nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ama cavanagh, açıkça zaten federasyon bu kararı almak istemedi. Tehdit gelince korktular yoksa zaten onlara kalsa kanıt gelmeden yollamamazlık etmeyeceklerdi. Ha bu hatalıydı, TFF şüphe varsa göndermeme sebebiyle hem Fenerbahçe'yi hem Trabzon'u men edip Bursa'yı falan yollamalıydı en baştan. TFF bunu yapamadığı için suçlu evet, ama bu dönemde TFF'nin bu tavrını alkışlayanlar şimdi gelip de laf etme hakkına sahip değiller. Ben bunu söylüyorum :) ve TFF gerçekten kötü yönetti bu süreci, hem de çok kötü. Ona diyeccek lafım yok. Ama en baştan beri kötü yönetimi övenler, iş onlara dokununca bir anda çark ediyor. Ben ona laf ediyorum
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 şöyle bir durum var tff liglere bu pozisyonda başlayacağız diye açıklama yaptı cl'ye ve avrupa ligine bu bu takımlar gidecek diye açıklama yaptı bu durumdan sonra adamlar niye genel kurul toplasın ki maçın başlamasına yarım saat kala en önemli oyuncun sakatlanıyor bütün sistemin bozuluyor, maçı bu şekilde oynamak zorundasın durum bu yani
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Herkes her zaman itiraz etme hakkına sahip ne demek önce federasyonu alkışlıyordun, şimdi kızamazsın böyle bir mantık var mı? Ha dersen ki şimdi kalkıp federasyon baştan beri yanlış yapıyor dersen sözlerin çelişiyor diye o doğrudur ama başta federasyonun yaptıgı doğruyu alkışlayan sonra yanlışa göz yumacak diye bir şey yok.
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 En başından beri TFF'ye kızıyordum. FB'yi men etti diye sevecek halim yok. Savunacak halim de yok. Çünkü şu an TFF FB'yi men etmesi doğrudur/yanlıştır umrumda değil. Yumurta kapıya dayanınca yapılması çok yanlış. Avrupa olaya FB olarak bakmıyor ki. Türkler diyip geçiyorlar. TS'nin şamp. ligi maçlarında saha içinde ikili mücadelelerde tartışmalarda rakip takım oyuncularının "siz Türkler var olmak şikeci" diyerek TS oyuncularını tahrik etme olasılığı var mıdır yok mudur?
EricCantona Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 cavanagh said: yani ben burda fb'yi savunmuyorum onlar da geç davrandılar ama geç davranmalarının nedeni tff'nin şu tutumudur benim söylemek istediğim tff'nin bu olayı olabilecek en kötü şekilde yönetmesidir Birde aydınların teketek te yaptığı konuşmalara dikkat edin medyaya bizlere yansımayan bir sürü diyalog geçmiş FB ile aralarında. Başından beri diyor adam çekilin şampiyonlar liginden diye Fenerbahçeye yüzsüz yüzsüz ısrar eden takım Fenerbahçe... İlk günden Fenerbahçe deseydi ki biz ne olup bittiğini bilmiyoruz o yüzden tedbir olarak şampiyonlar ligine gitmek istemiyoruz diye şimdi ortalık da bu kadar karışmamıştı. Yani atıyorum Nihat Özdemir nerden biliyor Aziz Yıldırım şike yaptı mı yapmadı mı? Uefa dan 5 sene ceza yiceğine 1 yıl hakkından feragat et,o da hakkınsa... Şuana kadar Fenerbahçe hangi noktada iyi niyet gösterdi ki,aksine federasyonu suistimal ettiler sürekli.
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 FB kendi çekilirse, şike yapıldığını kabul etmesi gibi bir şey olmaz mıydı? Adamlar biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz diyorlar, niye çekilsinler?
