Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PATCH 1.4.0 PTR NOTES

Uliking

Öne çıkan mesajlar

Ya zaten sadece Collosus'a karşı kullanılıyordu ki o bile iyi bir oyuncuya karşı saçmaydı, fungal growth ve infested terran karşılaşabileceğiniz durumların %99'ında daha iyiydi. Sanki Zerg'ün bütün maçlarda bel bağladığı bir özellik nerflenmiş gibi tepki vermek kadar saçma bir şey yok. Şu barracks nerfü ve ultralisk buff'ı bile 10 kat daha fazla etkileyecek oyunları. Bu patch'te bile mızmızlanıyor ya bazı Zerg oyuncuları, ne desem boş.
Sosyal ağlarda paylaş

mantık olarak kötü değil ama massive ünitelere hiç yapılamayacak olması kötü tabii. yine de terran'a karşı tankları alabilecek zerg, bu konuda bir sıkıntı yok.

bence daha güzel bir nerf şu şekilde olabilirmiş: massive üniteleri 15 saniye yerine 5/7 saniye falan yapsalarmış komple immunity belki bozabilir dengeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

"mızmızlıyor" diyenler şunu düşünmemiş galiba. protoss a karşı cok fazla kullanılan "roach-infes,infes-ling,infes bane ling" ordu komposizyonlarında neural çok(!) evet çok önemli.cünkü colloları almak cok zor, ancak neural ile baş edilebiliyordu. artık immortalında range i cok roach da üretemicez,fungal ında damage i azaldı. toss lar a click ile win streakler yapabilir zerge karşı, hayırlı olsun. umarım anlayabilmişsinzdr anlatmak istediklerimi.hiç bir zerg oyuncusuda mızmızlıyorsunuz işte alakası yok dediklerinn olayla demez, diyemez. anca tuzu kuru olanlar işte konuşur uzaktan, ağlamayın zırlamayın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

neural paraside'yi bir zerg zealotları yakalamak için yapmıyor ki zaten adam massive ünitlere asırı abandığı zaman yapılıyor yoksa iki stalker banche viking falan yakalamak için değil huunada katılmıyorum Dark Archonda tamamı ile unit senin oluyordu bunda gecici bir süre senin oluyor ve çok kısıtlı bir alanda yürütebiliyorsun uniti
Bw de drone'a hatch bile attırıyordun
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu patch öncesi gibi düşündüğünüz için böyle yorumlar yapıyorsunuz. Neural şu an için çok güçlü olmayabilir ama 15 saniye daha hızlı çıkan ultralisklerle birleşince ölümcül olabilir. Bir de buna blink stalkerların 30 saniye geç gelmesini ekleyince Zerg'ün infestor/hive'a çıkması çok daha rahat olacaktır. ZvT'de gelen rahatlıkları anlatmama gerek bile yok. Benim tepkim Zerg için bu kadar iyi olan bir patch'e 50 maçın 1'inde kullanılan bir özelliğin nerflenmesiyle sanki Zerg'leri nerfleyen bir patchmiş gibi davranılması.
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Neural şu an için çok güçlü olmayabilir ama 15 saniye daha hızlı çıkan ultralisklerle birleşince ölümcül olabilir. Bir de buna blink stalkerların 30 saniye geç gelmesini ekleyince Zerg'ün infestor/hive'a çıkması çok daha rahat olacaktır..

Bu yazıda çok büyük çelişki var.
Stalkerin blinki ile ultralisk arasıdaki bağlantıyı kuramadım blink oluşma zamanında değil ultralisk yapmak "Ultralisk Den" bile yapamazsın

Protosun 7 dakikada Carrier
Terranın 6 dakikada Thor çıkardığını düşünürsek onları counter edebilecek ünit olarak ne düşünüldü?

kapıyı kapatıp içeride istediğini üniti çıkabilen ırklar bunun ne denli güc bir iş olduğunu pek anlıyamaz

Protoss ve Terran "1+A+Left_click" ile oynarken counter için zerg ile oynamadan önce piyano dersleri almamız lazım ?

kaldıki Carrierin ve thorun çıktığı zamanda Neural paraside daha oluşmamış oluyor oluşsa bile energy cost yetersiz
buna rağmen
bu nerf Zerglere oyunu bırakın yada switchlenin demek ile aynı manaya geliyor.
kim nasıl düşünürse düşünsün bu fikrim değişmez bence çok yanlış bir Nerf
Sosyal ağlarda paylaş

Terran Zerg'e karşı nasıl 1a ile oynuyor. Hani düşük liglerde böyledir diyeceğim belki ama Silver'da bile bunun başarılı olacağını sanmıyorum. Aydınlat da tank pozisyonlaması marine split falan uğraşmayalım boşu boşuna.

