Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2012

poopla

Öne çıkan mesajlar

3 taktikten kasit 3 ayri formasyon. Biliyorsunuz match preparation da 3 ayri formasyon ayni anda calistiriliyor.

Ornegin 4-1-3-2(veya 4-1-2-1-2), 4-1-2-2-1 ve 5-3-2 kullaniyorum. Cokta kadro derinligi gerektirmiyor.

4-1-3-2: 1 DL, 1 DR, 2 DC, 1 DMC, 1 MC(yada AMC), 1 MR, 1 ML, 2 STR.
4-1-2-2-1: 1 DL, 1 DR, 2 DC, 1 DMC, 2 MC, 1 AMR, 1 AML, 1 STR.
5-3-2: 1 DL, 1 DR, 3 DC(2 DC 1 SWP de olabilir), 1 MC, 1 MR, 1 ML, 2 STR.

4-1-3-2 yi 4-1-2-2-1 e cevirirken, defans ve dmc ayni kalirken, MR, ML AMR, AML oluyor, STR 1 azaliyor, MC 1 artiyor. MR olan cogu oyuncu ayni zamanda AMR, keza ML lerin cogu da AML. Bu durumda maksimum Tek degisiklikle orta sahayi kuvvetlendirmis ve kanatlari ileri tasimis oluyorsun.

4-1-3-2 yi 5-3-2 ye cevirirken, sadece DMC yerine DC(yada SWP) aliyorsun. Daha defansif istersen 5-3-2 yi, 5-1-2-2 de yapabilirsin.

Bu arada amac karsi takimin neresi zayifsa oradan vurmak, hucum gucu kuvvetli ise 5-3-2 yada 5-1-2-2 ile defansi kalabalik tutarsin, Orta sahasi kuvvetli ise 4-1-2-2-1 e donersin. Hucum istersen 4-1-2-1-2 yapabilirsin.

Anlatmak istedigim mevcut kadrodan 1 defansi kuvvetli, 1 orta sahada basan, 1 de hucum yapan formasyon ayarlamak.
Sosyal ağlarda paylaş

3 ayrı taktiğim var zaten. 4 4 2, 4 5 1, 4 2 4.genelde 4 4 2 ile oynuyodum ona göre takım kurdum fln. arsenalle chelsea maçlarına 4 5 1 ile çıkıp yardırdım. sonra gün yüzü göremedim. taktikle çok uğraşmıyorum yada kenerdan talimat fazla göndermiyorum maç esnasında. asistanlarda diyo zaten farklı taktik dene diye ama ne yapsam yaranamadım. transfer işinide scoutlarla hallediyorum tavsiyeye gerek yok. yıl 2013 başı
Sosyal ağlarda paylaş

eden hazard, wayne rooney aklıma gelen ilk 2 isim oldu. oynuyolar attacking midlefield ile advanced playmaker kavramlarını doğru oturtmak lazım bence. yani wayne rooneyi attacking midlefield oynatırım mesela saldır GALAAAtasaray modunda eden hazardı da AP öyle verimleri iyi oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

2016-2017 premier lig sezon ortasinda tomas rojas diye arjantinli bir amc aldim. Ilk 5-6 mac hem mc olarak oynadi, hemde dil bilmediginden uyum sorunu cekti. Sonra amc ye cektim kendisini orada costu. Sezonu toplam 25 mac, 6 gol, 12 assistle bitirdi.
Gelecek sezonda acaip beklentilerim var kendisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

League Cup la, FA Cup uzerine oyna, sezon basinda high cup bonus verecegini ilan et.

Bizim takim 2016/2017 sezonu premier ligi 9. sirada tamamladi. League Cup tan dolayi Euro Cup tayiz bu sene.

Transfer sezonuna hizli girdik. Back-up amacli 1 amc/mc(1.2m), yetistirmelik 1 str(525k, work permitten dolayi Sirbistan daki feeder club a yolladim), ana kadro icin 1 str (4.1m), 1 mr (6m) aldik. 2 eski oyuncumuzla kontrat yeniledik(yoksa minimum release fee den kacacaklardi).
Satista durum iyi degil. Npower ch den takimda kalma 4 oyuncu daha vardi, alan cikmayinca free transfer le gitti elemanlar.

17m daha transfer butcemiz var. Ozellikle dc ve ml almak istiyorum. Ama kasada nakit yok(1.2m civari bisi kaldi). Monthly installment la transfer etmeye calisiyorum ama kabul etmiyorlar, bize karsi herkes pesinci olmus. Bize gelince herkes taksitci.

Boyle giderse ara transferde bisiler yapabilirim ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

League Cup la, FA Cup uzerine oyna, sezon basinda high cup bonus verecegini ilan et.

Bizim takim 2016/2017 sezonu premier ligi 9. sirada tamamladi. League Cup tan dolayi Euro Cup tayiz bu sene.

Transfer sezonuna hizli girdik. Back-up amacli 1 amc/mc(1.2m), yetistirmelik 1 str(525k, work permitten dolayi Sirbistan daki feeder club a yolladim), ana kadro icin 1 str (4.1m), 1 mr (6m) aldik. 2 eski oyuncumuzla kontrat yeniledik(yoksa minimum release fee den kacacaklardi).
Satista durum iyi degil. Npower ch den takimda kalma 4 oyuncu daha vardi, alan cikmayinca free transfer le gitti elemanlar.

17m daha transfer butcemiz var. Ozellikle dc ve ml almak istiyorum. Ama kasada nakit yok(1.2m civari bisi kaldi). Monthly installment la transfer etmeye calisiyorum ama kabul etmiyorlar, bize karsi herkes pesinci olmus. Bize gelince herkes taksitci.

Boyle giderse ara transferde bisiler yapabilirim ancak.

feeder club olayını nasıl yaptın? bildiğim kadarıyla benim pilot takımım fln yok. dün arjantinden aldığım oyuncu work permitten dolayı gelemedi ne yapmak lazım şimdi?

özelden sormuyorum bilmeyenler olabilir diye benim gibi
Sosyal ağlarda paylaş

feeder club, board la konusuyorsun, networking secenekleri icinde feeder club, parent club var. Feeder i secersen, board a ne amacli feeder aradigini soyluyorsun. Yok efendim bizim oyunculari loan edecek yer lazim, yok bize work permit icin feeder lazim, falan filan.
Olumlu yanit alirsan, ya board senin icin seciyor, ya da board istersen sen sec diyor. Sen secmek istersen board onune 4 tercih getiriyor, bunlardan birisini seciyorsun.
Genellikle Romanya, Sirbistan, Karadag gibi 2 sene sureyi doldurduktan sonra vatandasligini alabilecegin ulkelerin dusuk liglerdeki takimlari geliyor. Work permit sorunu olan oyuncunun permit cikmasa bile klube geliyor, sende kiralik olarak yolluyorsun. 2 sene feeder da kaldiktan sonra oynatabiliyorsun ingiltere de.
Bu work permit olayi gercek hayatta uygulanan prosessin aynisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Getafeyi üst üste 2 kere 3. yaptıktan sonra (madrid-barca geçilmiyor resmen) ondan sonra lowtstoft diye bir takımı blue square premiere taşıdım gençlerbirligi kovdu hocasını ona teklifte bulundum dalga geçtiler benle.

Hayır şunları yapmış adamı takımına istemesen bile dalga geçilecek ne var anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...