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 ben de zaten fb en başından beri doğru tutumu sergiliyor demiyorum tff de iyi yönetti şu durumu demiyorum ama gelinen bu noktada fb'nin şu son yaptıklarını haklı ve yerinde buluyorum en başından beri bu sürecin yanlış gitmesi doğru yolun bulunamayacağı anlamına gelmiyor 2 taraftan biri yara alacak ya tff şimdi küme düşürecek ve olası aklanma durumunda batacak ya da sezon içinde fb düşürülecek ve 2 sene kayıp ile birlikte maddi/manevi bir darbe almış olacak 2 tarafta yara almak istemediği için durum bu noktaya geldi ve daha da kötü bir noktaya gidiyor birinden biri geri adım atacak olayın sonuçlanması için ama ben 2 tarafın da geri adım atacağını düşünmüyorum kısacası alexle konuştum haberler kötü=/
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Myshkin said: Sotto said: UEFA'nın böyle bir derdi yok işte, karar vermezsen ben almam istemezsem şüpheli takımı diyor. Peki neden UEFA, TFF ye mektup yollayıp onları böyle bir karar almaya zorluyor, UEFA doğrudan böyle bir karar veremiyor mu? Muhtemelen UEFA'nın direk muhattabı TFF olduğu içindir. Çünkü kulüpler Federasyon'a, o da UEFA organizasyonlarında UEFA'ya bağlı. Sonuçta TFF ve UEFA bağımsız bile olsalar, organizasyon UEFA'nın. Elbetteki sistemin yüzde yüz nasıl işlediği konusunda bilgim yok. Ancak UEFA'nın TFF'Ye mektup gönderip, eğer siz karar veremeyecekseniz biz kendi turnuvamızda bu takımı istemiyoruz demiş olması olası. Bana çok garip gelmedi mesela bu durum, zaten böyle olması normaldir heralde. TFF her sezon Şampiyonlar Ligine hak kazanan takımı UEFA'ya bildirir öyle düşün. Fenerbahçe gidip UEFA'ya bu sene ben geliyorum demez. Haliyle mektubun TFF'ye gitmesini garip karşılamadım ben. Kararın TFF tarafından verilmediği açık değil mi ama...
EricCantona Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 chagy said: FB kendi çekilirse, şike yapıldığını kabul etmesi gibi bir şey olmaz mıydı? Adamlar biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz diyorlar, niye çekilsinler? Hayır alakası bile olmazdı, şike yapmakla suçlanan adamlar içerde zaten kalanların konuyla ilgili bilgisi yok ki dışardalar. Şimdi dediğim gibi Nihat özdemir NŞA'da bilmemeli Aziz Yıldırım şike yaptı mı yapmadı mı, ama durumu değerlendirip abi sıkıntı var bu insanlar bu işi yapmış da olabilir diyip ona göre davranabilirlerdi basit...
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 EricCantona said: Çetin Bey: 1-) Fenerbahçe bir bok değil.Galatasaray da değil,Beşiktaş da. Herhangi bir güç odağının hedefi olucak kadar büyük zaten değil (tamamen saçmalamışsın, bu nedenle mi 10 aylık soruşturma seçimlerden hemen sonra açıklandı?). 2-) Şuan Türkiye'nin en güçlü ismi fanatik Fenerbahçe taraftarı, istese kılına dokundurtmaz o takımın(yok onun öncelikleri var, fenerbahçe o öncelikler arasında kesin en son sırada). 3-) Aziz Yıldırım o adını andığın başkanlarla aynı falan değil apayrı insanlar(niye, sen güven sazak'ı tanıyor musun ya da ali şen'i?ne işler yaptıklarını,kim olduklarını biliyor musun?). 