throine Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 ergenekon'un ne olduğunu bilmemek, 90lardan beri konuşulan adı konulmuş bir oluşumu, hala 2008 akp ürünü sanmak için cidden dünyaya bugün gelmiş olmak lazım. susurluk raporlarına adı geçmiş, can dündar'ın "ergenekon" diye 97'de kitaplaştırdığı bir örgüt sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 loop said: Valla zamanında kürtlere ben bok yedirmedim, sen yedirmedin, biz yedirmedik. Birileri yedirdi ve kürt halkını bize düşman etti bir şekilde. entel-dantel taraf gazetesi yazarı bakış açısı doğru bir bakış açısı değil. kürtlere bok yediren namussuzlar hapislere tıktıkları yurtsever gençleri "sen kürtsün,sen türksün" diye ayırdılar mı sanıyorsunuz?istisnai olaylkar bunlar,hem bdp ve hem de pekaka propagandasına hizmet eden şeyler.kürtler türklere bok yedirildikleri için falan düşman olmadılar.kürtlerin genelinin türklere düşman olduğu da yalan.yok öyle bir şey.topyekün bir türk-kürt düşmanlığı olsaydı şu an tüm ülke kan gölüne dönerdi.yok böyle bir şey.konuşurken,yazarken mantığı kullanalım,her birimiz siyaset meydanına çıkmış tipitip profesörler ya da beyaz tvde konuşan rasim ozan kütahyalı ve gazeteden meslekdaşları gibi konuşup-yazmak durumunda değiliz düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 throine said: ergenekon'un ne olduğunu bilmemek, 90lardan beri konuşulan adı konulmuş bir oluşumu, hala 2008 akp ürünü sanmak için cidden dünyaya bugün gelmiş olmak lazım. susurluk raporlarına adı geçmiş, can dündar'ın "ergenekon" diye 97'de kitaplaştırdığı bir örgüt sonuçta. he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 aynen öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Yok ben tv lerdeki tartışma programlarını pek izlemem. Peki sen ne düşünüyorsun, 1980 öncesi sağ-sol ayrışması, şu anki türk-kürt gerginliği? Biz doğuştan düşman mı yaratıldık. PKK yı sadece 5000 kişiden mi müteşekkil sanıyorsun. Ben güneydoğuda bir kaç yıl bulundum. Çok iyi tanıyorum, göçerleri, aşiretleri korucuları. Organize silahli bir güç olmasa bu hareketin ne kadar sönük olacağınıda biliyorum. Çünkü şu an bu ülkede hiç kimse etnik kimliği nedeniyle bir kısıtlamaya tabi değil. Ama silahli terör örgütüne insanlar para kazanmak için katılmıyor. Kolay değil bu. Derin bir duygusallık lazım buna. Neticede canını kaybedebilir. Yani o gençler ilkokulu bitireyimde gidip PKK ya yazılayım demiyor. Kendi insanlarının eziyet gördüklerini, yok edildiklerini düşünüyorlarki gidip katılıyorlar örgüte. Bu da zamanında yapılan sistemli polikaların ürünü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 adam eşini görmek istemişmi oda var. benim bildigim bu tip hastalıklarda zaten cezaevi doktoru hastalıgın durumuna göre sevk eder yada serbest bırakılmasını uygun görüyorum diye raporlar. gerisi savcının işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Daesu said: adam eşini görmek istemişmi oda var. He o da var, eşi türkiyede öldürülen avrupalı, türk halkını seviyorum, teşekkür ediyorum demedi mi geçenlerde! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 loop said: Yok ben tv lerdeki tartışma programlarını pek izlemem. Peki sen ne düşünüyorsun, 1980 öncesi sağ-sol ayrışması, şu anki türk-kürt gerginliği? Biz doğuştan düşman mı yaratıldık. PKK yı sadece 5000 kişiden mi müteşekkil sanıyorsun. Ben güneydoğuda bir kaç yıl bulundum. Çok iyi tanıyorum, göçerleri, aşiretleri korucuları. Organize silahli bir güç olmasa bu hareketin ne kadar sönük olacağınıda biliyorum. Çünkü şu an bu ülkede hiç kimse etnik kimliği nedeniyle bir kısıtlamaya tabi değil. Ama silahli terör örgütüne insanlar para kazanmak için katılmıyor. Kolay değil bu. Derin bir duygusallık lazım buna. Neticede canını kaybedebilir. Yani o gençler ilkokulu bitireyimde gidip PKK ya yazılayım demiyor. Kendi insanlarının eziyet gördüklerini, yok edildiklerini düşünüyorlarki gidip katılıyorlar örgüte. Bu da zamanında yapılan sistemli polikaların ürünü.. hep aynı şeyleri tartışıyoruz bu sayfalarda.özetin özeti görüşümü söyleyeyim. pekaka bu iktidar geldiğinde silahlı gücü tükenmiş olan bir örgüttü.hatta apo şerefsizi cezaevinde "devletimin emrindeyim" türküleri söylüyordu.bu bölücü partinin o zamanki muadilinin sözcüleri tırsmıştı,pırsmıştı.derken bu iktidar ardı ardına anlaşılmaz hamlelerle,öncelikleri belki de bilerek terör yerine başka konulara kaydırarak son darbeyi indiremedi ya da indirmedi.pekaka şu an bölgede halk desteğine sahip.bunu inkar etmek imkansız.ama bütün kürtlerin temsilcisi değil pekaka.adamların çoğu en azından doğu-g.doğuda hala akepeye oy veriyor.hee,benim gözümde bdpye verilen oyla akepe ye verilen oy çok farklı değil ya,neyse.ısrarla ilk çıktığından beri pekakayı kürtlerin sözcüsü gibi göstermeye kalktı birileri ve hükümetin en büyük günahı da buna bilerek ya da bilmeyerek yardımcı olmak oldu.eskiden pekaka köylerden zorla militan toplardı.şimdi militanlar kendi istekleri ile katılıyorlar.çünkü belli ki avrupadan,amerikadan,ıraktan ciddi para akışı var.ama şu an bile pekakaya kürtlerin tamamını temsil ediyorlar demek komik,diyen yanılır.en büyük kürt şehri istanbul mudur,diyarbakır mıdır?en kötüsünü düşünmek lazım,diyelim ki kürt devletini kurdurdular bu adamlara,o durumda istanbuldaki,ankaradaki,izmirdeki ve türkiyenin dört bir yanındaki milyonlarca kürt(ki bunların önemli kısmının vatanını ve milletini sevdiğini düşünüyorum)halen istanbul,izmir,ankarada kalmaya-yaşamaya-çalışmaya devam edebileceklerini mi sanıyorsun? ben adıyamanlıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Adıyamanlısın başımın üstünde yerin var ama demin farkettim futbol bölümünde, fenerliymişsin. Ben daha yorumuna yorum yapmam, kusura bakma. Hatta konu dışından bir ay banlıyorum kendimi. İyi tartışmalar (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 futbol bölümünde tartıştığım adamların profili konudışındaki arkadaşlarla aynı değil genelde.çok komik tipler var ve huyum kurusun komik tiplerle komik olmak gibi bir rahatsızlığım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 throine said: ergenekon'un ne olduğunu bilmemek, 90lardan beri konuşulan adı konulmuş bir oluşumu, hala 2008 akp ürünü sanmak için cidden dünyaya bugün gelmiş olmak lazım. susurluk raporlarına adı geçmiş, can dündar'ın "ergenekon" diye 97'de kitaplaştırdığı bir örgüt sonuçta. öyle bir terör örgütü ki bu, akp'ye darbe yapmaya çalışıp 10 yıldır becerememiş, pkk'yi organize eden, sivas katliamı'ndaki yobazları kendisi seçip yollamış, ülkede ne kirli olay olduysa bunların başının altından çıkmış, pkk'lı kişilerin tanıklığıyla suçlanan, chp'den dsp'ye, mhp'den ip'ye bir sürü farklı kesimin içinde bulunduğu ama akp'nin tertemiz olduğu, bir terör örgütü. tutuklu yargılananların ne suç işlediği kimse söyleyemiyor, söylemiyor. sadece "terör örgütü kurma şüphesi" yüzünden tutuklular. iddialar ise "sen buna telefon etmişsin, sen telefonda bunu demişsin, akp'ye muhalefet yazı yazmışsın" gibi şeyler. halen bunun gerçek olduğuna inanan varsa akp'lidir, başka bir açıklaması yok. (not: aralarında suç işlemiş olan yok mudur, var, ama bu kadar geniş bir terör örgütü olduğuna inanmak için halen ejderhaların