Blink nerfü, barracks nerfü, hellion nerfü ile Zerg'ün infestor ve hive'a nasıl daha rahat çıkacağını göremiyorsan denge hakkında ahkam kesecek oyun bilgisine sahip değilsindir.
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Terran Zerg'e karşı nasıl 1a ile oynuyor. Hani düşük liglerde böyledir diyeceğim belki ama Silver'da bile bunun başarılı olacağını sanmıyorum. Aydınlat da tank pozisyonlaması marine split falan uğraşmayalım boşu boşuna.

Blink nerfü, barracks nerfü, hellion nerfü ile Zerg'ün infestor ve hive'a nasıl daha rahat çıkacağını göremiyorsan denge hakkında ahkam kesecek oyun bilgisine sahip değilsindir.

bak şimdi masterde grandmasterde bunları tutar karşılarsınız
ama bizim gibi noob liglerde adam havadan gelip carrier void thor abanıp duruluyor sizin gibi ellerimiz hızlı olmadığımız için overlordmuş scoutmuş falan derken timing kaçırıyoruz dedim ya noobuz.
ama bu noobluk oyunu bilmiyorum anlamına gelmesin
oyunu bilmek ile oynamak arasında devasa farklar var
her oyunu bilen bu oyunu en iyi oynasaydı Artosis Tasseles Day9 CodeS te her daim final oynardı.
benim ellerim yavaş sadece bu.
tam yorum yapmaya çalışıyorum hemen noobsun diyorsunuz kafamda bir sıkıntı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yorumlamak ile oynamak arasında büyük fark var.

1) 100 apm olacak
2) kafada o 100 apm'in hakkını verecek şekilde düşünceler hızlı şekilde akacak
3) mental olarak güçlü olacan. bir harass yedin mi bütün oyunun dağılmayacak

vs.

halbuki yorumlamak için yeterince oynamış ve çok sayıda maç izlemek yeterli oluyor. tabii oyunun mekaniğini iyi anlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Spartacus bir spell az kullanılıyor diye nerflenmesi doğru diyerek bir fikri savunamazsın colossus'un counter'ı yok eğer bu patch geçerse corruptor zaten çop ünit salllıyorum her colossus için 4 tane corruptor yaparsanız late game'de 4-5 colossus'lu ordulara karşı 15-20'ye yakın corruptor'ınız olur bu da 40 supply demek ve colossus'lar öldüğü zaman corruptor'lar çok gereksiz bir ünite halini alıyor. Yani şu anda patch geçerse Zerg'ün colossus'a karşı hiçbir counter'ı olmayacak eminim Terran'a gelen 3.5 real saniye nerf'ü metagame'i çok değiştirir. :)

Neyse ya valla saçmalık yani şu anda PvZ oranları turnuvalarda falan %51 zerg lehine şu anda Zerg'ün ele geçirdiği bu %2'lik oran heralde çok korkuttu Blizz'i hem fungal'ı hem neural parasite'ı nerfledir.

Son olarak da diğer ırklara nerf gelince Blizz çok hatalı saçmalık vs diyenler lütfen Zerg'e nerf gelince Zerg Tears, çok mantıklı değişim falan demesin mech zaten güçlüydü Terran'da şimdi o da durdurulamaz oldu. 2-3 aya kalmaz. Bütün turnuvaları Terran'lar domine edecek yani şimdiki gibi %50-60'lık bir oranla değil de %95'le falan domine edecekler o zaman biraz daha mantıklı patch'ler gelmeye başlayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben spell'in nerflenmesini savunmuyorum. Az kullanıldığına göre op bir durum yok, nerflenmese de olur (ultra nerfüyle birleşince belki gerek olabilir, oynamadan göremeyiz onu). Bence nerflenmesi de gerekmiyor hatta. Benim tepki gösterdiğim şey bu kadar Zerg için olumlu değişikliklerin olduğu bir patchte maçların %99'unu etkilemeyecek bir nerf gelmesiyle birlikte "gerizekalı Blizzard", "çıkarın Zerg'ü bari oyundan", "Terran oynasın herkes" gibi saçma sapan mesajların gelmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Zerg için olumlu değişim derken Ultra buff'ının metagame'i değiştirmesi imkansız sadece büyük savaşlardan sonra ultralar çok geç çıkıyordu ki bu savunmayı imkansız hale getiriyordu zaten ultralar 15-18 dakikadan önce çıkan üniteler değil o yüzden ultra-neuro eskisi gibi olacaktı.

Fungal ve Neuro'ya nerf var.

Overseer'a da buff var.

Zerg için bunun dışında tek olumlu şey blue flame'in 10'dan 5'e düşürülmesi ki bu mech giden terranlar için birşey farkettirmiyordu. Sadece drone'ları iki vuruş yerine 3 vuruş da alıyordu blue flame ki çok normal böyle olması.

Buna ek olarak bence Protoss'a karşı acayip buff var çünkü artık roach'lar çok daha rahat counter'lanıcak, infestor zaten nerf yemiş, harass olanakları da arttı. Yani zerg için bu kadar olumlu bir şey göremiyorum bence en büyük nerf gene Zerg'e gelmiş oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

@Uliking:

- Barracks yapımı 5 saniye düşürüldü. Bu Terran'ın 11-11 ya da herhangi başka bir 2 barracks açılışının etkisini önemli ölçüde azaltıyor. Artık Zerg'ler çok rahat 15 hatchery atabilecek, ki bunun ekonomik etkisi de tüm oyunu etkileyecek düzeyde. Bunun yanısıra Terran'ın tüm timing attackları 5 saniye gerilemiş oluyor.
- Blue Flame Hellion'lar nerfleniyor, artık drone'ları öldürmek için bir vuruş daha gerekecek, yani eskiden 20 drone kaybettiğin durumlarda 10-15 drone kaybediyor olacaksın ki bunun etkisi de çok çok büyük.
- Bu iki şık da demek oluyor ki TvZ'de kullanılan en popüler 2 build önemli ölçüde nerflenmiş, Zerg'ler early game'de çok rahat edecek. Zaten Zerg'lerin zorlandığı alan da early game'di.
- Blink'in 30 saniye arttırılması demek 2 base blink timinglerin 30 saniye gecikmesi demek. Yani Zerg'ler bu timingleri çok daha rahat savunabilecek. 3. base'i çok rahat alabilecek, infestor/hive'a çok daha kolay geçebilecek.
- Overseer'ların kaynak gereksiniminin 50 gaz düşürülmesi de oldukça önemli. Artık overseer yapmamak için hiçbir sebep yok. Bu da Zerg'ün mid game'de rakibin nasıl bir transition yaptığını her zaman bilmesi anlamına geliyor.
- Ultralisk değişikliği metagame'i öyle bir etkiler ki aklın şaşar. "Çok etkilemez sadece daha çabuk remax olur Zerg" demek nasıl bir mantık? Zaten ultraliskin az kullanılmasının sebebi üretim süresiydi. Artık en hızlı üretilen Tier 3 ünite oldu. Ultralisk giden bir Zerg çok rahat army trade yapıp remax olabilecek. Fungal'la birleştiğinde deathball'a karşı zaten tam anlamıyla çare olacak.

Şimdi tüm bu oyunu temelinden etkileyen önemli değişiklikler dururken oyunların %5'inde bile görmediğimiz bir özellik nerfleniyor ve Zerg'ler "mağdurum da mağdurum" triplerine girmeye hak kazanıyor. Oldu, başka derdiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Şimdi tüm bu oyunu temelinden etkileyen önemli değişiklikler dururken oyunların %5'inde bile görmediğimiz bir özellik nerfleniyor ve Zerg'ler "mağdurum da mağdurum" triplerine girmeye hak kazanıyor. Oldu, başka derdiniz?

Ya allah aşkına thor tank helliona karşı neuralsiz oyun alamıyoruz bunu neden anlamak istemiyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

Sleeep said:

baybety said:

Bw de drone'a hatch bile attırıyordun

13-15 kez scv yi neural parasite yaparsan command center dikiyorsun :)

Sağol be :xD
o kadar enerjim varsa SCV alacağıma düşmanı fungalla kımıldatmam daha iyi :D

probeu al o zaman abi 1sn de atıyor binayı :D tek neural :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...