Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crash yemiyen patiler


Helcaraxe

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar crash sorunu update 2 ile beraber geldi o yüzden bence sorunu ramlerde aramak yanlış. yakınlarda gelecek update ile bu sorunların çözüleceğini umalım.

connecting ekranında kalma olayı ilk baştan beri vardı ve devvonun dediği gibi bizle pek alakalı değil[signature][hline]COH :
Razean
Haner
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Connecting Sorunu
Connecting ekranının çoğu kişinin ortak noktası olması bize sorunun başka yerde olduğunu gösteriyor sanırım. Ama yine de kendimde de zamanında var olan bu sorunu belki şansa da olsa çözdüğüm için mutluyum. Sizle de paylaşmak isterim.

(Bilgisayarımda Windows Xp Service Pack 2 yüklü. Firewall menüsü daha da ayrıntılı hale geldi.)
Adım adım yaptıklarım :

1) İlk önce Firewall ayarlarını "Restrore Defaults" seçeneği ile sıfırladım.
2) Windows Security Center diğer her programda uyarı seçeneği veriyor. Kullandığım programları doğal olarak karşıma çıkan uyarı penceresinden UNBLOCK ettim.
3) Coh'u tekrar denedim. Coh da port kullanmasına rağmen Security Center'dan hiçbir uyarı gelmedi. Bu da beni manuel olarak port açmaya itti.
4) Daha sonra başlıca programlarımın kullandıkları portları (Emule, Imesh, Mırc vs...) bir kenara not ettim. *
5) Daha sonra yine Firewall menüsünden Exceptions'larda yeni 4 adet port açtım. Bunlardan ikisi Udp ikisi ise Tcp port.
6) Böylece diğer programların doldurmayacağı 4 açık port bırakmış oldum. **

Coh Updater'in port arama derdi böylece bitti. Ve şimdi connecting yazısı gözükemiyor bile.
Bu sadece bir teori ama en azından kendi bilgisayarımda kanıtladığım bir teori. Umarım size de yardımcı olur.

(*: Exeptions menüsünden ya da Bağlantı Seçenekleri menüsünden buraya ulaşabilirsiniz.Bu işlemin amacı açacağımız portların diğer programlarla çakışmasını önlemektir)
(**: Biliyorsunuz ki açık portlar tehlike yaratabilir kimi zaman. Bilgisayarınızda Trojan-Virüs 'ler için temizleyicilerin olması önerilir.)

[Bu mesaj Pyhenn tarafından 28 Eylül 2004 20:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Crash Sorunu
Oyunun ilk 3 gününde yabancı olduğum bu konu ile geç olmadan tanıştım. Oyuna şuanda aktif olan tüm patch'ler ile başlamış olmam sorunun patch'lerden olduğu teorisini biraz çürütür nitelikte.
Şu an bende Crash sorunu yaşanmıyor. Ekran kartım Ati Radeon 9600xt. 256mb.
Nasıl çözdüğüme gelince yaptığım tek şey ekran kartını yeniden yüklemek oldu.
Ben connection lost olduğumda farkettim ki her seferinde normalde bir sorun göstermeyen Adsl'de çöküyordu. Acaba sorun Adsl'den olabilir mi?
Belki ama nedense şimdilerde hiç olmuyor. Makinam uzun zaman açık kalıyordu. Zoom Adsl seçeneklerinden de ayrıca modem ayarlarını yeniden işleyip kaydettim ve modemi tekrar resetledim.
Yaptıklarım bunlardan öte değil bu konuda. Şansa mı halloldu sorunum bilmiyorum. Emin olduğum tek nokta bir daha bu sorunu yaşamak istemiyor olmam.

[Bu mesaj Pyhenn tarafından 28 Eylül 2004 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyhenn, 28 Eylül 2004 19:55 tarihinde demiş ki:
Connecting Sorunu

4) Daha sonra başlıca programlarımın kullandıkları portları (Emule, Imesh, Mırc vs...) bir kenara not ettim. *
5) Daha sonra yine Firewall menüsünden Exceptions'larda yeni 4 adet port açtım. Bunlardan ikisi Udp ikisi ise Tcp port.
6) Böylece diğer programların doldurmayacağı 4 açık port bırakmış oldum. **


Şu port açmayı biraz daha açıklasan? Nasıl ve hangi portları açmamız gerekiyor?[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

support.coh.com adresinde detayli bilgi mevcut portlarla ilgili

tcp icin 2106, 2104 ve 6994
udp icin 7000 ve 7100

diye hatirliyorum ama bu portlari manuel olarak acmaniz diye bir durum soz konusu olamaz. sadece bir routerin arkasindaysiniz port yonlendirme yaparsaniz. yoksa outbound portlar otomatik olarak acilir, inbound portlar da router ya da firewall yoksa blocklanmaz

-linux`te nasil olur bilemiyorum-[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Syphex [CoH:Justice]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar daha çık bir anlatım için SS'lerini aldım. Pencereler farklılık gösterebilir ama çoğunlukla seçenekler aynıdır. (XP only)

1) Bağlantı ayarlarından Advanced bölümüne girin.



2) Buradan da Exceptions'a girin. Buradan Add Program seçeneği ile City Of Heroes'in Updater'ini seçin. Bu ilk aşamaydı.



3) Advanced Menüsünde ise bağlantınızı göreceksiniz. Bağlantınızın sağından Settings'e girin.



4)Karşınıza Advanced Menüsünden SERVİCES çıkacak. Burada ilk önce ADD kısmına gelin.



5) Add kısmında karşınıza bu pencere çıkacak. Bu pencerede sizin için bir port'da bulunuyor. Bunu değiştirebilirsiniz.Bu Tcp Port'un açılışı.



YARDIM 1 : Buraya ip'nizi ya da bağlantı adınızı yazmanız gerekecektir. Bunu öğrenmek için Başlat menüsünden Çalıştır bölümüne CMD yazarak dos penceresini açın. Oraya da netstat
yazdığınızda bağlantılarınız (net alışverişi) gözükecektir.
Buradaki SS'i örnek alırsak listedeki 2 maddeler bağlantı adını ve yanında diğer programların portlarını içeriyor. Örneğin benim bağlantı adım bu şekilde mengi . Sizin
ekranınızdakini de bu bölüme yazacaksınız. (iki noktadan önceki bölümü)




6) Tcp Port'un açılışı tamam. Sıra Udp porta geldi. Burda en yukardaki yere bu sefer City Of Heroes 2 yazmanız iyi olur. Port türünü Udp yapmayi unutmayın. Ayrıca burdaki portlara da diğerine verdiğiniz portların 10 ya da 1-2 fazlasını verin.



Arkadaşlar işlem tamamdır. Şimdi SERVİCES bölümünde bu açılan portlarımızı City Of Heroes başlıkları altında görebilirsiniz. Ok ile onaylayın. Bu işlemlerden sonra Makinanızı yeniden
başlatmanızı ve ayrıca SERVİCES bölümünde bu yeni ticklerin işaretli olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.


UYARI!!!

ROUTER modemleri olan arkadaşların yapacağı bir işlem daha var. Yine Advanced Settings menüsünden bu sefer ICMP'ye geliyorsunuz. Ve burada ROUTER seçeneğini AKTİF hale
getiriyoruz.




Restart etmeyi unutmayın.

UYARI 2: Port açmak internette özellikle XP'ye yönelik virüsler için sakıncalı olabilir. İşi şansa bırakmayın. Bilgisayarınızda Virüs-Trojan'lar için Cleaner'lerin bulunması sizin
açınızdan iyi olur. Ve unutmayınki bu yöntem sadece bir teori. Benim bilgisayarımda kanıtlanmış bir olay sadece. Umarım sizin de işinize yarar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Port arama derken bakın bende updater port aramaya başlıyor. belli bir aralığı taradıktan sonra başa dönüyor. bazen 3., bazen 4. geçişde daha önce geçtiği fakat bağlanamadığı bir porttan bağlanabiliyor. ayrıca defalarca bir sürü windows sürümünde firewall suz bile denedim. modemimi değiştirdim. ayrıca başka makinamda başka bağlantıda hiç problemiz bağlanıyor. demem oki bence bu sorun port falan değil devvonunda dediği gibi telekom ncsoft ve benzeri dış etkenlere bağlı. bazen saniyesinde bağlanırken ki bu gündüz saatleri bazen dakikalarca bekliyor.

crash problemi ile ilgilide oyunu 3 aydır oynuyorum hiç problem yaşamazken update 2 ile beraber problemler başladı. bu sadece bende değil birçok oyuncudada boyle. yabancıların forumlarındada aynı yakınmalar mevcut. sen belki yeni başladığından farketmedin ama oyunu bir süredir oynayanlar update 2 ile problemlere başladılar. hatta yamanın ilk günleri rezildi küçük yamalarla düzeldi biraz umarım geri kalan hatalarda yakında düzelir[signature][hline]COH :
Razean
Haner
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pyhenn eline sağlık, ancak SP2 için anlatmışsın. SP1de bu dediklerini 3ten sonrasını yapabiliyorum ancak updater.exe'yi exception olarak ekleyemiyorum. SP1de de bu tip bir seçenek olmalı.[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunda baska bir sorun var ben adsl kullaniyorum ve suana kadar hic bir sorun yasamadim.Ki zaten senin burda yazmak istedigin firewall acik'sa eger sole sole sole genelde Windows'unf firewall'unu kullanan cok az kisi benim bildigim DA'nin makinasinda kapaliydi.Baska bir sorun var[signature][hline]inanilmaz olana inan....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla haklısın 1 haftadır denemediğimiz numara kalmadı phyennle hala çalıştıramadım şu anda bile updater aşşada açık bağlanmaya çalışıyor
routersız modem alıcam bu sefer bizim peder bağlanamıycak laptopdan routerlı olanı halletmem gerekiyor[signature][hline]
Xaenin d-r-a-c-o-n-i-a-c
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...