Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD’den kalkan itirafı

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Supradyn said:

EricCantona said:

Ya beyler dünya haritasından hangi ülkenin nerede olduğundan falan haberiniz var mı?

orta doğu

Türkiye'ye kurulucak kalkanın İsrail'e ne faydası olabilir sizce? Amaç İsrail'i korumaksa İran'dan neden tamamen kontrolü elinde olan Irak'a yapmıyorlar bu füze kalkanını bu adamlar gerizekalı falan mı?
Yani amerikan hükümetinin azıcık iş bilen mühendisi yoksa aylık 5000$'a danışmanlık yaparım burdan yetkililere sesleniyorum ^^

loooool

LOOOOOL o

OLOLOLOLOL /o/

missiles, how do they work

Bilmediğim bişey biliyosan açıklar mısın füzelerle ilgili?
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:

Halkıyla bu kadar taşşak geçen bir hükümet daha gelmedi Türkiyeye.Öyle di böyle oldu şöyledi böyle oldu,millet istiyor hocam forza A.K P yola devam hepimiz kardeşiz şarkıları ile Evetçilere de selam olsun tekrardan buradan.

joker gibi adamlara müstehak salla.
Sosyal ağlarda paylaş

Daniel Faty'nin konuyla ilgili röportajından bi bölüm...

Asıl amacın İsrail'in korunması olduğuna yönelik iddialara ne diyeceksiniz?
Bu tür argümanları ciddi bulmuyorum. İsrail'in zaten kendi kalkanı var ve kapasiteleri kendilerine yönetilen tehditleri karşılamaya yeterli. Aklıma gelen tek şey, bu kalkanla gelen bilgilerin NATO merkezinden İsrail'in kendi kalkan sistemine ek bir besleme yapabileceğidir. Bu sistemi ilk kuranlardan biri olarak bu argümanların o zamanlar görüşülmediğini ve bütün sistemin mantığı arandığında çok da anlamlı bulmuyorum.

* Türkiye'nin son kararı sizce ne olacak?
Geçen hafta içinde Halifax isimli güvenlik toplantılarına katıldım. Bu konularla yakından ilgili olan kişilerle konuştum. Anladığım kadarıyla Türkiye ile yapılan görüşmeler son dönemde "doğru yolda" sürüyor. Türkiye'nin önümüzdeki hafta bu sistemi kabul edeceğini düşünüyorum. NATO'nun geleneksel tutumundan dışarı çıkarak Türkiye'nin sözü edilen isteklerine ve endi∫elerine cevap vererek, Türkiye'yi tatmin etme çabasının da iyi gittiğini duydum.

Müzakereleri o yürütmüştü
Daniel Fata, 2005 ile 2008 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığının Avrupa ve NATO politikalarını yönetmekten sorumlu yardımcılığını yaptı. Bush yönetiminin ilk kez olarak ortaya koyduğu ve daha sonra Obama yönetimi tarafından Türkiye'yi de içine alacak biçimde yeni bir kimlik kazandırılan füze kalkan projesinin mimarı olarak biliniyor. Washington'daki güvenlik politikaları üzerinde uzmanlaşan Cohen Group'da başkan yardımcılığı ve aynı zamanda German Marshall Fund'da araştırma görevlisi olarak yine Amerikan savunma projeleri ve Avrupa ile ilgili güvenlik politikaları üstüne çalışmalar yapıyor.

2 bin kilometre uzaktaki tenis topunu bile görüyor
ABD füze kalkanı projesinin en önemli ayağı Türkiye'ye yerleştirmek istediği X-Band adı verilen radar sistemi. 900 milyon dolarlık bu radar sistemi belirli bir bölgeye sabit olarak yerleştirildiği gibi gemi üzerine ya da denize platform olarak da kurulabiliyor. X-Band dünyanın en gelişmiş radar sistemi olarak kabul ediliyor. Ortalama menzili 2 bin km olmasına rağmen mobil haldeyken bu menzil 5 bin kilometreye kadar çıkabiliyor. ABD'deki testlerde uzmanlar, 4 bin 700 km. uzaklıktaki bir tenis topunu havaya atıldıktan sonra takip edebildi. ABD Savunma Bakanlığı bu sistemlerden birini Kuzey Kore'nin füzelerine karşı Alaska'ya yerleştirdi, bir diğeri ise Pasifik'te hareket halinde. Ayrıca İsrail'e de bir tane yerleştirilmiş durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki bizim hiç sözümüz geçmiyo gibi ABD radar koyucam dedi ve koyuyo. Yalnız bu radarın nasıl savunulcağı konusunda bilgi yok. Olasi bir savaşta iran ilk başta radarı yok etmek isterse elimizde ABD füzeleri yok en yakın füze Romanya'da onun menzilide ankaraya kadar yetiyor. Hani iran ankaranın doğusuna istediği kadar füze sallasın sadece radardan görebilcek bizimkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya güzelim sen eylem eylem dolaşırken aç kalmışsın beynine kan gitmiyor heralde.
Bak
1-) benim koyduğum yazı röportaj,konunun açılmasına konu haber kaynaksız.Bir amerikalı yetkilinin açıklamalarına göre denmiş o yetkilinin kim olduğu şüpheli...
2-) Bu radarlardan 1 tane israil'e kurulu durumda zaten,yine bu donanım mobil olarak kullanılabiliyor bak çok basit Türkiye İran ve İsrail'in ortasında değil,tam arada Irak varken neden Türkiye'ye kurulmak isteniyor bu sistem? Bak anlamadıysan ben sana söyleyeyim çünkü sistemin asıl amacı İsrail'i korumak değil.
3-) Türkiye İsrail ile verilerin paylaşılmamasını istiyor ama muhtemelen bu isteğimiz boşa çıkıcak.

Bak güzelce açıklıyorum, füze kalkanı İsrail'i İran'dan korumak için kurulmuyor Amerika kendi arkasını kollamayı düşünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de size üzülüyorum ara ara

sakinleyin. "sen ölesin sen bölesinleri" de msn alın, oradan konuşun.

editledim son sf'deki bi kaç mesajı.

mesajınız editlendiyse "hmm demek bişi yapmışım orada ben" diyip feyz alın.

tekrarlamayın yani.

ikili münakaşanızı da devam ettirmeyin.

öperim.
yani devam ettirirseniz öperim. bıyıklı bıyıklı hoş olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...