülür: —Kapitalist rejim işçiyi sömürüyor, hükümet uyuyor, gelecek bok içinde, halk ne yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 "Kapitalist rejim işçiyi sömürüyor"sa dadı aslında travestiymiş!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 somuuyo demiyor abi sömürüyor diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 dasaaa said: "Kapitalist rejim işçiyi sömürüyor"sa dadı aslında travestiymiş!! bu sefer güldürmedi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 BİZİM TEMEL DE DURUR MU YAPIŞTIRMIŞ HEMEN CEVABI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 siyaset yasak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar