Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

canım çok sıkkın günlük,problemliyim

Trans

Öne çıkan mesajlar

Neyse sizinle tartışmaya devam edecek vaktim olmasa da son iletimi yazayım. Ben şunu anlamıyorum. Bize seçme hakkı verseler, kim doğuda çalışacak? O zaman bu okullar boş kalsın. Devlet okullarında öğretmenliğin ne olduğunu herkes biliyor. Neticede bu özel sektör değil. Kaçmak istersem istifa ederim, bu koşullar bana göre değil diye. İstemeyen kolejde çalışsın, dersanede çalışsın...
Sosyal ağlarda paylaş

ha ayrıca işin vicdani boyutunu çok iyi anlıyorum.benim okulum kolej gibi şuan resmen.çok kötü okullarda da görev yaptım şehir merkezinde olmalarına rağmen.ama okulumda gördüm ki istediği zaman milli eğitim o kadar güzel adam ediyo ki okulları.olay senin benim oraya gitmem değil aslında.öğrencilerle birlikte sana bana da eğitim verilebilicek bi ortam hazırlanması.yoksa şartları kabullenmeyi doğru bulmuyorum,fırsat eşitliğinin ihlali var daha çok
Sosyal ağlarda paylaş

L'amante said:

Neyse sizinle tartışmaya devam edecek vaktim olmasa da son iletimi yazayım. Ben şunu anlamıyorum. Bize seçme hakkı verseler, kim doğuda çalışacak? O zaman bu okullar boş kalsın. Devlet okullarında öğretmenliğin ne olduğunu herkes biliyor. Neticede bu özel sektör değil. Kaçmak istersem istifa ederim, bu koşullar bana göre değil diye. İstemeyen kolejde çalışsın, dersanede çalışsın...

bence şu daha mantıklı olur doğuyu yada kötü koşullu tüm okulları eğitime ayrılan bütceyi çoğaltarak adam ederlerse seçme şansı verilirse dahi inan yüzbinlerce (işsiz) öğretmen kabul eder,gerçi adam edilmese de oralar edicekler ama atayan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

cereb ne sorcam bu zorunlu hizmet illa doğu mu yoksa başka yerlerde de mi yapılıyo nedir
http://personel.meb.gov.tr/upload/turkiye_haritasi_hizmet_bolgeleri.pdf e göre mesela istanbul 2. sınıf il sfdfsd

o şeymiş
mesela istanbulda bile doğu görevi sayılabilecek ücra köşelerde okullar varmış lan
onu öğretmişti bi örtmenim
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

cereb ne sorcam bu zorunlu hizmet illa doğu mu yoksa başka yerlerde de mi yapılıyo nedir
http://personel.meb.gov.tr/upload/turkiye_haritasi_hizmet_bolgeleri.pdf e göre mesela istanbul 2. sınıf il sfdfsd

aynen istanbulun çoğu yeri doğu.daha doğrusu zorunlu hizmet bölgesi.biçok ilde var bu bölgeler doğuda olmayan.adı doğu görevi kalmış işte
Sosyal ağlarda paylaş

L'amante said:

hayır dediğin çok doğru,ona diyecek lafım yok zaten.zorunlu görev yapsın iyi güzel hoş,madem böyle bir sistem getiriyosun,o zaman öğretmene diyeceksinki sen nereye gidersen git,4 yıl sonra istediğin yere tayin olursun.doğuya öğretmen olarak gitmek isteyenlerede maaş fazlası verirsin,cazip hale getirirsin
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:

L'amante said:

bence şu daha mantıklı olur doğuyu yada kötü koşullu tüm okulları eğitime ayrılan bütceyi çoğaltarak adam ederlerse seçme şansı verilirse dahi inan yüzbinlerce (işsiz) öğretmen kabul eder,gerçi adam edilmese de oralar edicekler ama atayan yok.

Evet böyle bir düzenleme verimi artıracaktır. Ama öğretmenlik sadece devletle bizim aramızda olan bir iş değil. Benim daha önce çalıştığım okulda en uzun çalışan matematik öğretmeni bendim ve 10 ay çalıştım. Kadroya geçtiğim için ayrıldım. Benim yerime nasılsa kadrolu biri atanacak ve en az 3 yıl kalır diyordum ama asker öğretmen vermişler. yani seneye o da yok. Bunun vicdan azabını yaşamıyorum dersem yalan söylemiş olurum...

allaaam forum acemisi olduğum nasıl belli ne yaptıysam nickler karışmış. cerebralis lamante olacak, lamante de cerebralis:)))
Sosyal ağlarda paylaş

abi öğretmen sevgili bulmuşsun ne yapsam diye düşünüyosun
milleti burda birbirine düşürüyosun
yapacağın tek şey var parasını yemek ya.
yükseğe gitmeyeceksende birikmişlerini al tatile gidin. otellerden çıkmayın. hesabıda ödet. iş bulunca söz öderim vaatleri ver
baktın sıkıldın artık ayrıl gitsin ya
Sosyal ağlarda paylaş

L'amante said:

cetintas said:

Neticede memuriyette doğu hizmeti var ve o bunu bilerek öğretmen oldu.

söylemeye çalıştığım bu...

sevgili meslektaşım=)) ben de aksini iddia etmiyorum ki.ama kabul etmek gerekir ki koşullar bi süre sonra zor gelebilir insana,üniversiteye başlarken herkeste bi polyannalık olmuyo değil,ne derece doğru tercihler yapılıyo vs vs.
ama işte benim şikayet ettiğim konu fırsat eşitsizliği tamamen.hem öğretmen hem öğrenci için.ve hani devlet bu eşitsiliği görmezden gelirken ben doğuda 10 yılımı kendimi parçalayarak harcasam okyanusta damla kalır.anlatabildim mi bilmiyorum.

edit: bu arada evet vicdan azabını sen ben yaşıyoruz ama nafile üzülmekle kalıyoruz.elimizden geleni yapıyoruz ama şevkimiz özenle kırılıyo bi yerde malesef.(benimki kırılmadı daha ama=P)
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

Sparkcaster said:

o şeymiş
mesela istanbulda bile doğu görevi sayılabilecek ücra köşelerde okullar varmış lan

Örnek sarıyerin köy ilkokulları. Bildiğin karadenizin en yobaz köyleri nasılsa aynen öyle. Hiç karadenize ya da doğu-güneydoğuya gitmeye gerek yok, istanbulun içinde 100 sene önceyi yaşayan insanlar görmek isteyenler gidip görsünler.
Sosyal ağlarda paylaş

Trans said:

zorunlu görev yapsın iyi güzel hoş,madem böyle bir sistem getiriyosun,o zaman öğretmene diyeceksinki sen nereye gidersen git,4 yıl sonra ya da daha fazla bir yıldan sonra istediğin yere tayin olursun.doğuya öğretmen olarak gitmek isteyenlerede maaş fazlası verirsin,cazip hale getirirsin doğuda öğretmenliği
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

kermit said:

Sparkcaster said:

o şeymiş

Örnek sarıyerin köy ilkokulları. Bildiğin karadenizin en yobaz köyleri nasılsa aynen öyle. Hiç karadenize ya da doğu-güneydoğuya gitmeye gerek yok, istanbulun içinde 100 sene önceyi yaşayan insanlar görmek isteyenler gidip görsünler.

oralar sarıyer değil abi zaten
50 km sarıyere nerdeyse
aralarında bi tanesi güzel oda rumelifeneri köyü baya iyi. gittim gördüm çok güzel bi yer. köy diyolarda kasaba olmuş zaten sarıyerede 20 30 dk falan sürüyo dolmuşla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...