Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2000 Model CLK 200 Kompressor

toggie

Öne çıkan mesajlar

motor enjeksiyonlu değilse sıralı sistem değil düz takılıyor. o da hayvan gibi performans düşüşü demek.

ama sıralı sistem doğru ayarlanıp takılırsa performansta ciddi bir düşüş yaratmıyor. benzine dünyanın parasını vermektense lpg çok da garipsenecek bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben de aracımı satıp , 2000 model bir Mercedes düşünüyordum bayadır . Benim yavru 2007 Impreza 1.5 Manuel kaç eder acaba? Alırken de o kadar deri meri yaptırdık , saatarken para da etmez şimdi =(

3-4 aya maddi durumu netleştirirsem bi araba operasyonuna girebilirim.

Mersolara birşey olmaz diyorsunuz 400k km fln demek ?

O ayarlarda BMW , Audi , Volvo için ne dersiniz ? 11 yaşında , 150-200 k km civarı olanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

mercedes te iyice şehir efsanesi oldu.
tamam iyi güzel araba da sonuçta metal yahu. millet mjollnir muamelesi çekmeye başladı mercedese.
11 senelik araba öyle yada böyle metal yorgunluğu yaşar. Motor hiçbir zaman kağıt üstündeki gücü vermez. (200 PS ise mesela tahmin 140-150 lere düşer iyi ihtimalle) hele hele 300-500k km de otomobil rektefiye görmüş/görecek demektir.
Düzenli, iyi servis görmüş, hırpalanmadığında emin olmadıkça 11 yaşında arabaya şüpheyle yaklaş. mercedes veya değil.
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Ya ben de aracımı satıp , 2000 model bir Mercedes düşünüyordum bayadır . Benim yavru 2007 Impreza 1.5 Manuel kaç eder acaba? Alırken de o kadar deri meri yaptırdık , saatarken para da etmez şimdi =(

3-4 aya maddi durumu netleştirirsem bi araba operasyonuna girebilirim.

Mersolara birşey olmaz diyorsunuz 400k km fln demek ?

O ayarlarda BMW , Audi , Volvo için ne dersiniz ? 11 yaşında , 150-200 k km civarı olanlar?

O arabaları ben 300bin km kullansam hiçbişey olmaz ona eminim. Saat gibi çalışmaya devam eder. Ama daha önce 4, 5 kere el değiştirmiş arabanın devamlı çok iyi bakılmış olması çok düşük bi ihtimal. İnce eleyip sık dokuyarak alırsan dertsiz tasasız binebilirsin. Bir de, 13 - 15 yaşında arabalar elektronik ıvır zıvırların yeni yeni kullanıldığı arabalar, bu tarz sorunlar çıkabiliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bence alınır, 140 bin km fena sayılmaz. benzin tüketimi belki diğer araçlara göre fazla olacaktır ama diğer pek çok kriter göz önüne alındığında bence değer. 13-14 lt'yi kolay kolay göreceğini sanmıyorum. istanbul'da şehir içinde en fazla 10-12'yi görür diye tahmin ediyorum. motoru 163 yada 186 beygir olanlardansa öyle, şehirler arası ise klima açık 7-8 lt görüyor 100 km'de. pasif güvenlik haricinde aktif güvenliği bakımından da dolu olarak geleceğini düşünmekteyim..
Sosyal ağlarda paylaş

Audi'lerin 2. el fiyatları daha makul gibi gelmeye başladı bir kaç gündür bakıyorum da.

Yalnız çok motor seçeneği var kafa karıştırıyor ya =)
30-40 k TL arası A6 lara bak dediğimde bu kadar motor seçeneği çıkıyor

Audi A6

1.8 T (24)
1.8 T Quattro (3)
1.9 TDI (9)
2.0 (2)
2.0 TDI (1)
2.4 V6 (2)
2.4 V6 Quattro (1)
2.5 TDI (6)
2.5 TDI Quattro (4)
2.7 T Quattro (1)
2.8 (6)
2.8 Quattro (13)
3.0 (1)
3.0 Quattro (3)
2.5 TDI Avant (1)

Benzin + LPG mi , dizel mi daha mantıklı sizce bu A6 lar için?
Sorun çıkarma , perf , tüketim masrafı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Peki benzin + Lpg kombinasyonuna ne diyorsunuz ? Direk takılmış olarak da alınabilir , ben de taktırabilirim. Biraz netten baktım , LPG iyi bir markaysa ve iyi takılmışsa , hem perf hem tüketim olarak daha mantıklı diyorlar.

Bir diğer sorum , eğer olur da araba alırsam , ilk defa 2. el bir araç almış olacağim , nelere dikkat etmek / ettirmek gerekiyor. Yetkili servislere mi kontrol ettireyim , hangi birimlerine odaklanayım arabanın ?

Tşkkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben LPG deposu yüzünden sinir oluyordum sisteme. BRC taktırmıştım ve performans illa ki törpüleniyor. >160km/h aralığında bunu çok rahat hissediyorsun.

Daha yeni Maltepe Erel sattığımız A4'ü kontrol etti, salaklar hiç birşeyi göremediler. Sanayiden iyi bir usta en iyisi. İyi usta yetkili serviste maaşa razı gelmiyor zaten.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadım tam olarak , sattığınız A4'te sorunlar varda , alan adam o servise götürdü ve birşey anlamadılar mı ?

Sanayiden usta bulmam zor ama , neyse alıcağımız zaman sağa sola sorucaz artık :)

Yakıt tüketimim nasıl olur sizce , 2000-2004 model arası A6 larda ? 1.8T ve 2.0 TDI öncelikli olarak soruyorum.
Benzinden lpg ye geçince litre bazında tüketim 10-20% arasında artıyormuş , doğru mudur ? Tahminen gücü de 15% düşüyordur sanırım.

Bir de sanırım Audi kasayı tekrardan değiştirir yakın zamanda,yani alacağım kasa 2 önceki kasa haline gelicek , 33-43 k arasına aldığım araç büyük ihtimalle satayım dersem , iyice düşücek , bi 10 k TL falan kaybettirir heralde 2-3 senede .
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ön tampon ve arka tampon boyalıydı. Bilgisayarında farın biri yanmadığı için hata vardı. Özel servis bakımlı olduğu için 90bindeki bakımda triger değişmedi olarak gördüğü için panik halinde 'triger mutlaka değişmeli çünkü araç 130bin km olmuş' diyerek rezil olduğu için. Triger'in durumuna göz atabilirdi ama o alıcıya 'yaklaşık 4bin lira falan masrafı olur' demekle yetindi. Bitmeye yakın olan arka fren balatalarını hiç bildirmedi. Şimdi gel de güven bunlara :)

Alıcı kuzenim olduğu için ben zaten ona bu detayları gitmeden belirtmiştim :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

motor için değil de araba deneyimimden yaptığım genellemden söylüyorum;
cidden müşteriye yaranmak isteyen tanıdığım tüm ustalar, ucuza ve idare eder şekilde işi halletmeye çalışıyorlar.
Arabanın ön fren diskleri yamuk diyorum, adamlar sadece kilometreye bakıp biraz daha idare edersin, acelesi yok diye cevap veriyor falan. İyi niyetinden demiştir yani öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...