Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Augmentin

Rerore

Öne çıkan mesajlar

doktor vermeden antibiyotik almayın.
ben de zamanında augmentin'e dadanmıştım, grip olur gibi olur olmaz yutuyordum, her türlü kırıklığı döndürüyor diye işime geliyordu. sonra bi gün gerçekten gerektiğinde aldım ve hiçbir şey olmadı, vücut bağışıklık geliştirmiş. bu yüzden senelerce her hasta olduğumda iğne yedim. novalgin ile karıştırılmış penisilin iğnesi yemek hiç hoş bir şey değil, bilgilerinize korkuturcasına sunarım :/
Sosyal ağlarda paylaş

5 gün boyunca 12 saat aralıkla augmentin bid al 5gündür ateşin geçmediyse, calpol gibi ateş düşürücülerde işe yaramadıysa. doktorda farklı bişi söylemeyecektir eminim.

antibiyotik konusunda evet vucud kendisi bişi oluşturmaz, bakteriler güçlenebilir ki bir insan ömründe böyle bişi yapmak için bayağı yoğun kullanmak lazım. Bide her bakteri her antibiyotiğe cevap vermez onla ilgili bişi olabilir. gram negatif ile pozitifler farklı antibiyotiklere göre farklı cevaplar verebiliyorlar. Gram negatif diplokoklar için istediğin kadar augmentin veya penisilin kullan mesela azalmaları çok az olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Emaleth said:

vücut bağışıklık geliştirmiş.

Bu nasıl bir bağışıklık merak ediyorum. Zira bizi ilgilendiren vücudu değil zararlı bakterilerin bağışıklık kazanması. acaba vücut hırs yapıp antibiyotiği parçalayan ekoli türü mü oluşturuyor

bagisiklik degil ozu, antikorlarin gelismemesi. vucut takviye almaya o kadar alisiyor ki, kendi savunma mekanizmasi ise yaramaz hale geliyor.

dahasi antibiyotikler karacigeri bitirir. yapmayin oyle seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Emaleth said:

vücut bağışıklık geliştirmiş.

Bu nasıl bir bağışıklık merak ediyorum. Zira bizi ilgilendiren vücudu değil zararlı bakterilerin bağışıklık kazanması. acaba vücut hırs yapıp antibiyotiği parçalayan ekoli türü mü oluşturuyor

yanlış tabir kullanmış olabilirim. bağışıklık geliştiren o zırt pırt hortlayan mikrobik durumdu tabi. augmentin aldım ve hiçbir şey olmadı günlerce, onu diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Abi doktora danışmadan antibiyotik alma zaten bir, ikincisi Augmentin bir de çok ağır bir antibiyotik, hiç gerek yok ya.

çok uzun zamandır kullanmıyordum antibiyotik sadece üst solunum yoluna etki eden antibiyotik varsa bunu kullanmamayım diye sormuştum

senko said:

5 gün boyunca 12 saat aralıkla augmentin bid al 5gündür ateşin geçmediyse, calpol gibi ateş düşürücülerde işe yaramadıysa. doktorda farklı bişi söylemeyecektir eminim.

antibiyotik konusunda evet vucud kendisi bişi oluşturmaz, bakteriler güçlenebilir ki bir insan ömründe böyle bişi yapmak için bayağı yoğun kullanmak lazım. Bide her bakteri her antibiyotiğe cevap vermez onla ilgili bişi olabilir. gram negatif ile pozitifler farklı antibiyotiklere göre farklı cevaplar verebiliyorlar. Gram negatif diplokoklar için istediğin kadar augmentin veya penisilin kullan mesela azalmaları çok az olur.

bana bunlarla gelin ki moral olsun

dediğim gibi doktora ilk hasta olduğum zaman gitsem grip ilacı verip gönderecek, ne kadar anltasamda geleceği göremediği için faydası olmayacak
her doktor da gerek kalırsa iç diye fazladan ilaç yazmaz
köydeyim zaten, bayram vs. doktor bile olmayabilir ilçede ki adı sadece hastane

neyse epey geçti, ilaç bitince bana neden sormadan ilaç alıyrsun ben ilk başını bilmiyorum ki ona göre ilaç yazayım diye 2 laf edip aynı ilaçtan yazar artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...