4-) Fenerbahçe geçtiğimiz sezonda şike ve teşvik faaliyetlerinde bulunurken yargıya intikal etmiş bir adamla başkan Aziz yıldırım irtibata geçtiği günden beri takibe alınarak yaptığı suçlardan yakalanmış bir spor klübü (ya sen ne laf anlamaz adamsın, daha iddianamesi bile sunulmamış bir davanın suçu olur mu, yakalaması olur mu? senin dediklerin mehmet baranvotır haberlerine itibar etmek, başka bir şey değil). 5-) Bu suçlamalara Fenerbahçe değil yenilinyitspor yakalansaydı şuan 2 alt kümeye çoktan düşürülmüştü(yukarıda yazdım, suçlama ayrı bir şey, herkes herkese suçlama yapabilir ama önemli olan kesinleşmiş bir mahkeme sonucudur, heeee türkiyenin içinde bulunduğu ortamda ben hiçbir yargı kararına da güvenmem, o da ayrı fakat yinelemek de fayda var, şu an bir yargı kararını bırak iddianame bile yok ortada) . çetintaş'tan başlayarak benzer fikirlere sahip arkadaşlara bi kaç sorum var. 1-) Başkanınızın Olgun Peker ismindeki adamla ve çevresindekilerle yakın ilişkiler içinde olması sizi rahatsız etmiyor muydu (bana ne olgun peker'Den, tayyip erdoğan'ın da bush ve obama ile ahbaplığı canımı sıkıyor ya da hükümette fetonun adamlarının olması da canımı sıkıyor, ne yapayım? ben ve benim gibi adamlar fenerbahçeliyiz evladım, sen bunu anlamadın hala bizi aziz yıldırımlı falan diye kafanda canlandırıyorsun anlaşılan)? 2-) Gerçekten takımınızın şuan içinde bulunduğu durumda en büyük suç sizce kimde(kusurun ne olduğunu bilirsek bu soruna cevap veririz)? 3-) Dürüst bi şekilde takımınızın hiçbir şekilde şike ve teşvik faaliyetleri içinde olmadığına inanıyor musunuz(ben inanmak istiyorum, inanıyorum diyemiyorum ne yazık ki çünkü o kadar çok şey yazıldı çizildi ki ama herşeye rağmen sonuna kadar takımımın yanındayım,suçluysa da cezasını çeksin)? 4-) Ne zamana kadar bu inkar ve bütün dünya bize düşman psikolojisinden çıkıcaksınız (körü körüne fenerbahçeye saldırılar bittiği zaman, nasıl?)? 5-) Bütün deliller yayınlanıp insanlar cezalarını aldıklarında hala bütün bunlar Fenerbahçe üzerine oynanan kara bi oyun demeye devam mı ediceksiniz (o zaman bakacağım, ikna olursam yapanlara çok kızacağım ama dediğim gibi, fenerliyim öyle de kalacağım)? 6-) Neden Adnan Polat gibi Yıldırım Demirören gibi mevcut hükümete tamamen zıt fikirlerde adamların takımlarına değil de mevcut hükümetin en yakın ilişkiler içinde olduğu takımın başına geliyor sizce bunlar? (ya ne ilgisi var zıtlıkla kardeşim, hiç mi siyasetle alakan yok, sence obamanın dünya görüşü i,le tayyipin dünya görüşü aynı mı,neden bu kadar çok amerikancı politikalar izliyor tayyip? )
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 kararı tff'nin telkinler ile verdiğini kimse inkar edemez zaten tff kendi isteğiyle böyle bir karar verecek olsaydı bunu 21 günlük süpersonik odadaki incelemenin ardından hatta bu olaylar ilk patladığında savcılıktaki görüşmelerinin ardından verirdi uefa'nın isteği ile tff'nin bu kararı aldığına zaten herkes hemfikirdir
EricCantona Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 @cetintas Allah sana akıl fikir versin...
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Myshkin said: Herkes her zaman itiraz etme hakkına sahip ne demek önce federasyonu alkışlıyordun, şimdi kızamazsın böyle bir mantık var mı? Ha dersen ki şimdi kalkıp federasyon baştan beri yanlış yapıyor dersen sözlerin çelişiyor diye o doğrudur ama başta federasyonun yaptıgı doğruyu alkışlayan sonra yanlışa göz yumacak diye bir şey yok. başta yaptığı yanlıştı zaten :) şüphe varken yollamayın diyen UEFA'ya şüpheli takımı yollayacağım dersen, UEFA da gelir ayarı verir. Siz şüpheliyken yollamasını alkışlayıp da şimdi "madem şüpheli yollamaman lazım neden zamanında yapmadın" dersen bu dansözlük olur. Yoksa itiraz hakkı tabii ki var. Tek sorun TFF'nin bunu çok geç ve yarım yapmış olması, ama yarım yapmış olmasında da UEFA'nın aldığı bilgiler doğrultusunda sadece Fenerbahçe'nin durumundan rahatsız olması ki bu zaten bence manidar. Fenerbahçe tamamen haksız değil, ama önceden ettikleri laflarla tamamen çelişiyor şu ankiler. Bu yüzden tamamen haksız bir duruma düşüyorlar bence. En başından beri hatalar yapıyor zaten federasyon. Biz bunları derken kulüp olarak da bizim başkanımızı kınadılar, şimdi kendileri en baştan kötüydünüz diyorlar :/
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ya esasında her şey soruşturadaki gizlilik olayındak itleniyor işte, düğüm çözülmüyor o oldukça. Birilerinin savcıya hesap sorması gerekiyor ama malesef burası Türkiye. Bütün dünyada büyük kitleleri ilgilendiren soruşturmalar özenle şeffaf ve bilgi kirliliği olmadan yönetilirken bizde olana bak. çık şimdi işin içinden çıkabilirsen.
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 EricCantona said: chagy said: FB kendi çekilirse, şike yapıldığını kabul etmesi gibi bir şey olmaz mıydı? Adamlar biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz diyorlar, niye çekilsinler? Hayır alakası bile olmazdı, şike yapmakla suçlanan adamlar içerde zaten kalanların konuyla ilgili bilgisi yok ki dışardalar. Şimdi dediğim gibi Nihat özdemir NŞA'da bilmemeli Aziz Yıldırım şike yaptı mı yapmadı mı, ama durumu değerlendirip abi sıkıntı var bu insanlar bu işi yapmış da olabilir diyip ona göre davranabilirlerdi basit... İçeride görüştüler sonuçta Aziz Yıldırım'ın da ben bir şey yapmadım deme olasılığı var (atlamayın hemen o zaman niye içeri de diye) Veya başka bir senaryo delil-yetersizliği ile aklanma ihtimali olabilir. Buna güveniyorlardır. Yani biz buradan gördüğümüz şekilde şöyle yapsaydı falan diyemeyiz. Kim bilir ne konuşuyorlar/konuştular. Yineliyorum, artık olay FB'ye sataşmayı geçti. FB'yi aştı. TFF gitmeli. Yerine yenileri gelmeli. Ama onun için bile çok geç artık.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Myshkin said: Ya esasında her şey soruşturadaki gizlilik olayındak itleniyor işte, düğüm çözülmüyor o oldukça. Birilerinin savcıya hesap sorması gerekiyor ama malesef burası Türkiye. Bütün dünyada büyük kitleleri ilgilendiren soruşturmalar özenle şeffaf ve bilgi kirliliği olmadan yönetilirken bizde olana bak. çık şimdi işin içinden çıkabilirsen. hesap sorması gerekiyor derken? Ne kadar eminsiniz savcının haksızlık ettiğine. Gizlilik kalkınca kanıtlar sizi tamamen suçlu gösterirse ne hesabı soracaksınız merak ediyorum :) Ama gizlilik kötü tabi, ona lafım yok
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 adam zaten suçlu/suçsuz olayı için demiyor gizlilik olayına diyor
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 iyi de gizlilik pek çok davada olan bir şey, kalksın da savcıya hesap soralım demek adam haksızlık ediyor demek ki bunu zaten gizlilik varken bilemezsin. Kapı gibi deliller de olabilir yani. O yüzden bu tutumu bırakıp, gizlilik olması yanlış diyip bırakmak daha makul bir yaklaşım olur. Ha hassasiyetlerini anlıyorum o yüzden bir şey demek de saçma aslında, biz olsak biz de o şekilde hissedebilirdik yanlış da olsa
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ya nilep bir şeyin usulen yanlış olup olmamasıyla içeriğin ne alakası var allah aşkına ya.
yusema Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 tff ligleri böyle başlatıp , bir sene daha takımlar para kazansın , sene sonuna doğru iddianame çıkar , benim savunma filan almam sene sonunu bulur , ondan sonrada gerekirse düşürürüz diye düşünüyordu. Tahminim onlarda uefa dan böyle bir tehdit beklemiyordu. Fener de menfaatleri doğrultusunda bunu destekledi , bu sene cl ye gideriz , futbolcuları satarız, sene sonunda da düşersek , tahkim filan belki -30 puana bağlarız düşüncesindeydi. Sonra cl olayı çıktı.Bu sefer roller değişti. Fener haklı olarak madem böyle bir kanaat getirdin.2 sene kaybetmemek için , düşür beni dedi. Daha önce tff yi , madem kanaate vardın niye düşürmüyorsun diye eleştiren gs liler , şimdi , iddianame olmadan olmaza döndü. Bu arada Bjk : Noluyo lan?!?! Ts : trollface.jpg Sonuç olarak hepimiz dansözüz =) yazdıklarımı okudumda bayağı komplo teorisi gibi olmuş :p
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 SAvcıya hesap sormak ne demek? gizlilik pek çok davada uygulanan ve yasalarımıza göre de "yasal" olan bir şey zaten. Ha yeni kişileri sorguya almayı bıraktıklarına göre gizlilik kaldırılmalı ona katılıyorum ama daha 3-4 gün öncesine kadar sorgular da devam ediyordu yani süren bir soruşturma dolayısıyla da gizlilik kararı alındıktan sonra kaldırılamaz. E alınması da mantıklıydı zaten başta. Yani yasalar çerçevesinde. Usulsüzlük nerede bunda? Valla bak fanatiklikten falan sormuyorum, seni anlamaya çalışıyorum. Çünkü anlayamıyorum bunun neresi usulsüz?
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Baş dansöz TFF, bizler arkada dans eden komedi dörtlüsüyüz.
yusema Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 chagy said: Baş dansöz TFF, bizler arkada dans eden komedi dörtlüsüyüz. o adamada üzülüyorum.Adam başkan oldu ertesi gün bu olaylar çıktı.İstemeye istemeye feneri düşürmek zorunda kalacak.
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 sadece o adamında suçlanmaması lazım. Bildiğim kadarıyla TFF'de monarşi yok.
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 ususlsüz olan adı üstünde gizlilik altındaki davanın suçlamalarının avukatların bile göremediği iddiaların ne derece doğru, ne derece yanlış olduğunu bilmediğimiz her türlü suçlamanın gazetelerde çarşaf çarşaf yazılması ve henüz iddianame bile hazır olmadan dolayısıyla savunmalar bile yapılmadan takımın ve kişilerin suçlu ilan edilmesi. anlamayacak ne var ege? şimdi ben desem ki ege komşunun tavuğunu kesti ve çiğ çiğ yedi. savcının biri de bu suçlamamı ciddiye alıp senin hakkında dava açsa ve bu davaya da gizlilik kararı alsa ama senin avukatın bile suçlamanın detayını bilmeden benim yaptığım suçlamanın detayı, örneğin: nilep bu tavuğu öldürdü ve çiğ çiğ yedi ama öldürmeden önce dakikalarca tavuğa işkence etti, gözlerini oydu, gagasını kopardı" şeklindeki suçlamalarım gazetelerde yer alsa ve bu suçlamalar da sana sorulmadan doğru kabul edilse ve hayvan hakları derneğinden panter emel ablamız her gördüğü yerde sana sayıp dökse........ bu şekilde absürd bir örnek verdim ama sanırım anlamana yardımcı olur kanaatindeyim.
Öne çıkan mesajlar