da yaşıyor olduğuna inanmak gerek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 ergenekona inanmamak dine inanmamak gibi birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Aczimendiler de askeriyenin işi. http://www.youtube.com/watch?v=qpJv1JNZIto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 throine said: ergenekon'un ne olduğunu bilmemek, 90lardan beri konuşulan adı konulmuş bir oluşumu, hala 2008 akp ürünü sanmak için cidden dünyaya bugün gelmiş olmak lazım. susurluk raporlarına adı geçmiş, can dündar'ın "ergenekon" diye 97'de kitaplaştırdığı bir örgüt sonuçta. okumayacağına eminim ama yazayım yine de. direk birebir iddianameden alıntı bu arada uydurma falan değil hani. 2009 İstanbul ilinde bulunan ilaç depoları.doc 4 Şubat 2003 tarihli bu belgede Yeni Recordati İlaç isminde bir firma var. Oysa bu firmanın 2003’deki adı Yeni İlaç. Bu firma 2008 yılı sonunda İtalyan firması Recordati tarafından satın alınıyor. Temmuz 2009’da gerçekleşen yönetim kurulunun kararı ile firmanın adı Yeni Recordati İlaç olarak değiştiriliyor. 2008 İstanbul ilinde bulunan özel hastaneler.doc 5 Şubat 2003 tarihli bu belgede Medical Park Sultangazi isminde bir hastane var. Oysa 2003’de bu isimde bir hastane yok. 2003’de Sultangazi ilçesinde Sultan Hastanesi isimli bir hastane var. Bu hastane Temmuz 2008’de Medical Park Hastaneler Grubu tarafından satın alınıyor, ve hastanenin adı bu tarihte Medical Park Sultangazi olarak değiştiriliyor. 2007 Savunma Sanayi.xls 25 Şubat 2003 tarihli bu belgede Aselsan’da çalışan ve darbe planı için destek verebilecek kişiler listelenmiş. Aselsan’ın soruşturmayı yürüten savcılara gönderdiği bilgiye göre listede beliren İ.B., V.T. ve R.E.P. Aselsan’da çalışmaya Haziran 2007, Temmuz 2007 ve Eylül 2007’de başlamış. Bu kişiler 2003’de Aselsan’da değiller. 2006 Kapatılacak ve el konulacak dernekler.doc 24 Şubat 2003 tarihli bu belgede Liberal Avrupa Derneği isimli bir dernek “bölücü” olarak fişlenmiş; darbe sırasında el konulacak ve kapatılacak. Oysa 2003 senesinde bu isimde bir dernek yok. 2003’de mevcut olan derneğin adı Hür Demokratlar Derneği. Bu dernek, Nisan 2006 tarihindeki olağan kurulu toplantısında derneğin adını değiştirme kararı alıyor. Önerilen isimlerden Liberal Avrupa Derneği, oylamada en fazlada oyu alıyor, ve tüzük değişikliği ile derneğin adı değiştiriliyor 2005 Milli Mutabakat Hükümeti Programı.doc 3 Mart 2003 tarihli bu belgede Balyozcular darbeden sonra uygulayacakları ekonomi programını yazmışlar. Bu belgelerdeki ekonomi programı Haydar Baş’ın Kasım 2005’de bir kongrenin kapanışında verdiği tebliğden birebir, yani kelimesi kelimesine alınıtlar içeriyor. Küçük bir örnek. Milli Mutabakat Hükümeti Programı.doc, sayfa 5, paragraf 5: “1999 yılında IMF, Türkiye’ye mali destekli yeni bir anlaşma yapılabilmesi için Bankalar Yasası, Sosyal Güvenlik Yasası, luslararası Tahkim, Özelleştirme… gibi sözde reformların yapılması gerektiği bildirilmiştir.” Haydar Baş, 27 Kasım 2005 tarihli Milli Ekonomi Kongresi kapanış konuşması, paragraf 58: “1999 yılında IMF, Türkiye’ye mali destekli yeni bir anlaşma yapılabilmesi için Türkiye’nin Bankalar Yasası, Sosyal Güvenlik Yasası, Uluslar arası Tahkim, Özelleştirme… gibi sözde reformlarını yapması gerektiğini bildirmiştir.” 2004 Kamu Gorevlileri ve Destek Durumlari hazine.doc 15 Şubat 2003 tarihli bu belgede Hazine Müsteşarlığı’nda çalışanlar Balyoz’a destek durumlarına göre fişlenmiş. Belgede Müsteşar Yardımcısı olarak listelenen N.B., 2003’de Personel Dairesi Başkanı ve Ekim 2004’de Müsteşar Yardımcısı oluyor. Müsteşar Yardımcısı olarak listelenen B.A., 2003’de tarihte Hazine Başkontrolü olan ve Nisan 2004’de Müsteşar Yardımcısı oluyor. Yurtdışında görevde olarak listelenen N.Ş ve Z.B., 2003’de Türkiye’de görevli. Bu kişilerin Yurtdışı görevleri Mart 2004’deki Dış Tayin kararnamesi ile çıkıyor. bunlar sadece bazıları ve bu tarz örnekler vermeye devam edebilirim sabaha kadar eğer istersen. 2004 ve sonrası gerçekleşen olayların 2003'te hazırlandığı ve daha sonra dokunulmadığı iddia edilen bir cdde yer alması ve bu cdnin davanın temel taşı olması gerçekten çok inandırıcı doğrusu. şunları göz göre göre yok sayabilmek akıl işi değil. bu tarz saçmalıklar olduğu sürece inanmıyorum ben ergenekona da balyoza da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Tesbih said: ergenekona inanmamak dine inanmamak gibi birşey komik misin nesin sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 throine said: ergenekon'un ne olduğunu bilmemek, 90lardan beri konuşulan adı konulmuş bir oluşumu, hala 2008 akp ürünü sanmak için cidden dünyaya bugün gelmiş olmak lazım. susurluk raporlarına adı geçmiş, can dündar'ın "ergenekon" diye 97'de kitaplaştırdığı bir örgüt sonuçta. 90lardan beri bu ülkede olan şey çeteler. Askeriyede, jandarmada, devlette şurda burda. Şuan ergenekon denen şey hükümetin kendisine muhalefet tüm güçleri birarada içeri tıkmak için kullandığı bir laf sadece. Onca insanın aynı organizasyonun içinde yer aldığına inanıyor musun sen? Aralarında suçsuz vardır, suçlu vardır, suçlu olup da alakasız olan vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 kop kop kop http://www.youtube.com/watch?v=fp8qAUnIXzA (bunun daha çok sevdiğim bi versiyonu vardı ama bulamadım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Myshkin said: Şuan ergenekon denen şey hükümetin kendisine muhalefet tüm güçleri birarada içeri tıkmak için kullandığı bir laf sadece. Onca insanın aynı organizasyonun içinde yer aldığına inanıyor musun sen? Aralarında suçsuz vardır, suçlu vardır, suçlu olup da alakasız olan vardır. :)-D (tu) Budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 bu arada wamdue project demişken: http://www.youtube.com/watch?v=lbQCf8F1JsE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 abi diyorum işte 2003'te hazırlanmış olduğunu söyledikleri 11 nolu cd bu balyozun dayanağı. içeriğinde de yıllar sonra gerçekleşen olaylar yer alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 hayvanlar iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Aluriel said: abi diyorum işte 2003'te hazırlanmış olduğunu söyledikleri 11 nolu cd bu balyozun dayanağı. içeriğinde de yıllar sonra gerçekleşen olaylar yer alıyor yok,anlayan anlıyor zaten de ısrarla anlamayan ya da anladığı halde anlamazdan gelenlere diyecek bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 he tabi ergenekon diye birşey yok bütün hapise atılanlar iktidarın kendi temizleme operasyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 ergenekon: 1.en baba TÜRK efsanesi. 2.Türkiye'nin işgal edilme ihtimaline karşı kurulduğu iddia edilen ve işgal altındayken halkı düşmana karşı örgütlemeyi amaçlayan teşkilatın adı. bunun haricindeki tüm ergenekon tanımları,tarifleri şu an için bana bir şey ifade etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Yani Türkiye'de halkın kendi çizdikleri sınırlardan çıkan iktidarları destekleme durumlarına karşı sürekli tavır alıp kimi zaman zor kullanarak kimi zaman manipülasyonla sistemi yönlendirmeye çalışan birçok bürokrat,gazeteci ve askerden oluşan derin devleti yok öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar