fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 1 - kızla ilişkiyi bitirip yüksek yaparsın, önüne kapılar açılır (açılmaya da bilir ama açılma ihtimali yüksek), alır yürürsün, istediklerini yaparsın, başka birini bulur ona alışırsın bu kızı unutursun, arada hatırlarsan rakıya meze yaparsın en fazla 2- kızla hemen evlenirsin, iş bulur çalışmaya başlarsın, 2 çocuk yaparsınız, evli ve 2 çocuk babası olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 fedenin 2. şıkkında yüksek yok kız kendini düğşünüyo bu kadar bariz seni birazcık düşünse yüksek yap ben burda biraz daha idare edeyim vs tarzında fikirler sunardı. bencil ol sen onu kullan yükseğe gidene kadar. hatta parasını ye sonra yükseğe git ayrıl. kızlar bencildir zaten unutma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 kız bide öğretmen en az 2bin lira aylığı var ek derslerle doğuda para harcamıyodurda. birikmişi vardır bi sürü. borca girdim bankaya diye bi yalan uydur para iste. parasını al yhükseğe git ayrıl işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 kermit said: kız bide öğretmen en az 2bin lira aylığı var ek derslerle doğuda para harcamıyodurda. birikmişi vardır bi sürü. borca girdim bankaya diye bi yalan uydur para iste. parasını al yhükseğe git ayrıl işte beyler adam ali kaptan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ulen 2 gün internete giremedim mevzu nerelere gelmiş vay arkadaş :D şimdi beni kullanıp ulen nikahı kıyarız hop batıya geleyim diye yapılan bi durum yok.böyle üstü kapalı anlattığım için saçma yerlere çekilmiş haliyle. -bir iş yeriyle anlaştım,okulum olduğu için uğraşıcak vaktim yok,o yüzden orada çalışıyomuşum gibi gösterilecek,sigorta parasınıda ben vericem ( ben dediysem ben değil,kız arkadaşım ödeyecek ). evlilik olaylarında 1 sene sigorta istediği için bu durum. -kızın amacı aslında doğudan kurtulayım batıya geleyim olayı değil,benim yanıma gelmek istiyor sadece,ki çok uzun zamandır tanıdığım,bildiğim bir insan.ben batıda değilde doğuda saçma sapan bi üniversitede olsam yine oraya gelmeye çalışıcaktı. -yurt dışı master olaylarında kafamı karıştıran olay, evlilikten sonra benim çekip gitme olayım. sonuçta yanıma gelmeye uğraşıyor bense yurt dışı planı yapıp ondan kaçıyomuşum izlenimi sergiliyorum bir nevi. -ha derseniz yüksek lisans %100 mü,değil tabiki.hem askerlikten yırtarım hem yüksek yaparım ayağına düşündüğüm ama düşük ihtimalde olsa olabilitesi olan bi durum. -mühendisim bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 cerebralis Ben de öğretmenim. 25 tercih yaparak atandım. Nereye gittiğimi, orada kaç yıl kalmam gerektiğini, işin koşullarını v.s. bilerek bu işe başladım. Ayrıca ben y.lisans öğrencisiydim atanmadan önce. 13 saatlik otobüs yolculuğu yaptım her hafta ders döneminde. Şimdi tez dönemindeyim ve çekmediğim kalmadı. Küçük yerlerde yaşamaya alışmak da epey zaman aldı. Fakat ben tüm yaşadıklarıma rağmen ne yaşayacağımı bilerek atandım. Kimse beni tercih etmediğim bir yere zoraki göndermedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ha bu arada bi arkadaş demiş,doğuya kendi gidiyo ne ayak gibisinden.doğuya bizzat devlet yolluyor,yolladığı gibide ordan dönme ihtimalini 0'ladığı için bişey yapamıyosun.bi öğretmen doğuda 10-15 yıl çalışsa anca batıya gelebiliyor,tabi devletin kadro açtığını düşünürsek,ki genelde kadro falan açılmadığı için batı kavramı sadece evlilikle oluyor. farkındaysan batıda öğretmenlik yapanların neredeyse hiçbiri ahanda ben doğuya gittim öğretmenliğimi yaptım bileğimin hakkıyla geldim diyemiyor,gördüklerin ya çok genç ya da çok yaşlı oluyor.genç olanlar evlenip geliyor,yaşlı olanlar artık emekliliğine yakın şanslıysa gelebiliyor umarım açıklayıcı olmuştur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 L'amante erkek olduğun için sana koşullar normal gelebilir,normal büyüdüğün yer batı değilse oraların normal gelmesi çok normal ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 L'amante said: cerebralis Ben de öğretmenim. 25 tercih yaparak atandım. Nereye gittiğimi, orada kaç yıl kalmam gerektiğini, işin koşullarını v.s. bilerek bu işe başladım. Ayrıca ben y.lisans öğrencisiydim atanmadan önce. 13 saatlik otobüs yolculuğu yaptım her hafta ders döneminde. Şimdi tez dönemindeyim ve çekmediğim kalmadı. Küçük yerlerde yaşamaya alışmak da epey zaman aldı. Fakat ben tüm yaşadıklarıma rağmen ne yaşayacağımı bilerek atandım. Kimse beni tercih etmediğim bir yere zoraki göndermedi. zorla göndermedeki anlam şu. bak biz seni şuralara şuralar göndericez seç beğen al diyo. gönderebildiği yerlerde belli başlı doğu yerleri yada köy kasaba. tabir caizse senin gibi yada başkalarının büyük şehirde yaşaıp, üniversiteden sonra öyle bi yere gitmesi koyuyo. zoraki dediğimiz bu. sen biraz polyanacılık yapıyosun. yok bilerek gittim, böyle olacağını biliyosum. görende dört dörtlük bi hayatın vardı sanacak orda. her gününü evde geçiriyosun yapacak bi aktiviten yok okul ve okuldaki çocukları pikniğe götürmek dışında. çok güzel tabi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Trans said: L'amante erkek olduğun için sana koşullar normal gelebilir,normal büyüdüğün yer batı değilse oraların normal gelmesi çok normal ;) ha bide bu var erkekler zaten rahat o konularda bayansan zaten dışarı adım atman bile mahalle esnafı tarafından "vay kaşarr" gözüyle bakıldığı için ayrı bi sıkıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 İyi o zaman doğuya öğretmen göndermesinler. Herkes batıda çalışsın. Kimse kalmadığı için tabii ki zorlaştıracaklar bazı şeyleri. Ayrıca doğuda 10-15 yıl çalışması gereken tek branş sınıf öğretmeniğidir. Onlar da çok ücra köylerde çalıştıkları için hizmet puanları yüksektir. Bu nedenle de tayin zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ehehehe erkek olduğum için demek:))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 nası yani ? hizmet puanın yüksek olunca atanman daha kolay olmuyomu ? benmi yanlış biliyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 herkes aynı koşulda başlıyo işte o kadar da gözü kapalı diil kimse.ama karşı çıktığım durum şu zorla yollamıyo falan değil.ben 2 yıl sonra doğu yolcusuyum mesela..adı üstünde zorunlu görev yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 L'amante said: ehehehe erkek olduğum için demek:)))eheheheh evet :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 10 15 yıl büyük kolpa yalnız, kız seni yiyo gibime geldi, taklaya gelme müdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ee peki bişey sorayım o zaman.hizmet puanı yükseliyor iyi güzel hoş,tayin olayın imkansızlaşıyorsa bu yüksek hizmet puanını ne yapacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 o şeymiş hizmet puanı bi sürü kişinin yüksek oluyomuş o yüzden tayin için talep fazla ama eleniyosun galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 kermit said: L'amante said: cerebralis Ben de öğretmenim. 25 tercih yaparak atandım. Nereye gittiğimi, orada kaç yıl kalmam gerektiğini, işin koşullarını v.s. bilerek bu işe başladım. Ayrıca ben y.lisans öğrencisiydim atanmadan önce. 13 saatlik otobüs yolculuğu yaptım her hafta ders döneminde. Şimdi tez dönemindeyim ve çekmediğim kalmadı. Küçük yerlerde yaşamaya alışmak da epey zaman aldı. Fakat ben tüm yaşadıklarıma rağmen ne yaşayacağımı bilerek atandım. Kimse beni tercih etmediğim bir yere zoraki göndermedi. zorla göndermedeki anlam şu. bak biz seni şuralara şuralar göndericez seç beğen al diyo. gönderebildiği yerlerde belli başlı doğu yerleri yada köy kasaba. tabir caizse senin gibi yada başkalarının büyük şehirde yaşaıp, üniversiteden sonra öyle bi yere gitmesi koyuyo. zoraki dediğimiz bu. sen biraz polyanacılık yapıyosun. yok bilerek gittim, böyle olacağını biliyosum. görende dört dörtlük bi hayatın vardı sanacak orda. her gününü evde geçiriyosun yapacak bi aktiviten yok okul ve okuldaki çocukları pikniğe götürmek dışında. çok güzel tabi bunlar. alla alla ben hayatım süper, mükemmel geçiyor demiyorum. ama benim işimin koşulları bu, bunu kabullenmem lazım. sonuçta birileri burada öğretmenlik yapmak zorunda. ben geçen sene kasabadaydım, şimdi küçük bir il merkezindeyim. bunun vicdanını yaşıyorum çoğu zaman. o çocukların suçu neydi diye... benim çok bunaldığım zamanlar oldu, böyle zamanlarda tek sorguladığım şey, bu koşulları düşünemeden neden bu mesleği seçtiğimdi. tek düşündüğüm şeyse istifa idi. ama sonra alıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 yani o branşta daha çok görev yapmışlar,kıdemliler elene elene sana sıra geliyo işte yıllar geçtikçe.herkes branşdaşıyla yarışıyo bi nevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 L'amante said: kermit said: L'amante said: cerebralis Ben de öğretmenim. 25 tercih yaparak atandım. Nereye gittiğimi, orada kaç yıl kalmam gerektiğini, işin koşullarını v.s. bilerek bu işe başladım. Ayrıca ben y.lisans öğrencisiydim atanmadan önce. 13 saatlik otobüs yolculuğu yaptım her hafta ders döneminde. Şimdi tez dönemindeyim ve çekmediğim kalmadı. Küçük yerlerde yaşamaya alışmak da epey zaman aldı. Fakat ben tüm yaşadıklarıma rağmen ne yaşayacağımı bilerek atandım. Kimse beni tercih etmediğim bir yere zoraki göndermedi. zorla göndermedeki anlam şu. bak biz seni şuralara şuralar göndericez seç beğen al diyo. gönderebildiği yerlerde belli başlı doğu yerleri yada köy kasaba. tabir caizse senin gibi yada başkalarının büyük şehirde yaşaıp, üniversiteden sonra öyle bi yere gitmesi koyuyo. zoraki dediğimiz bu. sen biraz polyanacılık yapıyosun. yok bilerek gittim, böyle olacağını biliyosum. görende dört dörtlük bi hayatın vardı sanacak orda. her gününü evde geçiriyosun yapacak bi aktiviten yok okul ve okuldaki çocukları pikniğe götürmek dışında. çok güzel tabi bunlar. alla alla ben hayatım süper, mükemmel geçiyor demiyorum. ama benim işimin koşulları bu, bunu kabullenmem lazım. sonuçta birileri burada öğretmenlik yapmak zorunda. ben geçen sene kasabadaydım, şimdi küçük bir il merkezindeyim. bunun vicdanını yaşıyorum çoğu zaman. o çocukların suçu neydi diye... benim çok bunaldığım zamanlar oldu, böyle zamanlarda tek sorguladığım şey, bu koşulları düşünemeden neden bu mesleği seçtiğimdi. tek düşündüğüm şeyse istifa idi. ama sonra alıştım. sen kötü şartları kabullendiysen, kötü sistemi "elimizden bişi gelmiyo allah büyüktür" diye kabul ettiysen yapacak bişi yok. insanlar bun sistemi ve böyle yerlerde göreev yapmayı istemiyo bu kadar basit arada senin gibi 3 5 tane çıkıyo orası ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 kermit said: o şeymiş hizmet puanı bi sürü kişinin yüksek oluyomuş o yüzden tayin için talep fazla ama eleniyosun galiba evet böyle, sınıfçıların çoğunun hizmet puanı yüksek oluyor. kendi aralarında yarışıyorlar sonuçta. ben doğudayım ama çalıştığım yer zorunlu hizmet değil. 3 yıl sonra zorunlu hizmeti de 25 okul tercih ederek isteyeceğim. 25 okuldan biri gelmezse de o zamn düşünürüm ne yapacağımı:))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Kadınlar nankördür kardeşim. Tanıdığım en iyi kadın annemdir, onun babama yaptıklarını bilirim. Sonra da eşimdir, ondan da ne çektiğimi bilirim (benim ona çektirdiklerim ayrı bir konu). Sonuç olarak seninle evlenmeyi bulunduğu yerden kurtuluş olarak gören kadın tehlikelidir. Sana saygı göstermeli. Madem bu kadar büyük bir istek var içinde yüksek lisans yapmak konusunda, buna saygı göstermek zorunda. Neticede memuriyette doğu hizmeti var ve o bunu bilerek öğretmen oldu. Al karşına bu kızı, düşüncelerini olduğu gibi söyle. Geri tepiyor falan demişsin üstü kapalı. Ne demek? Yani sen bu düşüncenden bahsettiğinde sana tavır mı yapıyor? Bak eğer öyleyse zaten bu kızla evlenme konusunu ciddi olarak düşün. Evlilik basit bir iş değil canım. Yok, yanlış anlaşılmasın, gidip nikah dairesinde imzayı basıp, gerdeğe girmek, çocuk yapmak falan çok kolay. Ama mevzu o sorumlulukları taşımak, kaldırmak. Benimle bulunduğu yerden kurtulmak için evlenmek isteyen bir kadın, bulunduğu yerden kurtulduktan sonra başka dayatmalar yapabilir, şartlar belirleyebilir. İyi düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ya abi şöyle örnekleyeyim o zaman.mesela muştasın ve öğretmensin buna ek olarak köyündesin.hizmet puanın yıllık 30 geliyo diyelim.sözde oradaki zorunlu doğu hizmetin 3 ya da yılda bitecek. 3-4 yılda aldığın puan 90-120 arası bi puan.sen şimdi bu puanla egeye gelemiyosun çünkü kadro açmıyolar tayin istemelik.ama atıyorum 2 yıllık öğretmensin yine aynı yerde ve puanın 60,basıyosun nikahı,zırt diye izmir-alsancak ta bi okula bile gelebiliyosun.hal böyle olunca doğuda öğretmenlik yapmak istemez kimse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 beyler trans izmir alsancakta yaşıyo kızda izmirli onu anladık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar