Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istanbul tek gunluk plan

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Diger basliga ekleyemiyorum cunku benim plan biraz farkli:

Amerika'dan 2 yakin arkadasim ziyarete geliyor, birinin ailesiyle beraber. 4 gun 3 gece kalicaklar Istanbul'da, genel plan belli, Cumartesi gunu de muze & tarihi stayla geziler olacak.

Sabah Sultanahmet'e gidip Ayasofya, Sultan Ahmet, Topkapi, Yerebatan, Kapalicarsi yapicam ozet olarak Cumartesi gunu. Buna Galata kulesi, belki Beyoglu'nda baska guzel ve eski sokaklar, Kiz Kulesi (gidip icine girmek degil de -oluyo mu onu da bilmiyorum- guzel bi acidan gorme firsati diyelim) vs mumkun oldugunca eklemek istyorum.

Hic turist gezdirmedim biraz yardim pls, hepsine de cocukken gittim gezmeye, 4 sene istanbulda okudum bi kere sultanahmet'e gitmedim. Cumartesi gununuz olsa tarihi bi tur icin, nerelere hangi sirayla ugrardiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Penth. Yer olarak nerden yola cikacaksiniz bilmiyorum ama
su guzergahi kullanmani tavsiye ederim en azindan ben en son boyle yapmistim memnun kalmisti arkadaslar.Senin ve arkadaslarinin da yurumeyi sevdiginizi ve sabahin korunde yola cikabileceginizi umarak;

Beyazit'a gidip burdan baslayin tura. Kapali Carsi'nin bir kismini gezdikten sonra tramvayla Sultanahmet.

Sultanahmet turunda aslinda sira vs cok farketmesede ben sirasiyla Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapi Sarayi Müzesi, Aya İrini Kilisesi ve Topkapi Sarayi'ni(normalde bu tam 1 gun surer de zaman kisitli oldugundan kisa bir dolasacaksiniz artik hic olmamasindan iyidir) öneririm. Saray cikisi donuste Istanbul Arkeoloji Muzesi'ne 15 dakika bile olsa ugrayin mutlaka.Cikista Sultanahmet Parkinda mola verirsiniz bir de burasi tam karsidan goruyor Ayafosya ve Sultanahmet camilerinin bol bol fotografini cekerler. Burdan sonra da soldan gidip bir Yerebatan Sarnici'na ugrarsiniz zaten cok az vaktinizi alir, cikisinda ise alaykosku caddesine dogru inin.

Alaykosku'nden Gulhane Parki'na yurursunuz, fotograf cekmeyi seviyorlarsa burda zaten kitlerler seni bogaz fotosu cekerken uzun bir sure cunku manzara muthis, isiniz bitince de asagidan sarayburnundan cikarsiniz.

Sarayburnu'ndan yuruyerek devam edin sirkeci, eminonu. Simdi normalde burdan galataya gecerdik de kiz kulesi demissin, en iyisi eminonunden Uskudar vapuruna atlamak bogazda vapurla giderken biraz da istanbulu vs anlatirsin zaman gecer. Uskudarda direk Salacak sahil yoluna gecin. Cunku Kiz kulesinin en iyi ve yakindan goruldugu semt istanbulda salacak. Burda Red&Black cafe olmasi lazim yemek, kahve, nargile (ben icmedim nasil bilmiyorum da siz icersiniz belki) vs mevcut biraz da orda takilip Uskudar'dan vapurla geri donersiniz.

Dondukten sonra Galata Koprusu'nu mutlaka yuruyerek gecin ordan da Galata Kulesi ve Tunel yaparsiniz. Tunelden Taksime gecersiniz ki zaten gece olmus olur. İstanbul'da 4 sene kalmissin zaten, Taksim hakkinda bisi yazmama da gerek yok sen kendin uydurursun guzel bisiler gunun kapanisi icin.

Aslinda 1 gunun daha olsa guzel olurmus o gunu de;

Balat - Feshane - MiniaTurk - Pierre Lotti - Taksim - Dolmabahce Sarayi- Besiktas - Ortakoy falan yapardin da neyse artik.

hangi muzede, sarayda vs neye bakalim neyi gecelim hic bilmiyorum ya da bu kadar sey bir gune nasil sigar diye bi kaygin varsa bugun ogle tatilinden sonra internetim yok ama yarin aksam veya persembe O.M atarak cevaplamaya calisirim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi supersin, ben sana detay vereyim o zaman.

the marmara pera'da kalicaklar, cuma aksami gelicekler. ilk aksam yemek uzerine asmalimescit galata fln bar crawl, icmece bol bol. cumartesi sabahtan tunelden eminonune iner, ordan gideriz diyodum, yani senin su gidis gelis planinin tam tersini yapabilirim dediklerinin, uyar mi? hangi yere once gitmek lazim, kapalicarsida alisveris yapmak isticekler baya, bi yandan da topkapi ve ayasofyayi adam gibi gzdirmem lazim, digerlerine de giricez tabi de topkapi oldu bittiye gelsin isteimyorum. ben kucukken gitmistim, muze ve sarayin ayri oldugunu hatirlamiyorum bak.

gulhane parki super fikir aslinda, yuruyerek inebiliriz yani tum oralara diyosun?

bogaz turu yaparsak hicbisey yetismez gibi geliyo abi, saatler surucek turdansa belki bi karsiya gec hemen geri gel yaptiririm, belki on uda yapmayiz avrupa taraifndan bakariz kiz kulesine. gormesek de coook da onemli degil, guzel manzarada fotograf lazim o da gulhane parki demissin zaten. cumartesi gecesi angelique yapicaz.

pazar sabahi da iste ortakoyde kahvalti, sonrasinda da hala adam gibi bi plan yok aslinda. oneri bekliyorum bunun icin de. allah razi olsun, turist gezdirmek ne zormu slan adamlari baya mutlu gondemrem lazim bu kadar tr yi ovdukten sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...