Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 hacılar phpde yeniyim de biraz şu once olayını çözmeye çalışıyorum ama çözemedim. php manueline falan da baktım ama yetmedi. Madem 1 kere include etmek yetiyor niye 2 farklı fonksiyon var. Yani nasıl bir durumda include, nasıl bir durumda once kullanmalıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 said: essentially, there is no difference. With "include", if the file being included is not found proccessing continues without error. If you use "require" and the file is not found, your PHP script will get a 'fatal error' and all proccessing will stop. Google araması 4. sonuç 2. mesaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 abi olay require ile include arasındaki fark değil _once kullanımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Su cevaptan sonra yol yakinken birak hacim sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 evet bilmediğim, anlamadığım birşey karşıma çıktığında hemen bırakmalıyım. sen öyle yapıyorsun heralde. performansla alakalıymış sanırım öyle anladım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Kıçına _once eklediğin zaman sadece ve sadece 1 defa include veya require ediliyo. Böylece olası çakışmaların önüne geçmiş oluyosun. A B C dosyaları olsun, A hem B'yi, hem C'yi; B de C'yi include etmeliyse, _once eklemezsen patlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 eklersen de patlayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Bak bunu düşünememiştim, teşekkürler cevaplar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 sorun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Kojiroh said: Kıçına _once eklediğin zaman sadece ve sadece 1 defa include veya require ediliyo. Böylece olası çakışmaların önüne geçmiş oluyosun. A B C dosyaları olsun, A hem B'yi, hem C'yi; B de C'yi include etmeliyse, _once eklemezsen patlarsın. şey gibim işte c'deki #pragma once Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 aslinda performans ile alakali bir durum. en iyi pratik, once kullanmamaktir. Yazdigin yazilimi oyle bir yazicaksin ki, bir dosya bir execution da en fazla bir kere cagrilcak, bir cok dosyada geciyorsa bile. Tabii bazen yazilimin kompleks hale gelir kontrol edemedigin durumlar olur. Yanlis hatirlamiosam o zaman notice veriyordu yazilim ama yine de calismasi gerek. O cikan hatayi elemine etmen icin once kullanirsin. Once kullandiginda cunku, PHP engine ekstradan CPU harcayarak o dosyanin daha once include edilip edilmedigine bakar, edildiyse es gecer vs. Bu fazla islemci gucu harcanmasina sebep olur. once kullanmadiginda yazilim hic check yapmaz direkt include eder. Fark odur. O yuzden yapisal olarak iyi bir yapi kurup once siz include etmen kodunun daha efektif calismasini saglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 di said: Su cevaptan sonra yol yakinken birak hacim sen. di tam bir yobaz ilkokulu öğretmeni gibisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar