freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 şimdi selamlar sayın web developer lar.benim sorum çok ilginç gelebilir çoğunuza. şimdi ben vakti zamanında php,mysql - asp.net,vb.net,mssql ikili üçlüleri ile bir takım bişeyler yaptım.yaptım dediğim şeyler öyle çok basit olabilecek şeyler.bu saydıklarımı az çok kullanabiliyorum,neyin nasıl olduğunu biliyorum,onda bir problemim yok.ha bunların yanında az çok css,az biraz javascript,jquery bilirim.haliyle html bilgimde vardır.bunlarda ne kadar uzmansın derseniz hiçbirinde uzman değilim. mesela bana otur şunu yap deseniz debelenir eder,istediğiniz bi şekilde,ama amelece olur,ama güzel bi yöntemle olur yapabilirim herhalde. geliyorum soruma,şimdi ben bunları az çok biliyoken,bir web projesinde izlecek yolları adam akıllı bilmiyorum.yani çoğunuz bana aç google da,tuto araştır diyeceksiniz ama benim derdim bu değil.elimde zibilyon tane kaynak var.benim derdim siz ne yapıyorsunuz.sonuçta işlerinde uzman olan çok insan var şu forumda.bu işler tecrübe işleri olduğu için tecrübeli olan,daha doğrusu bu işleri bilenleri merak ediyorum. her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ya,ben sizin yöntemlerinizi merak ediyorum.yani elinize bir müşteri geldi benim için şu siteyi yap dedi,ilk adımınızdan son adımınıza ne yapıyorsunuz.bir nevi tuto isteği gibi aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ingenious Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 o kadar uzun yazmışın ki üşenip okuyamadım bile. her paragrafın başındaki iki kelimeyi okuyup anladığım kadarına cevap yazıyorum... benim çalışma sistemim üç maddeden oluşuyo: 1- ne yapılması gerektiğini öğren. 2- todo listesi çıkar. 3- otur kodla/tasarla/yayınla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 bende merak ediyorum bunu, az biraz web bilgim var ama standartlardan uzagiz vesselam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 standartlara uzaksında forumda neredeyse 2 haftada bir site fikrim var isim lazım diye başlık açıyosun.ne yapıyosun :D sen anlat işte, di anlatsın,zibilyon tane insan var bu işlerle uğraşan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 abi ben anlatiyimda, hani cok bilmisde yolu yordami budur gibisinden olmasin diye.. ben mesela site yaparken genelde hep ayni yolu izliyorum visual studio ac folderlar yarat; images, css, javascript; user controls, masterpages bunlara gerekli kontrolleri at html kismini bitir sonra C# kismina gec database baglantilarini fln yap sonra browserlarda test et. sonra upload et. bole yani benimki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Yöntem 1: -------- - Projeyi kağıt üzerinde tasarla (db yapısı, layout, vs) - CSS'ten başla - Her geçen saniye bi başka özelliğe heves et, her şey olsun iste - DB kısmını yapmaya üşen - Fail Yöntem 2: --------- - Projeyi kağıt üzerinde tasarla - Kağıdı kaybet - Kafadan class yazmaya başla - "Ya o kağıdı bi bulsam, süper şeyler vardır orda" - Fail Yöntem 3: --------- - Projeyi kağıt üzerinde tasarla - DAL ve BLL yaz - Diğer sınıfları oluşturmaya üşen - Fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 * Photoshop'ta siteni tasarla. Fireworks biliyosan o da olur. * PSD > HTML gecisini yap. * HTML'i SEO friendly kodla. * CSS'i hazırla. Framework kullanabilirsin. Grid layout mutlaka arastır ve uygula. * Javascript entegre et. Gerekiyorsa tabi. * X browser testlerini yap. IE6 icin ayrı bir css olustur. Mumkun oldugunca normal haline benzetmek icin ugras. * Analytics hesabı olustur, sitene gerekli kodu yerlestir. * Filezilla ile dosyaları servera at. * Eger gercekten guzel bir is yaptıgını dusunuyorsan, bazı CSS gallery'lere siteni submit et. * Her gun analytics datalarını takip et, kim nereden girmis incele, keyfine bak :) Google'da Responsive Web Design seklinde arama yap. Bu konuyu arastır. Bugunlerde artık oldukca onemli durumda. Tavsiye edecegim kaynaklar, hem inspration hem de bilgi anlamında; a list apart smashing magazine pattern tap i love typography Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 freemaniacss said: sen android yazmayacak mıydın yav asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Web olayi aslinda bir freelancerin en nefret ettigi seydir. Güzel site yapabilirsin ama hic bir zaman büyük firmalarin o müthis siteleri gibi olmayacak. Web bir takim isidir coderi admini grafikcisi marketing vs vs. o yüzden ben cok pro olucam diye tek basina kasma. ben yeri geliyor hazir seylerde kullaniyorum. son olarak mesela joomla kullandim. adam gibi bir template yaptin mi bence cok hos.(tabi bu projeye göre degisiyor). ben cogu zaman hirsizlikta yapiyorum. güzel bir css yada grafik gördüm mü affetmem. ->Konsept ->PSD->HTML ->Onay ->Kodlama ->Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 bende şu ara bi rahatsızlık başladı,biliyorum en kötüsünü yapıyorum da,neredeyse bir çok programlama dilleri ya da alanlarına göz atıyorum.hani amacım ulen hepsinde pro olayım olayı değil.hepsine bir göz atayım da yöneliceğim alanı adam akıllı seçebileyim. C,C++,JAVA,ASP.NET,VB.NET,PHP,JavaScript,CSS,MySQL,MSSQL,ORACLE konularında okul yüzünden,staj yüzünden,bir bilgim var,ha hepsinde ne kadar derseniz az.