Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PATCH 1.4.0 PTR NOTES

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Çalışmadığına dikkat etmemiştim Ersin abi.

Takip etmiyorum okadar bugları, tam olarak çalışmayan skilleri.

Buff değil fix, olması gerektiği gibi çalışamayan birşey düzeltiyorlar sonuçta.
:P
Mesaj tarihi:
ya benimde itirazım yok zaten :D olması gereken olmuş

buff gibi fix işte :D

mesela zerglerde oyun başı (00.00 dan 2.00 dakika arası) yanlış bir ünit siparişi verdiğinizde iptal ederseniz yeni bir larva oluşumunu beklemek zorundasınız larva çıktığındada doğru ünitin çıkış zamanını bekliyorsunuz deli zaman kaybı peki terran ve protossta boylemi ?
zealot iptal edip stalker sparişi verebilirsin probe iptal edip başka bir binadan başka bir ünit çıkara bilirsin
marine iptal edip marauder çıkara bilirsin
ama zerglerde yanlışlıkla 2 overlord yaptınız diyelim birini iptal ederseniz larva beklemek zorundasınız.
bunun bence düzelmesi gerekir
iptal edilir edilmez bir larva çıkmalı.
Mesaj tarihi:
Herkes barracks'a takılmış da o 5 saniye oyun beş saniyesi yani 3.5 gerçek saniye ediyor ki bir şey değil ayrıca gateway'de 65 saniyede üretiliyor nerf tarafı daha geç bunker.
Mesaj tarihi:
LombaK_Knight said:

_Spartacus_ said:

said:
marauder,roach thor gibi her işi gören ve masslenebilen red alert ünitelerini (attack ground) koyarken düşüneceklerdi balance'ı.
Marauder, roach ve thor her işi gören üniteler değil ve roach (ZvZ) dışında masslenen üniteler de değil. Betadan beri bu üniteler hakkında denge şikayeti yapıldığını ilk defa duyuyorum. Ayrıca SC2'deki "attack move" ünitesi sayısı BW'dekinden de az, neredeyse her ünitenin bir özelliği ve farklı kullanım biçimleri var, Red Alert vari "bundan bissürü yap a-move" olayı yok hiçbir ünitede.

Öncelikle bu konuları forumda tartışmak gerçekten fuzuli genel kanıma göre. Ama dayanamıycam dalıcam.

BW'deki oyun renkliliği ve unit mikrosu SC2'den fazla. Yani 20 Marine 20 Marauder 6-7 Medivac'i top halinde tutup -Stim/Move/Attack/Move/Attack...- yapmak mı daha zor yoksa 8-10 vulture ile birbirinden uzak yerlere mayın kurarken, tankları da birbirinden uzak noktalara kurmak zorunda olmak mı ? Yani SC2'de formasyonun önemi BW'den çok daha az bence. Daha önce de konuştuk. Oyuna adam gibi AOE vuran unit koymazsan (Reaver, Adam gibi Psi) o adam 100 askeri aynı noktada tutar.
Ben SC2'deki "attack move ünite sayısı BW'den az" dedim, ünite mikrosu ve çeşitliliği hakkında bir şey demedim ki. Yine de verdiğin örnekler çok abzürd, marine marauder'ın BW'deki karşılığı vulture tank değil ki (iki kompozisyonun da TvP'de kullanılması bunu değiştirmiyor), dragoon gibi çok sayıda yapılan ve attack move'la yollanan kompozisyonlar MMM'le kıyaslanabilir. Ünitelerin top halinde olmasının nedeni pathing'in BW'ye göre daha iyi olması, yoksa çoğu durumda ünitelerini ayrı tutmak istersin (banelinglere, tanklara, collosuslara, stormlara, infestorlara, thorlara, ghostlara vs. karşı) ki üst düzey maçlarda bu ünitelere karşı üniteleri ayırarak mikro yapmak zorunlu hale geldi. Yani alan etkili hasar veren ünite eksiği yok oyunda. Alan etkili ünitelerin çok kullanılmadığı, iki tarafın da bir ball yapıp birbirine a-move ile saldırması betada ve oyunun çıkışının ilk aylarında kaldı, şu an böyle yaparak en fazla platinum'a çıkılabilir. Sanırım o dönemden beri oyunu izlemiyorsun/oynamıyorsun.
Mesaj tarihi:
baybety said:

mesela zerglerde oyun başı (00.00 dan 2.00 dakika arası) yanlış bir ünit siparişi verdiğinizde iptal ederseniz

sen söyleyince fark ettim, hiç bahsettiğin gibi birşey görmedim sanırım bw dahil olmak üzere. larva seçerken "s" ye fazla basıp scourge basıldığını gördüm; ama bahsettiğin şekilde hiç.

hele sadece drone ve sadece drone yapılan ilk 2 dakikada baya zor herhalde hehe
Mesaj tarihi:
@baybety: Irkların onlarca farklı mekanikleri var, Blizzard betada senin gibi bunları hesaba katmadan yumurtaların cancellanınca ölmemesini sağladı. Şöyle oldu:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=121021
Sonra birkaç gün sonra bir patch çıkarıp düzeltmek zorunda kaldılar.
Mesaj tarihi:
1)Helion açılışı zerg'ü gerçekten sıkıntıya sokuyor, 5-6 işçiden fazlasını kaybettiğin anda zaten geriye düşüyordun oyunda. Attığın spine'dır, bastığın zlingdir çok fazla işe yaramıyordu(adam spine'a rağmen helionları feda edip droneları alıyordu.) Ya da helion drop yapıyordu.
2)Barraksın 5 saniye geç yapılması da erken baskıyı çok büyük oranda etkiler. Çünkü normalde bunkerın bitmesi ve marinin içine girmesiyle zlinglerin çıkışı aynı zamana denk geliyordu. Şimdi Terranın işi biraz daha zorlaştı.
3)Overseerın 50/50 özelliği zerge, erken scoutta baya yardımcı olucak. Çünkü zergler overseer yapmak için gerekli min-gazı çok pahalı bulup :P minerali overlord hız upg.'ne yatırıyorlardı, ya da başka şeylere.
Terranın zerge karşı erken baskısı azaltılmaya çalışılmış, olması gereken de bu bence. Çünkü erken baskı kurduğunda hiç bir şey kaybetmiyorsun. Zarar veremesen bile rahatça expini alıyorsun, harita kontrolünü alıyorsun, oyunu sen yönlendiriyorsun. Fakat zerg erken baskı kurmaya çalıştığı zaman yaptığı atraksiyon tutmazsa direk geriye düşüyor.
Mesaj tarihi:
5 saniye nerfü geri çekilecektir büyük ihtimalle. Blizzard o 5 saniyenin build orderları ne kadar bozacağını hesaba katmadı sanırım. Gereksiz bir nerf zaten, en agresif 2 rax bile tutulabiliyor hatchery first gidilerek. 1-1-1 için yapıyorlarsa bu nerf'ü, siege tech'i araştırma süresini 5-10 saniye arttırmaları daha mantıklı olur.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bu Blizzard harbi gerizekalı tam güzel patch dedik gene nerf attılar Zerg'e ne sorunları varmış zerg'le ya allam :/

Görmeyenler için

Updated 9/8/11 at 7:00 PM PDT

"Infestor’s Neural Parasite can no longer target Massive units."

http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662
Mesaj tarihi:
Uliking said:

Bu Blizzard harbi gerizekalı tam güzel patch dedik gene nerf attılar Zerg'e ne sorunları varmış zerg'le ya allam :/

Görmeyenler için

Updated 9/8/11 at 7:00 PM PDT

http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662

tam zamanında oyundan uzaklaşmışım ya :D bu ne mantıktır :D

artık neural yapmanın bi anlamı kalmadı, yapanlarda zea marine falan üstünde kullanırlar :D cok güldüm ya :D
Mesaj tarihi:

Thorlara muta yapamazsak infestor yapamazsak roach yapamazsak ultralisk yapamazsak ne yapıcaz ?

Sc2 bugün itibarı ile benim için bitmiştir herkeze başarılar dilerim.
Mesaj tarihi:
ya tosslar ağlıyor diye yaptılar bence bunu. işte collo stalker 1a yapıp yenemiyorlar artık. bliz calışanlarınında "toss rahat win alabilmeli" düşüncesi oldugundan, buna karar vermişler işte :D
Mesaj tarihi:
immortala range 6 veriyosun roachları direk bitiriyosun hydra yapalım diyoz? colosusu yakalatmıyosun, armored ünitlere fungalı zayıflattığın yetmedi.... neyse yaa tartışmaya gerek yok
Blizard terranın egemenliğine bir çare bulacağına tamamen sc2 saçmalamaca yapmıştır.
bu işten para kazananların ekmeği ile oynamaktadır.
Blizarda helal olsun bir gün herkeze terran oynatıp balance derdinden kurtulacak. tebrik ediyorum kendilerini böyle devam etsin ibretle izleyeceğim gelişmeleri.
Mesaj tarihi:
Immortal range'inin PvZ'yi etkileyeceğini ya da neural değişikliğinin Thorlara karşı Zerg'ü daha etkisiz yaptığını sanacak kadar "Zerg çok güçsüz ühühü" demeye yer arayanları hiçbir patch tatmin etmeyecek anlaşılan.
Mesaj tarihi:
infestor nerfünün geçeceğinden pek umutlu olmasam da

bottomsup said:

iyi olmuş more zerg tears

bottomsup said:

bottomsup said:

bottomsup said:

bottomsup said:

bottomsup said:

Mesaj tarihi:
naural parasite'a nerf anlamsız olsada ultralisk'in 55 sn de cıkması biraz rahatlatabilir gibi ama nauralı resarch etmek mass roach gidiyosan immortala mutalisk üzerine zvt oynamıyorsan siege tanka is yapar anca oyuna renk katan bir özelligin bu sekilde heba edilmesi sacmalık
  • Yeni Oluştur...