şu ara androide sardım ama o da hobi olarak.ama web olayını istediğim için,adam akıllı yöntemleriyle yapmak istiyorum.hani birisi gel ben göstereyim dese,yanında uzunca bi süre beleşe çalışırım,staj gibi bişeyde olur bana :D(iş aramıyorum bu arada) o yüzden soruyorum bu tarz bi soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Kafam rahat oldugu bir ara duzgunce yazmaya calisacagim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Ben togie ile nerdeyse birebir ayni yolu izliyorum. yalniz crossbrowser testinden sonra isin cms tarafi da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Bana kalırsa önce altyapı hazırlamak, tasarımı bilmem neyi onun üstüne çıkmak daha mantıklı. DB etkileşimi, sessionlar, configler gibi temel altyapı öğelerinden başlayıp, yavaş yavaş bi CMS yazmak en iyisi. Freelance iş alıp üstüne tasarım giydirme gibi bi opsiyon yaratır kolayca. Eğer PHP bilgine az da olsa güveniyosan ve ufkunu genişletmek istiyosan çok geç olmadan MVC mimarisine göz atmaya başla derim. CodeIgniter, CakePHP gibi frameworkler çok iyi. Ama ben çok daha hoşuma giden Kohana'yı öneririm (hoş, o da CodeIgniter projesi henüz başlarındayken fork edilerek yaratılmış bi framework). Session, DB, config olaylarını falan direk atlamanı, direk modellemeye girişmeni sağlar. Örnek olarak PyroCMS'i inceleyebilirsin. O da CodeIgniter'ın üstüne çıkılmış tam tıkırında modüler bi CMS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 önce fizibilite hazirlanir, proje yapilir mi yapılamaz mi yapılmaya değer mi vs. daha sonra gerekli ekiple konuşulup en verimli metodoloji seçilir. sonra o metodoloji ne söylüyorsa o adımlarda gidilir. ama hepsinde ortak olan elemanlar şu sırayla gidilir requirement spesification (user spec, functional - nonfunctional specs), design implementation validation&verification maintanence okulda böyle öğrendik bis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 bir fikrim var, para da getirecek bişeç hatta bi arkadaşı da az daha alacaktım yanıma beraber yapalım diye. işten güçten fırsat bulamıyom. hahah şu sırayı bi karara bağlayalım da başliyim artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 ekip yok abi iste adam forever alone. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Her işte iyi olmak isteyince işin sonu hiç birinde bir cacık olamamakla bitiyor hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 abi benim öyle bişey dediğim yokki zaten,oraya yazdıklarım şimdiye kadar uğraştığım alanlar,yani öylesine göz attım diyeyim hepsine,benim derdim webe yönelip bişeyler olmak,bunun içinde tecrübelerinize sığınıyorum yani.hangi cümlemden ben bunları bunları biliyorum hepsinde proyum dediğimi çıkardın merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 evlat masterlarla bole tartismalara girmiceksin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 bir senedir kendim için bir proje üstüne çalışıyordum. ilk önce dandikten bir cms kodlamıştım onu entegre ettim; db yapısını oluşturdum ve modülleri kodladım. direkt hazır bir html yapısından siteyi oluşturmaya koyduldum ama her şey birbirine karıştı, cms'nin istediklerimi yapamayacağını ve ön tarafta da zorluk çıkaracağını fark ettim. her şeyi düzeltmem bir ay önce, bir proje almamla, başladı. açtım photoshop'u, ilk önce layout hazırladım, onay aldım dizayna. kesme, biçme işlemine giriştim. dreamweaver sağolsun her şey çok kolaylaştı html tarafını hallederken. codeigniter ile basit bir cms hazırladım: kullanıcı, duyuru ve workshop kayıt formu modüllerini hazırladım. basit test sayfalarıyla cms'de işlerin düzgün yürüyüp yürümediğini test ettim. testler istediğim sonuçları verince html sayfalarını dinamik hale getirdim ve işlem tamamlandı. sorunsuz ve hızlıca oldu her şey. şu anda kendi projemde de her şeyi baştan yapıyorum; sadece veritabanları aynı duruyor, gerisini baştan yazıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 hem psd hem html hem de server side bir insan olmak nasıl bir duygu acaba merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ingenious Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 isveç çakısı gibi duygu. çok kolay iş bulabiliyosun, istifa ettiğin yerlerden de sürekli geri çağırılıyosun. kendimden biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 evet bir çok insanın işini tek bir kişinin üstüne yıkmaya çalışan patronların ülkesi olan tr'de çok iş bulursun. 3 kişinin işini yaparsın belki de ama hiç bir zaman sana o 3 kişinin ücretini vermezler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 toggie said: * CSS'i hazırla. Framework kullanabilirsin. Grid layout mutlaka arastır ve uygula. Hazır aklıma gelmişken şunu da soriyim. Grid olayına baktım, CSS3 standardıymış. WPF'i incelerken Microsoft'un XAML'ında da grid olayı vardı, gördüğüm kadarıyla birbirlerine de yakınlar. WPF'tekine aşina olmuştum baya bi, şimdi CSS'e de geldiğini görünce baya bi sevindim. Yalnız hiç kullanma imkanın oldu mu, olduysa browser bazında ne tarz problemlerle karşılaştın onu merak ediyorum. Yakın zamanda bi proje bitirmem gerekicek de, 800x600 pc'lerden tut iPad ve iPhone'a kadar her yerde aynı gözükmesi gerek. Demosunu yaparken dahi bikaç yerde sıkıntı çıkartmıştı bi sürü workaround yaptırdı. Belki gridler çözer işi, sorun çıkarmıyolarsa ordan başliyim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 öm atmısım ya ehua, buraya koy istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar